A csapat nagy részének soha többé nem szabadna felhúzni a nemzeti mezt – kiakadtak a skót szurkolók

2024. június 24. 09:09

Miután Magyarország vasárnap összetörte Skócia Eb-továbbjutásról szóló álmait, a skót szurkolók dühösen keresik az újabb fiaskó felelősét, szörnyű teljesítményről beszélnek és Steve Clarke távozását követelik.

2024. június 24. 09:09
null

Nyitókép:MTI/EPA/Martin Divisek

 

Miután hazánk tegnap Csoboth Kevin góljával legyőzte a skót válogatottat, ezzel biztosan kiejtve őket az idei futball-Eb-ről, Skóciában forrnak az indulatok. A skót szakemberek és a szurkolók egy része a tegnap esti mérkőzés játékvezetőjét hibáztatja a vereségért, mondván, az argentin bíró nem adott eg egy jogos tizenegyest, mások a szövetségi kapitány Steve Clarke azonnali távozását követelik.

„Elvettek tőlünk egy tizenegyest"

Nemcsak a skót válogatott szövetségi kapitánya. Steve Clark nyilatkozottt úgy a meccs után, hogy Stuart Armstrong és Willi Orbán a tizenhatosunkon belüli ütközése „százszázalékos tizenegyest” ért volna a csapatának, hanem az egykori focista Michael Stewart is. A hazájában igen népszerű Stewart  az X-en rohant ki az argentin bíró ellen, annak döntését gyalázatosnak titulálva. Stewart úgy fogalmazott, azt külön gyalázatosnak tartja, hogy a vitatott helyzetnek nincs komoly visszhangja, miközben Skócia ennek  eredményeként kiesett az Eb-ről.

Alig hallani valamit arról, hogy egy egyértelmű büntetőt nem ítéltek meg nekünk. 

Tény, hogy nem voltunk elég jók, de Magyarország is gyenge volt. 

Elvettek tőlünk egy tizenegyest, mi kiestünk, Magyarország meg utolsó pillanatos góllal egyelőre túlélt" – fogalmazott meglehetősen felháborodva.

A skótok szurkolók egy része ugyancsak ebben a szerintük hibás bírói ítéletben látja az utolsó pillanatos vereség okát: „A skótokat meglopták, ez mégis, hogyan nem volt büntető?”, „Skócia az Eb legegyértelműbb tizenegyesét nem kapta meg”, „Egyenesen nevetséges ítélet született” – sorjáznak a mérges hozzászólások mások mellett a Tartan Army és más sportoldalak Facebook-oldalán és az X-en.

Szörnyű teljesítmény, Clarke-nek mennie kell

A kommentelők másik fele viszont egyértelműen Steve Clarke szövetségi kapitány alkalmatlanságában látja a bukás okát, és a távozását követelik.

Ha Steve Clarke nem látja be, hogy ez így egyszerűen nem működik, és nem tudja végrehajtani azokat a változtatásokat, amelyeket mindenki más is lát, akkor ajtót kell mutatni neki. A foci életünk játéka, és ő boldogan hagyja, hogy ez így menjen tovább” – írja egyikőjük. 

Egy másik szurkoló úgy véli, a kiesésben nincs semmi meglepő, hiszen  Skócia eleve rosszul felkészítve, hiányosan indult neki az Európa-bajnokságnak:

 „Hiányzott a csatár, jobbszélső, védők (és aztán elvesztette a legjobbját is) és a kapus. Sajnos azt kapták, amit a teljesítményük alapján megérdemeltek. Ezért Steve Clarke-nak mennie kell.” 

Más ugyancsak gyalázatos teljesítményről beszél, és egyenesen úgy fogalmaz, hogy

  „a csapat nagy részének soha többé nem szabadna skót mezt húznia. Ha ez a kapitány legjobb taktikája egy kötelezően megnyerendő meccsen, akkor itt az ideje, hogy távozzon.

Valaki úgy fogalmazza meg ugyanezt, hogy a skótok nem voltak elég jók a győzelemhez, és Steve Clarke, „aki egy ostoba, tudatlan ember, nem érdemli meg, hogy a válogatottunk vezetője legyen”.

Legyünk őszinték. Az ilyen tornákra való kvalifikáció csak ürügyet ad a skótoknak egy jó kis utazásra.  A teljesítmény szörnyű volt” – foglalja össze a nemzeti csapat produkcióját a legcsalódottab drukkerek egyike.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. június 26. 06:34
Szerintem a kapufa volt a hibás. Az a rohadt akác!
Regelő
2024. június 25. 17:29
By by skótók. Hiányozni fogtok, jó volt veletek, sokat nevettünk rajtatok, de még jobb nélkületek.
blondibarbi
2024. június 24. 17:03 Szerkesztve
Szarok a skót focira, sose tudtak rendesen játszani, semmi technika, semmi pengeség, mindig is csak nyomtak, verekedtek a pályán "küzdelem" címén. Beadás, beadás, beadás, begyötörni valahogy a labdát az ellenfél kapujába, mindegy, hogy hogyan, közben lehetőleg agyonrúgni az ellenfelet, ennyi a "skót foci". Amúgy meg általában azt hiszik róla, hogy ugyanaz, mint a rögbi.
Ödenburger
2024. június 24. 15:07
Arról azért nem beszélnek, hogy az első félidőben nem adtak meg egy magyar 11-est - amikor lekönyökölték a magyar csatárt. Persze az igazi kérdés inkább az, hogy minek van a VAR, ha ilyen esetekben marad az eredeti ítélet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!