„Ez egyszerűen megengedhetetlen!” – Marco Rossi tudatta, mennyire elégedetlen

2024. június 05. 05:06

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Írországban az első Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésén. Az utóbbi időben ritkán látott hibák borzolták a kedélyeket hátul, elöl pedig gyatra volt a helyzetkihasználás...

2024. június 05. 05:06
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Váratlan vereséget szenvedett Magyarország Dublinban, ahol a kontinensviadalról lemaradó Írország győzött a két csapat felkészülési mérkőzésén. A szigetországiak 33 év elteltével tudtak nyerni ellenünk. Tipikus döntetlen szagú találkozó volt, de például a kapott gólok miatt komoly tanulságokkal szolgált. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szokatlanul szűkszavúan értékelt, ugyanakkor hangsúlyozta, nem történt tragédia.

Ezt is ajánljuk a témában

„Senki sem halt meg, senki sem halt bele ebbe a vereségbe. Persze egyáltalán nem vagyunk boldogok, nem örülünk az eredménynek. 

A döntetlennel sem lennénk elégedettek, mert sokkal több helyzetet alakítottunk ki, mint az ellenfelünk. Voltak azért hibáink. Az egyik eredményezte az első kapott gólt, de aztán magunkhoz tértünk, egyértelműen uraltuk a mérkőzést, háromszor annyi helyzetünk volt, mint nekik. Ellenfelünk két helyzetből kétszer be is talált, sajnos ez előfordul a labdarúgásban” – értékelt higgadtan Marco Rossi az M4Sportnak.

Végzetes hiba

Az olasz-magyar szakember nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy a 92. percben úgy kaptunk gólt és veszítettük el a mérkőzést, hogy mi rúghattunk szögletet. Kleinheisler és Styles is hibázott, a kiszolgáltatott helyzetbe került kapus, Dibusz Dénes peches volt.

Tanulnunk kell az utolsó percből, mert még egy döntetlennel is, amit nem fogadtunk volna el jókedvvel, jobb lett volna távozni. 

Egy ilyen kontrát nem engedhetünk meg az ellenfeleknek, egyszerűen megengedhetetlen! 

Olyan ki nem kényszerített hibát követtünk el, amit senki sem követhet el. Remélem, okulunk belőle! Megszerveztük a taktikánkat a rögzített játékhelyzetekre. Ilyen volt Szoboszlai Dominik legurított szabadrúgás utáni lövése, amelyet követően Lang Ádám kihasználta a lehetőséget és egyenlített. Hasonló volt a helyzet a szögleteknél is, ha nem tévedek, 7-1 volt az arány a javunkra.

KLEINHEISLER László; STYLES, Callum; ORBÁN, Willi
Dublin, 2024. június 4. Willi Orbán, Callum Styles és Kleinheisler László (b-j) az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzés végén a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én. Írország 2-1-re győzött.
MTI/Illyés Tibor

Oda a veretlenség

A magyar labdarúgó-válogatott 2022 szeptembere óta először, 14 veretlenül megvívott mérkőzés után kapitulált. A pofon még idejében jött, ugyanakkor a szövetségi kapitány nem szeretne hasonlót átélni.

„Nem mondom, hogy a jövőben nem fogunk kikapni, de az biztos: tanulnunk kell ebből a helyzetből. A múltban soha nem engedtünk ilyen gólt az ellenfeleinknek, remélem, a jövőben nem is fogunk!” – tekintett előre Marco Rossi.

A magyar válogatott szombaton Izraelt fogadja a főpróbán Debrecenben. Egy héttel később, június 15-én Svájc ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon.

 

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. június 05. 09:08
Egy lanyha, de agyonnyert meccset vesztettünk el. Az utóbbi időkben nem ahhoz voltunk szokva, hogy a nők jobbak voltak Svájc ellen. :)
bolgar-tehen
2024. június 05. 09:00
A kurva anyátokat! Ez a legenyhébb kifejezés erre az ötlettelen, erőtlen szánalmas játékra! Mire jó ez az unalmas bunkerfoci, a siralmas hátsó passzolgatással, aminek rendre az a vége, hogy csínhelyzetben vaktában előre rúgjátok a labdát? A csatárok csoportba verődve álltak végig a meccsen, néhány kapust eltaláló lövéssel megelégedve! Szánalmas erőtlen alibi foci!
Galsó Atya
2024. június 05. 08:12
Ez már ismerős, mondhatni otthonos helyzet. Kikapni a 92 percben. Ehhez voltunk szokva.
proctor
2024. június 05. 08:04
Szégyen!! Nem is annyira az eredmény hanem a mutatott játék. Menjetek a büdös francba!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!