Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Futballdráma három felvonásban

2024. június 28. 00:39

Három a magyar igazság, és tíz perc a ráadás.

2024. június 28. 00:39
CSOBOTH Kevin
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Nyitókép: MTI/ Koszticsák Szilárd

Az ordítás valahogy bennem maradt az éjszakában a tévé előtt ülve: kislányom már rég az igazak álmát aludta, így némán kezdtem irányíthatatlan, körkörös karlendítésekbe, hogy valamiképp kifejezzem az ilyenkor kifejezendőt. Mit is? Kitörő örömöt? Könnyebbülést, de nagyot? Katarzist?

Igen, katarzist. Használjuk csak ezt az emelkedett, ókorból származó irodalmi fogalmat! A katarzis egy mű hősének lelkében végbemenő megtisztulás, amikor a feszültséget okozó érzések feloldódnak. Mi is volt itt a mű? A foci, a futball maga. A dráma: a skót–magyar meccs. A hős? Csoboth Kevin, egy sokak által még nem is ismert, szerénykedő csereember, sötétke lovacska. A legkisebb fiú. Aki arra várt, hogy egyszer a kellő pillanatban ő lépjen elő a színre, és ő teljesítse azt a rendkívüli próbatételt, amire tudatlanul és tudatosan egész életében készült, és ami nemcsak őt magát, hanem hőstársait és velük együtt egy egész közösséget emelt át a próbatételen, kiteljesedve, a katarzisba, egy igaz pillanatba – legalább egy pillanatra.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 28. 12:58
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­x­­i­ ­­p­­­u­n­c­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!