Előre iszik a magyarok bőrére? A piálás a központi témája a skót sztárfocistának

2024. június 23. 11:10

John McGinn az italhoz nyúlna, s nem érti: szurkolóik a sok alkohol fogyasztása ellenére hogy nem keveredtek balhéba. Az Aston Villa játékosa azt is elárulta, mi köze van a Sopronhoz.

2024. június 23. 11:10
MCGINN, John; SCHÄR, Fabian
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

***

Leinnám magam a sárga földig!” – helyezte kilátásba a skót labdarúgó-válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján John McGinn, mit tenne, ha Magyarország ellen győzne és továbbjutna a csoportkörből csapatával. A kijelentése kissé meghökkentő, ám azok után, hogy a saját szurkolóikat is a piálással azonosította, nem is annyira váratlan, mintha kólát kérne jeges whiskey helyett.

Elmondhatatlan, mit jelentene a drukkereinknek, ha legyőznénk Magyarországot és bejutnánk az egyenes kieséses szakaszba. 

Olyan jól viselkedtek, nem is tudom, hogyan sikerült nekik ennyi ivás mellett. Nem volt semmilyen rendbontás, büszkék vagyunk rá, hogy a skót szurkolók hozzáteszik a részüket. 

Szeretnénk, ha felejthetetlen élményekkel távoznának. Ahogy énekelték a Himnuszt Svájc ellen, a legszebb előadás volt, amit valaha hallottam.

Szuper szezon

Az angol Premier League-ben szereplő Aston Villa középpályása, John McGinn klubjával a Szoboszlai Dominik fémjelezte, bronzérmes Liverpool mögött az előkelő negyedik helyen végzett, és hosszú idő után indulhat a Bajnokok Ligájában. Ezzel a sikerrel vont párhuzamot az Európa-bajnokságon még soha egyenes kieséses szakaszba nem került, történelmi tettre hajtó Skócia egyik legjobbja.

„A Villa ugye aratott már európai diadalt (1982-ben BEK-győztes volt – a szerk.), de ez egy nagyon szép visszatérés. Személyesen nekem nagyon sokat jelentene, ha egy ilyen sikeres szezon után a válogatottal is mellé tudnám tenni ezt a teljesítményt. Reméljük, meg is tudjuk valósítani!

Hőssé válnának

A képlet egyértelmű: a döntetlen egyik csapatnak sem jó, egy győzelemmel Skócia szinte biztosan, Magyarország – ha lesz két csoportharmadik kevesebb mint 3 ponttal – is reménykedhetne, hogy továbblép a legjobb 16 közé. McGinn szerint nem fognak egyénieskedni.

Scott McTominay szerezte az eddigi mindkét gólunkat, de nem az számít, ki talál be. Reménykedünk benne, hogy lesz hősünk, ugyanakkor mindegy, hogy öngól vagy megpattanó labda, csak legyen gól! Mindenki szeretne hőssé válni, de a szokásos csapatjátékunkra lesz szükség. A legfontosabb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Soproni skótok

Pikáns lesz a magyarok elleni párharc a 29 éves, 67-szeres válogatott skótnak, aki azt is elárulta, van olyan rokona, aki Magyarországnak szurkol!

Amikor kiderült, hogy kik lesznek az ellenfeleink, tudtam, hogy érdekes lesz. Az unokatestvéreim Magyarországon, Sopronban élnek a nagybátyámmal. A fiúk Skóciában születtek, félig magyarok, félig skótok. 

Egyikőjük Magyarországnak, a másik Skóciának szurkol! Igazi win-win helyzet, mert mindenképpen a győztes oldalon állnak – kérdés, melyikük örülhet a végén.

 Furcsa helyzet, azonos a vezetéknevünk, az iskolájukban nagyon menők, hogy az én rokonaim” – beszélt magyar rokonságáról John McGinn.

A Skócia – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés vasárnap, 21 órakor kezdődik Stuttgartban. A Mandiner élő szöveges közvetítéssel jelentkezik a helyszínről.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi a sorsdöntő meccs előtt: Soha nem keresek ürügyet!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Skócia veszélyes csapat, minőségi futballistákkal, és senki ne higgye, könnyű lesz legyőzni őket vasárnap az utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsünkön. Szoboszlai állapotáról is friss információkat közölt a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. június 23. 19:01
Járt-e már a szerző magyar csapatok öltözőjében? Alig várják, hogy vége legyen a meccsnek és írány a lakomás ivászat. A meccs vége előtt 5 percel előbb indultam, a villamosról láttam, Benéék öltönyben már a szálloda bárja előtt sorakoztak. A kocsma és a foci édestestvérek.
Hohokam
2024. június 23. 18:05
McGinn.... ja.... ilyen névvel naná, hogy piás.
gilou-au-clavier
2024. június 23. 15:17
Megy az uszítás...
Csomorkany
2024. június 23. 12:17
A ma estével kapcsolatban az vehető kb. biztosra, hogy Magyarországon is, Skóciában is sok pia fog fogyni. Sajna eléggé valószínű, hogy a továbbjutás mindkét csapatnak elúszott. Kicsit remélem, hogy a skótokat megverjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!