A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Alaposan kivesézik Sallaiékat a svájciak

2024. június 11. 11:13

Telt ház előtt tartott nyilvános edzést első Európa-bajnoki csoportellenfelünk, amely gőzerővel készül a szombati meccsre. Murat Yakin csapatának tagjai most a stuttgarti tréningpályára panaszkodnak.

2024. június 11. 11:13

Nyitókép: Carsten Harz/Getty Images

A svájciak nem vonultak el a világ elöl Németországban, hanem egy nagyvárost, Stuttgartot választották bázisuknak a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon. Hétfőn már nyilvános edzést is tartottak. A tréningen megtelt a város ikonikus tv-tornya mellett található Stadion auf der Waldau nézők számára megnyitott lelátója, így 3800 szurkoló láthatta, hogyan készül a szombati kölni meccsre a magyar válogatott ellenfele. A gyakorlásnak egy hiányzója volt: az Ausztria elleni szombati 1–1-es felkészülési mérkőzésen sérülést szenvedő Steven Zuber MRI-vizsgálaton vett részt. Az első feladatokat a felépülőfélben lévő Breel Embolo a csapattal végezte, a 27 éves középcsatár a pályán töltött ideje nagy részét külön, az erőnléte fejlesztésével töltötte, és Denis Zakariát, valamint Fabian Schärt is kímélte a stáb – írja a Nemzeti Sport, amelynek a tudósítója ott volt a tréningen.

Ezt is ajánljuk a témában

A többek között passzgyakorlatokkal, labdatartással és támadásbefejezéssel tarkított hetvenperces tréning után a VfB Stuttgart belső védője, Leonidas Stergiou állt az újságírók rendelkezésére a nemzetközi sajtótájékoztatón.

A sportnapilap munkatársa persze rákérdezett, hogyan készülnek a svájciak a magyarok elleni meccsre.

„Az összes magyar játékost jól ismerem, aki a Bundesligában futballozik. Meccsről meccsre készülünk az ellenfelekből, 

úgyhogy azon vagyunk, hogy elemezzük a csapatot és felkészüljünk belőle. Komolyan veszünk minden ellenfelet, mert ez Európa-bajnokság, mindannyian tudjuk, bármi megtörténhet. Nem foglalkozom azzal, mit írnak az újságok, mennyi esélyünk van a továbbjutásra, szerintem ezt mi jobban meg tudjuk becsülni. Az Eb miatt egy ideje eufória van Svájcban, szeretnénk továbbjutni a kieséses szakaszba és ezért mindent megteszünk” – jelentette ki a 22 éves Leonidas Stergiou.

Közben a svájciak felkészülése sem zajlik zökkenőmentesen, a stuttgarti edzőpályájuk gyepszőnyegének állapota kiverte a biztosítékot a válogatott játékosoknál az első edzés után.

„Nem vagyunk elégedettek a pályával, csalódottak vagyunk miatta. Nem beszélhetünk egyenletes felületről, a labda össze-vissza pattog a füvön és futás közben is érezni lehet a göröngyöket. 

Dühít minket a helyzet, mert ilyen pályán nem tudunk edzeni. 

Nemcsak mi, stábtagok, hanem a játékosok is meglepődtek azon, ami fogadta őket” – nyilatkozta Pierluigi Tami, a svájci válogatott igazgatója.

A problémát jól mutatja, hogy az UEFA bocsánatot kért a svájciaktól és megígérte, mindent megtesz a helyzet javításáért. Ellenfelünk most megpróbál jobb pályát találni a környéken. Az kedden kiderült, a Stuttgarter Kickers edzőközpontja nem felel meg a kívánalmaknak, de a VfB Stuttgart bázisa megoldás lehet. A kellemetlen ügy miatt csapatmegbeszélést hívtak össze a válogatottnál. A játékosok és a Murat Yakin szövetségi kapitány vezette stábtagok arra jutottak, ha nem találnak minden szempontból jobb edzőpályát, maradnak a Stadion auf der Waldauban.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
excan1
2024. június 11. 11:33
"Komolyan veszünk minden ellenfelet, mert ez Európa-bajnokság, mindannyian tudjuk, bármi megtörténhet." Gondolom a németek elleni meccs előtt ilyen mondat nem hagyja el senki száját a svájci csapatból. Remélem a szombati meccs után már akkor sem fogja, mielőtt Magyarországgal játszanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról