Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megsérült a magyar válogatott játékos, aki nem lesz ott az Eb-n – le kellett támogatni a pályáról

2024. június 09. 15:36

Az amerikai bajnokságban szereplő labdarúgó bokasérülést szenvedett.

2024. június 09. 15:36
Budapest, 2018. március 22.
Sallói Dániel (b) és a ciprusi Antreasz Paraszkevasz az U21-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõben játszott Magyarország - Ciprus mérkõzésen a Hidegkúti Nándor Stadionban 2018. március 22-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bokasérülést szenvedett Sallói Dániel, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City válogatott szélsője – számolt be a 24.hu. A 27 éves magyar labdarúgó a Seattle Sounders elleni bajnoki meccs 72. percében ütközött össze az ellenfél védőjével, majd ápolásra szorult, sőt le is kellett támogatni a pályáról, mert nem tudott rálépni a jobb lábára.  

A labdarúgó klubja, a Sporting Kansas City egyelőre nem adott tájékoztatást a sérülés mértékéről. 

Sallói Dániel 2021 szeptemberében, az Anglia elleni hazai vb-selejtezőn debütált a magyar labdarúgó-válogatottban, és azóta még háromszor – az Albánia elleni két vesztes mérkőzésen, valamint az Andorra elleni hazai selejtezőn – kapott lehetőséget Marco Rossitól. Pedig a balszélsőként és centerként is bevethető játékos nagyon jól teljesít az Egyesült Államokban, és jóbarátjával a Philadelphia Union együttesével szintén az amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Gazdag Dánielt eggyel megelőzve 51 gólnál tart az MLS-ben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdag Dániel őszintén válaszolt Marco Rossi kritikájára

A magyar válogatott támadója a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben beszélt a szövetségi kapitány bírálatáról, a klubrekordot jelentő góljáról, céljairól, és természetesen az Európa-bajnokságról is, amelyen nagyon szeretne ott lenni.

 Ez azt jelenti, hogy Sallóinak mindössze egy gól hiányzik , hogy Nikolics Nemanját megelőzve minden idők legjobb magyar gólszerzője legyen az MLS-ben. (Mint kiderült, Gazdag neve beszélő név, hiszen mindketten igan jól keresnek Amerikában.)

A szövetségi kapitány ennek ellenére Gazdag Dánielt igen, őt viszont nem hívta meg az Eb-re készülő nemzeti együttesbe,

 ami olyan szempontból érthető, hogy a támadószekcióban még a cserepadért is Gazdag Dániellel, Ádám Martinnal, Vancsa Zalánnal és Horváth Krisztoferrel kellene versenyeznie, hiszen Szoboszlai Dominik Varga Barnabás és Sallai Roland mellett biztosan nem lenne helye a kezdő tizenegyben. A labdarúgó édesapja, a Bernd Storck majd Dárdai Pál idejében szintén a nemzeti együttesnél dolgozó egykori válogatott Sallói István szerint már megbékélt ezzel a helyzettel

Ezt is ajánljuk a témában

A meccset egyébként a Kansas nyerte 2-1-re, az összefoglalót itt tekintheti meg, a magyar labdarúgó sérülése 4 perc 27 másodpercnél látható. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!