Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Nem lihegik túl a győzelmet az ír lapok, a szurkolóik átverést sejtenek

2024. június 05. 08:26

Általános elképedés lett úrrá Írországon.

2024. június 05. 08:26

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról beszámoltunk, Írország 2–1-re legyőzte Magyarországot az első labdarúgó Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésén. Az utóbbi időben ritkán látott hibák borzolták a kedélyeket hátul a mieinknél, elöl pedig gyatra volt a helyzetkihasználásunk...

Az ír lapok nem szenteltek extra terjedelmet a találkozónak, a rögbit kiemeltebb helyen kezelik,

tulajdonképpen még őket is meglepte, hogy John O'Shea csapata győztesen hagyta el a pályát. A szurkolókat legalábbis mindenképp,

nem is hittek benne, hogy látnak még győztes ír találkozót. Mint ismert, az írek idén még gólt sem lőttek, tavaly március óta pedig csak Gibraltárt tudták legyőzni. Ennek ismeretében nem véletlen, hogy egyáltalán nem szálltak el a hazaiak sikerét követően az országban.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez egy nagyszerű győzelem volt a magyarok ellen, akik 14 meccs óta veretlenek, és az Eb-re is kijutottak. Jó csapatról beszélünk, így a legyőzésük azt mutatja, hogy jó irányba haladunk” – fogalmazott a győztes gólt szerző Troy Parrott.

Az ír szövetség közösségi oldalán a hazai szurkolók egyöntetűen úgy vannak vele, biztosan valami szabálytalanság történhetett, az nem lehet, hogy Írország meccset nyerjen, mások meg voltak róla győződve, hogy káprázik a szemük, és vicc az egész, de olyan is volt, aki elnézést kért, hogy a látottakat futballnak merik nevezni.

Az ír legenda, jelenleg beugró szövetségi kapitány John O’Shea szerint csapata „mélyre ásott” és hazai pályán győzelmet aratott egy klasszis magyar csapat ellen, amely Dublinban elvesztette 14 meccses veretlenségét.

„Ahhoz, hogy megtaláljuk az utat a győzelemhez, mélyre kellett ásnunk. Jobban játszottunk Belgium és Svájc ellen, jobbak voltunk a labdával, de éhesek voltunk, játékban maradtunk és nyertünk. Megtaláltuk az utat” – fogalmazott John O'Shea.

Marco Rossi szövetségi kapitány érthetően nem volt elégedett a látottakkal, a helyi lapok kiemelik a meccs utáni nyilatkozatát, miszerint semmi különöset nem látott a hazaiaktól.

„Nem lehetünk elégedettek, még a döntetlennel sem lehettünk volna azok, a vereséget pedig nem érdemeltük meg.

Írországnak két helyzete volt, mindkettőből gólt lőtt, összesen két átadása volt a tizenhatoson belül, semmi különös.

Nem azt tettük, amit tennünk kellett, a jövőben tanulnunk kell a hibáinkból. Amikor a 91. percben jársz, nem kaphatsz így gólt. Ha nem tudunk nyerni, akkor meg kell védenünk a döntetlent, de nem voltunk egyensúlyban. Nem Németország vagy Anglia vagyunk, benne vagyunk egy folyamatban és jó úton haladunk” – értékelt Marco Rossi az ír lapokban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:33
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­e­­x­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
gyaloggos
2024. június 05. 14:03
Amint már írtam korábban, EZ a tegnapi meccs önmagában tényleg nem érdekes, felejtsük el! A hibákat a fejekben elmenteni, és a jövőben elkerülni. A tegnapi meccs alapján nem lehet következtetni a játékosok fizikai állapotára sem, bár a kapitány említett három játékost, akiknél gondot lát a fizikai állapot tekintetében. HANEM! SVÁJC nagyon jónak, nagyon gólerősnek tűnik, a németek meg otthon . SZÓVAL, lesz, ami lesz, lesz, ahogy lesz, ott vagyunk, és HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK !
Reszelő Aladár
2024. június 05. 13:34
Relax! Tegnap nem játszottunk, hanem menedzseltük a meccset. Az ellenfél támadójátékot nem tudott bemutatni rendezett védelem ellen, a két gólt úgy kaptuk, ahogy azmúlt években sokszor mi szerezetünk: labadszerzés után egy villámgyors átmenetben egy kontratámadás végén. A két gólt leszámítva kaput eltaláló lövésük sem volt. A mi támadójátékunk volt üres, nem volt nekünk sem gondolat, hogy mit kellene az ír védőfallal tenni, mondjuk legalább nem próbáltunk labdákat ívelgetni. A veretlenségi szériának vége, ez a teher is lekerült, szombaton nyomás tovább Izrael ellen. A derbi napja pedig jövő szombat. Abban pedig joggal lehet bízni, hogy az elmúlt években a tétmeccsekken játszottunk jól és nem a barátságosokon.
dekoninck-2
2024. június 05. 11:56
Lehet, hogy aljas módon csak altattak a mieink. De erre kevesebb az esély. Szoboszlai béna. Mindegy, nem is szeretem a focit, de jó, ha jó a válogatott, mert ez sok embernek (nem csak Orbánnak) fontos és én demokrata vagyok. :-) Jobban örülnék, ha kétszer annyi szuper bicajosunj lenne, mint Szlovéniának, mert a csúcs kerékpársport az ország dekadens fejlettségével arányos. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!