Lefagytak Svájc ellen a magyarok a Sky Sports újságírója szerint

2024. június 18. 16:44

Kevin Hatchard ennek ellenére úgy véli, Szoboszlaiék képesek gólt szerezni a házigazda németek ellen.

2024. június 18. 16:44
Szabó Levente

Nyitókép: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Magyarországot sokan sötét lónak tippelték a 2024-es Európa-bajnokságon, de a Svájc elleni 3-1-es vereségükkel alaposan megtorpedózták esélyeiket – véli Kevin Hatchard, a Sky Sports újságírója. 

A magyarok egyszerűen lefagytak a nagy napon, korán kaptak egy gólt Kwadwo Duah-tól, majd a második félidőig nem tudtak válaszolni.

A szünet után Marco Rossi csapata megtalálta a ritmust, és a kapitány, Szoboszlai Dominik kiváló keresztlabdáját követően Varga Barnabás szépített, de a védekezésükben elkövetett ügyetlenkedéseket kihasználva Breel Embolo a végén el tudta dönteni a mérkőzést – olvasható a betting.betfair.com-on. 

A szerző szerint a gyenge teljesítmény nagy meglepetést okozott, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarország nemrég legyőzte Angliát és Németországot a Nemzetek Ligájában, és a selejtezőben is veretlen volt. Rossit felháborította a teljesítmény, mondván, hogy csapata túl passzív volt, és túl sok hibát vétett, amit a svájciak ki tudtak használni. Aki még mindig ragaszkodik a magyarok nagy esélyeihez, annak kissé aggódnia kell Rossi értékelése miatt, mivel a szövetségi kapitány Németországot nevezte meg a torna legnagyobb favoritjának, és azt sugallta, hogy lehetetlen lesz legyőzni őket. 

Ha Magyarország nem szerez legalább egy pontot, egy meccsel a vége előtt kieshet az Eb-ről

 – véli Hatchard. 

Loic Nego és Callum Styles sérülés miatt hagyták ki a Svájc elleni mérkőzést, és Fiola Attila sem 100 százalékosan játszott. Az már hivatalos, hogy Nego Németország ellen sem léphet pályára, így könnyen előfordulhat, hogy Bolla Bendegúz fog kezdeni a szerdai mérkőzésen. Jó hír, hogy Styles teljesen felépült, és Dárdai Márton is készen áll az összecsapásra.  

„Veszélyes Dom célt találhat”

Nem kérdés, hogy a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik hazája legmeghatározóbb játékosa, amit az is alátámaszt, hogy 23 évesen ő a legfiatalabb csapatkapitány a tornán. A játékos négy gólt szerzett az selejtezőkön, és átlagosan 1,62 kapura lövést adott le 90 percenént, így a cikk írója azt javasolja, aki fogadni szeretne, fogadjon arra, hogy Szoboszlai legalább egyszer kaput talál. 

A Németország-Magyarország mérkőzést szerdán játszák Stuttgartban, a kezdőrúgás 18 órakor lesz. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 18. 17:20
Hát, azt nem tudom, hogy tényleg a németek a legnagyobb esélyesek az EB megnyerésére, vagy nem, DE AZ tény, hogy Skócia ellen nagyon-nagyon jól játszottak, nagyon összeszedett, egységes csapat benyomását keltették, KIVÁLÓ egyéni teljesítményekkel !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!