A Fradi korábbi focistája mesélt arról, mire számíthat Varga Barnabás

2024. június 26. 15:12

Julian Koch szerint a sérülés utáni napok a legnehezebbek. A német játékos szurkol, hogy a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett magyar válogatott csatár mihamarabb felépüljön.

2024. június 26. 15:12

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A Ferencváros szurkolói közül talán még sokan emlékeznek Julian Kochra, aki 2017 és 2019 között erősítette a magyar bajnokcsapatot. A német futballista 2018 májusában szenvedett arckoponyatörést a Videoton elleni idegenbeli bajnokin, a Pancho Arénában. A védő emiatt pontosan tudja, min megy most keresztül Varga Barnabás, aki a skótok elleni vasárnapi Eb-csoportmeccsen szenvedett ugyanilyen sérülést.

„Nem láttam élőben a mérkőzést, utólag értesültem Barnabás sérüléséről. Rossz volt látni a felvételeket, természetesen eszembe jutott a korábbi sérülésem. Én úgy emlékszem vissza arra az esetre, hogy elsőre igazán fel sem fogtam, mi történt. 

A fájdalom pokoli, főként az első napokban, ezek a legnehezebbek. A műtétet követően 6-8 hét kihagyással kell számolni, ennyi idő után térhettem vissza a pályára maszkban” 

– mesélte Julian Koch a Fradi.hu-nak.

Julian Koch 2017 és 2019 között erősítette a Ferencvárost
Fotó: Fradi.hu

A már visszavonult hátvéd szerint a regeneráció során fontos betartani a szakemberek utasításait. Az ajánlja Vargának, hogy nem szabad semmit sem elsiettetnie, türelmesnek kell lennie.

„Biztos vagyok benne, hogy fel fog épülni, és remélhetőleg minél előbb újra teljes értékű futballistaként számolhat vele a Fradi és a magyar válogatott. A legjobbakat kívánom neki, drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyuljon” – tette hozzá Julian Koch.

Az FTC korábbi labdarúgóját arról is kérdezték, volt-e félelem benne, amikor a felépülését követően először pályára lépett.

„Egy kicsit tartottam attól, mi történik, ha valaki eltalálja az arcomat, de idővel ez az érzés elmúlt. 

Szerencsére azóta sincs fájdalmam, jól érzem magam” – mondta Julian Koch, aki jelenleg a Borussia Dortmund II másodedzőjeként dolgozik.

Amúgy a hétfőn Stuttgartban végrehajtott sikeres műtét után nem léptek fel komplikációk Vargánál, aki így repülővel szerdán hazatérhetett Magyarországra, s már itthon lábadozik.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!