Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Számolgattunk Szoboszlaival, így juthat tovább az Eb-n Magyarország! (MANDINER-VIDEÓ)

2024. június 23. 06:13

Nem is olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. Mutatjuk, hogy állnak a csoportharmadikok, s mik a kilátásaik. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint fogjuk fel pozitívan a dolgokat.

2024. június 23. 06:13
SCHÄFER András; DÁRDAI Márton; SZOBOSZLAI Dominik
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Szoboszlai Dominik gyakorlatilag nem edzett a csapattal a Németország elleni (0-2) szerdai csoportmérkőzés óta. A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint csupán a regenerációjára helyezték a hangsúlyt a szakmai stábbal, vasárnap este (21.00, Stuttgart) ott lehet a pályán a mieink legértékesebb játékosa. Az Európa-bajnokságot két vereséggel kezdő nemzeti együttesünk úgy lép pályára, hogy van esélye a továbbjutásra, de kizárólag abban az esetben, ha megszerzi a három pontot. Amennyiben így lesz, jöhet a nagy számolgatás és szurkolás egészen akár szerda estig – a riválisok botlásáért...

Versenyben vagyunk

A házigazda elleni vereség után két dolog vált biztossá: magára talált Marco Rossi csapata, amely bár pont nélkül áll továbbra is, nem esett ki. Az más kérdés, hogy legjobb esetben a csoport harmadik helyére futhat be. Azóta már van egy válogatott, amely „elszállt”, jelesül a Robert Lewandowski fémjelezte lengyel. Pontszámban ugyan beérhetné Ausztriát, de az egymás elleni meccsüket elveszítette, így nem előzhetne... 

Magyarország egy esetben még megelőzheti Skóciát, ehhez egyetlen megoldó képlet létezik: győzni kell! 

Tétmérkőzésen még sohasem győztük le a szigetországiakat, igaz ők sem bennünket, lévén, hogy a korábbi 9 találkozó felkészülési mérkőzés volt. Nem feltétlenül mérvadó a mély nyomok helyett sebeket hagyó George Leekens rombolása idején, 2018-ban otthon elszenvedett 1-0-ás vereségünk, s a 20 éves szép emlék sem: Huszti Szabolcs duplájára építve Glasgowban nyert 3-0(!)-ra Lothar Matthäus gárdája.

Tragikus gólkülönbség

Egy többgólos siker most is jó lenne – de úgy tűnik, remélhetőleg nem lesz rá szükség! Korábban vészjóslónak, egyenesen végzetesnek tűnt, hogy mindkétszer két góllal kaptak ki Szoboszlaiék, akik ha mégis a hárompontos csapatok versenyébe keverednek, vélhetően kiesnek. A 6 érintettből 4 jut az egyenes kieséses szakaszba. Akkor fogjuk igazán bánni a Willi Orbán rosszul hazafejelt labdáját, amelyből Svájc berúgta a harmadikat, a Gündögan-lökés után szerzett első német gólt, Varga Barnabás alig célt tévesztő fejesét Svájc és Németország ellen, illetve Orbán kihagyott ziccerét a házigazda ellen, valamint a Can kezezése miatt a javunkra elmaradt büntetőt... A csoportok állás ugyanakkor két forduló után arra enged következtetni: lehet legalább két olyan harmadik a végén, amelyik nem gyűjt 3 pontot! 

Magyaros hagyomány

Szombaton késő este lezárult a második kör után

 három kvartettben is kevesebb mint három ponttal áll a harmadik és a negyedik, és ugye a végén kettőt elég lenne megelőzni az összevetésben.

 A B jelűben Albánia és Horvátország is egyet-egyet gyűjtött, előbbi pontszerzése csoda lenne Spanyolországgal szemben, Modricsék pedig úgy feszülnek az olaszoknak nyerési kényszerben, hogy Donnarummáéknak az egy pont is elég lenne. Iksz esetén Horvátország két ponttal zárna harmadikként. A C csoport is esélyt kínál Magyarországnak, a négy pontos Angliát Dánia és Szlovénia kettő, Szerbia egy pontjával követi. Ha például Anglia legyőzi Szlovéniát, Dánia Szerbiát, a harmadik Szlovénia lenne két ponttal, ami ugyancsak kevesebb – a skótokat reményeink szerint legyőző – Magyarország termésénél. A harmadik sanszunkat az F jelű négyes kínálja, Csehország és Georgia is egy-egy ponttal áll az utolsó meccse előtt, s nem ördögtől való feltételezés, hogy a portugálok és a törökök nem kapnak ki tőlük, így itt is lenne egy kétpontos harmadik helyezett. 

Persze előbb győzniük kell Szoboszlai Dominikéknak Skócia ellen. A csapatkapitány – akit felvételünkön is láthatnak – összefogást sürget vasárnap estére...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi a sorsdöntő meccs előtt: Soha nem keresek ürügyet!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Skócia veszélyes csapat, minőségi futballistákkal, és senki ne higgye, könnyű lesz legyőzni őket vasárnap az utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsünkön. Szoboszlai állapotáról is friss információkat közölt a szakember.

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. június 23. 15:20
Pedig eléggé rossz a helyzet. Pláne, hogy Gulácsi "véd" ma is Dibusz helyett. Gulácsival végünk lesz, teljesen alkalmatlan.
lauderstenonis-2
2024. június 23. 14:35 Szerkesztve
Ezeknek kell egyszerre megtörténnie a továbbjutáshoz: 1, Legyőzzük Skóciát. 2, Anglia legyőzi Szlovéniát. 3, Olaszország nem kap ki Horvátországtól. 4, Spanyolország nem kap ki Albániától. Vagy: 1, Legyőzzük Skóciát. 2, Anglia legyőzi Szlovéniát. 3, Portugália nem kap ki Georgiától. 4, Törökország nem kap ki Csehországtól. Ha Anglia nem győzi le Szlovéniát akkor mindkét 3. és 4. pontnak együttesen kell teljesülnie.
kokrowatz-0
2024. június 23. 14:19
ez ám a foci, vaze!
Galsó Atya
2024. június 23. 13:19
Nem számolgatni kell, hanem ki kell kocogni a gyepre és rúgni az ellenfélnek ötöt. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!