Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Egy jó Eb-vel robbanthat a magyar labdarúgó-válogatott az átigazolási piacon?

2024. június 03. 17:51

Mutatjuk hová igazolhatnak az Eb-t követően a válogatott tagjai.

2024. június 03. 17:51
GULÁCSI Péter; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; SCHÄFER András; BALOGH Botond; LANG Ádám; VARGA Barnabás; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az Európa-bajnokság nagyon fontos pont labdarúgóink életében, de messze nem csak önmaga miatt, hiszen a kontinenstornán nyújtott teljestményük nagyban meghatározhatja karrierjük alakulását. Egy jó szerepléssel könnyen „eladhatják magukat” egy nagyobb klubhoz. A magyar válogatott több játékosának lehetéséges átigazolásairól is megjelentek hírek a közelmúltban, ezeket gyűjtöttkük össze. 

Szalai Attila – klubváltás vagy még egy esély?

Szalai Attila nem épp élete idényén van túl. A rutinos hátvéd nyáron igazolt a Bundesliga-középcsapat Hoffenheimhez a Fenerbachcétól, de úgy tűnik, a váltás nem volt jó döntés. A 2023/2024-es idényben alig szerepelt a Bundesligában, és bár a téli átigazolási időszakban a több lehetőség reményében kölcsönbe a Freiburghoz került, ott sem tudott alapemberré válni. Az egész idényben 7 bajnoki és 1 kupameccsen, mindössze 434 percet játszott, és ezeken sem a legjobban. 

Nem csoda, hogy a piaci értéke is meredeken csökkent, tavaly nyáron 14 millió euróra becsülte, jelenleg 4 millióra értékeli a Transfermarkt. 

A Kicker szerint Szalai Attila minden reménye az Eb-szereplésben lehet, 

hiszen amennyiben jól teljesít, lehet, hogy elviszi egy olyan csapat, ahol több játéklehetőséghez jut. A lap szerint megörténhet, hogy a kontinenstornán látott produkciót látva a Hoffenheim trénere, Pellegrino Matarazzo ad még egy esélyt a magyar labdarúgónak, hogy a felkészülési időszakban bizonyítson. A védőről megjelentek olyan hírek is, hogy esetleg a Fenerbachce legnagyobb ellenfeléhez, a Galatasaray-hoz igazolhat, de látva, hogyan vett érzékeny búcsút volt klubjától, ez kevéssé valószínű. 

Dárdai Márton – irány a Bundesliga?

Dárdai Pál középső fia, Márton életében nagy fordulatot jelentett, hogy Marco Rossi meghívót küldött neki a válogatottba, ő pedig a szívére hallgatott, és tavasszal nemcsak, hogy bekerült a keretbe, de pályára is léphetett a török és a koszovói válogatott ellen. Öccse Dárdai Bence a közelmúltban a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz igazolt, és lehetséges, hogy jövőre ellenfélként találkoznak majd az élvonalban, ugyanis a Bild információi szerint a német bajnokságban 11. helyen végzett FC Augsburg szerződtetné. 

A magyar játékos piaci értéke jelenleg 2,5 millió euró, a lap szerint a Hertha 2 milliót kaphat érte. Tekintve, hogy édesapja, Dárdai Pál távozik a kispadról, négy Dárdaiból lehet, hogy csak egy, Palkó marad a berlini klub kötelékében. 

Callum Styles – egyelőre kérdés, szerződteti-e a patinás angol klub

A válogatott középpályásunk, Callum Styles idény végén fél év sunderlandi kölcsönjátékot követően visszatért anyaegyesületéhez, az angol harmadosztályban szereplő Barnsley együtteséhez. Mindezt a Sunderland FC ismertette Facebook-oldalán, de a bejegyzésben szerepel egy nagyon fontos félmondat is, miszerint

a klub továbbra is fenntartja a lehetőséget, hogy éljen a kölcsönszerződésben szereplő vételi opcióval, és végleg megszerezze a magyar labdarúgó válogatott és a középpályásának játékjogát.

A 24 éves labdarúgó januárban szerződött kölcsönjátékosként az angol másodosztályú Sunderlandhez, ahol a tavaszi szezon 12 mérkőzésén szerepelt. A magyar nagymamájának köszönhetően honosított labdarúgó azért lépett feljebb, mert Marco Rossi közölte vele, hogy amennyiben szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon, magasabb szinten kell játszania mint az angol harmadik liga. Amennyiben a Sunderland végül mégsem igazolná le a játékost, neki is nagyon kellene egy jó Eb-szereplés, hogy magasabb szintű egyesülethez kerülhessen. 

Az Újpest vinné a Fehérvár 56-szoros válogatott csapatkapitányát és Rossi új kiszemeltjét

A csakfoci.hu információi szerint a belga tulajdonosától a MOL segítségével megszabaduló és átalakuló Újpest szívesen szerződtetné Fiola Attilát. Az 56-szoros válogatott hátvéd a közelmúltban vállsérülést szenvedett, de úgy néz ki, felépül az Eb-re, és be is került Marco Rossi keretébe. Az Újpestnek mindenképp kell egy jobboldali hátvéd, mert Pauljevics és Doka távozása miatt jelenleg a ZTE-től kölcsönvett Huszti az egyetlen labdarúgójuk e poszton. 

Marco Rossi végül Szappanos Pétert tette be 3. számú kapusként az Eb-keretbe, de a Fehérvár kapusa, Tóth Balázs kiváló tavaszi teljesítményével (13 meccset hozott le kapott gól nélkül a 2023/2024-es idényben) nagy dilemmát okozott neki, amit az olasz szakember be is ismert, és jelezte a fiatal játékosnak, hogy hosszabb távon számol vele. A csakfoci.hu úgy tudja, az Újpest Tóth Balázst is szívesen vinné, kérdés, hogy a Fehérvár elengedi-e, hiszen csak most véglegesítették a szerződését. 

Ezt is ajánljuk a témában

Csak együtt – teljes a magyar válogatott EB-kerete

Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a nemzeti együttes bő keretét. E 34 labdarúgó közül kerül ki az a 26, aki Magyarországot képviseli nyáron Németországban. Seregszemlénk az Európa-bajnokságra készülve.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. június 03. 22:49
Letílttottátok a linkek elhelyezését a kommentekben. Sértítek a szólás-szabadságomat. NEM MEGYEK EL SZAVAZNI.
Takagi
2024. június 03. 18:59
Hajrá Magyarok!
nemecsekerno_007
2024. június 03. 18:50
Libbantak epét hánynak. Bár ez nem újság. :)))))))))))))))
szintetikus
2024. június 03. 18:19
Hátha el lehet még adni néhány alibi passzost Angliába. :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!