Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Páros lábbal beleszálltak Szoboszlaiba a magyar-német mérkőzés előtt – nem is akárki

2024. június 17. 18:41

Most sem rejtették véka alá a véleményüket a szigetországban.

2024. június 17. 18:41
Köln, 2024. június 15. Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról beszámoltunk, sorjáznak a kritikus hangok a magyar válogatott és csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik szombat délutáni teljesítménye kapcsán. A svájciaktól elszenvedett vereség után szerdán a németek várnak a mieinkre Stuttgartban, ahhoz, hogy bravúrt érjünk le, hatalmas fordulatra lesz szükségünk.

Ezt is ajánljuk a témában

Így látják Angliában is: a Sky Sports podcastjában a The Athletic elismert szakírója, David Ornstein és az ITV szakértője, Andros Townsend is egyetértett abban, hogy Szoboszlainak hatalmas felelőssége van az első meccsünk kudarcában, sőt, ennél kritikusabban is fogalmaztak. A szigetországban lehangoltan beszéltek az Eb-nyitómeccsen a késbe beleszaladó skótokról, a torna mélypontjának nevezték a németek elleni súlyos vereséget, amely hatással lehet a magyarok elleni csörtére is.

Az egészen biztos, hogy Szoboszlai Dominiknak fel kell javulnia a folytatásra. Ha egy picit is képes előrelépni a magyar csapatkapitány, ha jobban teljesít majd, mint a svájciak ellen, akkor a skótok 16 közé jutása pokoli nehéz feladatnak ígérkezik” 

– jelezte Ornstein.

A beszélgetés során a Tottenham és a Crystal Palace korábbi középpályása, Townsend sem fogta vissza magát Szoboszlaival kapcsolatban. Mint azt a Svájc elleni statisztikája alapján megírtuk, a magyar csapatkapitány társaihoz képest kevesebbet futott, csak 9,83 kilométert, így a meccset végigjátszó magyar mezőnyjátékosok közül ő mozgott a legkevesebbet...

A magyar válogatott nem engedheti meg magának, hogy a csapatkapitánya az egekbe emelje a kezét elégedetlenségében, avagy grimaszolva sétálgasson a pályán. Ezen muszáj lesz változtatnia Szoboszlainak”

– jegyezte meg a Lutonnal a szezon végén a Premier League-től búcsúzó játékos.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tárkány Álmos
2024. június 18. 06:09 Szerkesztve
Szoboszlai 9800 métert "futott" a svájciak ellen. A gyors séta tempója 6km/óra. Egy focimeccs, kb. 95 perc alatt, az 9500m...
zovirax
2024. június 18. 06:08
"...Ahogy apámnak is mondtam, hogy ha látja rajtam, hogy a pénz, a hírnév vagy valami megváltoztat, adjon egy pofont és mondja, hogy koncentráljak” Remélem megkapta...!
Hárs_1
2024. június 18. 04:55
bizony "muszáj" lesz változtatni !
kunfia1
2024. június 18. 00:07
Könnyű volt a svájciaknak, náluk béke honol, nálunk meg atomháború....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!