Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Indul az Eb! – itt vannak a legfontosabb szurkolói információk!

2024. június 14. 19:32

A Magyar Labdarúgó Szövetség üzenetet küldött a szurkolóknak.

2024. június 14. 19:32
Debrecen, 2024. június 8.
Magyar szurkolók a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkõzés elõtt a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Június 14-én pénteken 21 órakor a Németország-Skócia mérkőzéssel kezdetét veszi a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Az MLSZ hosszabb cikkben gyűjtötte össze legfrissebb és legfontosabb szurkolói információkat, amelyeket a szurkolók az UEFA hivatalos Eb-alkalmazásában is mind megtalálhatnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az A csoportban szereplő magyar válogatott június 15-én Kölnben lép pályára a svájciak ellen, június 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik, előbb a házigazda németek, majd a skótok ellen. A magyar szurkolótábor a mérkőzések előtt az alábbi helyszíneken és időpontokban találkozik, s innen közösen vonul majd a stadionokhoz.

  1. Helyszín: Köln – Girlitzweg 30, 50829 Gyülekező: szombaton, 10 órától
  2. Helyszín: Stuttgart –  Mittlerer Schlossgarten, Cannstatter Str. 18, 70173 yülekező: 06.19-én 12 órától, 06.23-án 15 órától

(A vonulásokon mindenki saját felelősségre, saját belátása szerint vehet részt!)

A magyarok számára kialakított találkozóhelyeken (Fan Meeting Point) egészen a mérkőzés végéig kiszolgáló egységek, büfék és óriáskivetítők várják majd a szurkolókat. A rendező városokban mérkőzésnapokon a tömegközlekedés ingyenes a belépőjeggyel rendelkezők számára reggel 6 órától másnap 18 óráig. Gépkocsival nem ajánlott megközelíteni a stadionokat. A nagyobb befogadóképességű parkolókat az UEFA az alkalmazásában is feltünteti.

A szurkolók legfontosabb kalauza az említett angol nyelvű UEFA mobilalkalmazás lesz, amelyet innen tud letölteni elsősorban ezen keresztül érdemes tájékozódni a mérkőzésekkel, helyszínekkel kapcsolatban, hiszen az itt található, személyre szabható információkat folyamatosan frissíti az UEFA. Nemcsak a csapatok, a játékosok és a mérkőzések adatai, hanem a rendező városok és stadionok információi is rendszeresen frissülnek. 

A jegytulajdonosok az alkalmazás használatával vehetik igénybe ingyen 36 órán keresztül az adott város közösségi közlekedését, valamint egyéb utazási kedvezményekkel is élhetnek. A legfontosabb információkat egy angol nyelvű dokumentumban is összegyűjtötte az UEFA. A szurkolóknak szóló információk nagy része az UEFA oldalán is elérhető. Az itt megjelenő információk szintén folyamatosan frissülnek, például a forgalomirányítás, időjárás kérdésében, ezért érdemes gyakran olvasni az itteni tartalmakat is. Ugyancsak fontos az UEFA Mobile Tickets alkalmazás, amellyel a szurkolók bármikor biztonságosan letölthetik vagy átadhatják a megvásárolt jegyeiket.

Konzuli segítség a kiutazó szurkolóknak

A magyar külügyminisztérium a szokásoknak megfelelően jelentős támogatást nyújt a kiutazó szurkolóknak. Elutazás előtt érdemes áttekinteni a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait (beutazási feltételek, németországi határellenőrzés visszaállítás, közbiztonság, teendők bajba jutás esetén): A mérkőzések helyszíneire vonatkozó specifikus információk (közlekedés, egészségügyi intézmények, konzuli elérhetőségek) az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetők el:

Köln: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-koln

Stuttgart: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-stuttgart

Konzuli védelem

Érdemes regisztrálni a konzuli védelemre, amely fontos segítséget jelent bajba jutás esetén: A regisztráció során megadott adatok külföldi vészhelyzetben segítik a kapcsolatfelvételt: a konzul gyorsabban és hatékonyabban tud segítséget nyújtani, tájékoztatni tudja az intézkedő hatóságokat, illetve értesíteni a megjelölt kontaktszemélyt. Ha regisztrál, válsághelyzet esetén vészhelyzeti üzenetet fogadhat, és a Konzuli Szolgálat részére visszajelezhet helyzetéről. A regisztráció megtehető a Konzuli Szolgálat honlapján, valamint a Konzinfo Utazom mobilalkalmazásban is.

A kölni mérkőzésre utazó szurkolók az alábbi térképek segítségével tájékozódhatnak a stadionhoz való vonulás útvonaláról. 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­e­­l­d­ ­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. június 15. 08:30 Szerkesztve
- - -
2024. június 15. 08:27 Szerkesztve
- - -
2024. június 15. 08:24 Szerkesztve
- -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!