Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Már Németországban derült ki, komoly baja van-e Szoboszlainak

2024. június 11. 19:11

Személyes bejelentést tett a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki combizom probléma miatt kért cserét a szombati felkészülési találkozón.

2024. június 11. 19:11
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Tegnap megérkezett Bajorországba, elfoglalta a kizárólag a részére fenntartott szállodát az Európa-bajnokság előtt álló nemzeti együttesünk. A csapat főhadiszállásán az első edzés előtt megtartotta első sajtótájékoztatóját a válogatott, s a terveknek megfelelően a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik válaszolt az újságírók kérdéseire. Megerősítette, amit korábban lapunknak elmondott: nincs veszélyben a szereplése.

Rendben vagyok. Voltam méréseken, minden rendben, nem hátráltat semmi a pályára lépésben

 – közölte a jó hírt a 23 éves labdarúgó, aki 2021-ben egy hosszasan elhúzódó sérülés miatt nem vehetett részt a részben hazai Európa-bajnokságon.

SZOBOSZLAI Dominik
Weiler-Simmerberg, 2024. június 11. Szoboszlai Dominik, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott csapatkapitánya a csapat sajtótájékoztatóján
MTI/Illyés Tibor

A legutóbbi, kihagyott Eb alatt mentálisan nem voltam a topon, hiszen 

egy hazai Európa-bajnokságot kellett kihagynom, melyen nívós ellenfelekkel szemben léphettem volna pályára. De az a sérülés egy olyan lökést adott a folytatásra nézve, olyan célt, ami kellett ahhoz hogy most itt lehessek.

 Amikor még a Bundesligában játszottam, nem gondoltam arra, milyen lenne a Premier League-ben futballozni, és nem gondolkodtam előre azon sem, milyen lesz a Liverpoolban. Nyilván elég húzós volt, nagyon sok meccs, erős csapatok ellen. Azt mondom, első szezonnak elfogadom, de a következő jobb legyen. Mindig pozitívan állok hozzá az élethez, nem zavart, hogy az utolsó meccsen kevesebben játszottam, mint az előző negyven találkozón, nyilván szerettem volna mindig játszani, de így legalább kisebb volt a sérülés esélye az Eb előtt” – mondta már Németországban, az Eb helyszínén Szoboszlai Dominik.

Magyarország június 15-én (szombat, 15.00) Svájc ellen Kölnben kezdi meg a csoportkört. 19-én Németország, 23-án Skócia lesz Stuttgartban Marco Rossi csapatának az ellenfele. Az első kettő biztosan továbbjut, a hat kvartett négy legjobb harmadik helyezettje is versenyben marad. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. június 11. 21:06
Az üveglábú tetovált alibikirály ki tudja meddig bírja. XDD
Takagi
2024. június 11. 20:30
Hajrá Magyarok! Hajrá Domi!
lefty67
2024. június 11. 20:11
Majd élesben kiderül! Nem fogják elárulni, ha tényleg meghúzódott! Kedvelem Domit, de Orbán fontosabb! Hajrá magyarok!!!
ekeke1
2024. június 11. 19:38
Ezeket a sajtóban tett nyilatkozatokat , bejelentéseket értékükön kell kezelni. Ugyanazzal a combbal Szoboszlai kihagyott a PL.-ben két hónapot, majd ugyanúgy közölték hogy már minden rendben, felment játszani, egy meccs után jött az újabb több hetes kihagyás.. És most Izrael ellen látszott mikor lejött hogy be van kötve a combja. Nem véletlenül ment fel már eleve úgy. Majd kiderül hogy mire lesz elég. Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!