Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Újabb magyar labdarúgót nézett ki magának a Liverpool

2024. május 26. 15:59

Az új menedzser garantáltan felpezsdíti a liverpooliak transzferpiaci aktivitását.

2024. május 26. 15:59

Fotó: Patricia de Melo Moreira/AFP

Első teljes liverpooli szezonja végén bátran kijelenthetjük, Szoboszlai Dominikot a remekül bevált igazolások közé sorolják Angliában. Ez a transzfer pedig újabb magyar labdarúgók, és Németországból érkező játékosok előtt is utat nyithat a szigetországba.

Egy korszak mindenképpen lezárult: Jürgen Klopp távozása és Arne Slot kinevezése garantálja, hogy komoly átalakítás várható a nyáron a liverpooli keretben. Az átigazolási időszak alatt amúgy is mindig nagy az érdeklődés az angol klubok részéről, amely csak fokozódik a menedzserváltás miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Kik jöhetnek szóba Liverpoolban?

A támadószekcióban Mo Szalah jövője például sokáig kérdéses volt, az egyiptomi csatár azonban a szezon hajrájában kijelentette, hogy hiába csábítják szaúdi klubok,

egy szezont még biztosan marad a Vörösök kötelékében.

A vérfrissítés és a jövő csapatának építése miatt azonban elengedhetetlen, hogy új arcok is frissítsék a liverpooli keretet. A pletykák szerint a lehetséges opciók közül Ivan Toney a nyáron távozik a Brentfordból, de maradna valamelyik londoni klubnál, míg Kylian Mbappé és a Real Madrid frigye sem ad sok alapot a találgatásokra.

Ezt is ajánljuk a témában

Aki hihető célpontnak tűnik az angol sajtó szerint: Crysencio Summerville, aki jelenleg a Leeds Unitedet erősíti. Az új menedzser, Arne Slot élénken érdeklődik a holland honfitársáért, de a Tottenham, az Aston Villa és a Newcastle United is versenyben van a 22 éves szélsőért.

Egyelőre a Crystal Palace alkalmazottja Michael Olise, a kérdés csupán annyi: meddig? A remek formában lévő 22 éves támadó az FA-kupa sikerével az El-indulást elcsípő Manchester United és a bronzérmes Liverpool célkeresztjében is megtalálható, nyáron valószínűleg rengeteg átigazolási spekuláció lesz vele kapcsolatban, de ugyanez igaz Pedro Netóra is, aki a Wolves mezét cserélné a liverpooli dresszre.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar szülőktől származó támadó a célkeresztben

A szakírók szerint a legvalószínűbb viszont a magyar szülőktől származó, de már Stockholmban született Gyökeres Viktor érkezése, aki remek szezont zárt a Sporting Lissabonban.

Első évében rögtön 29 góllal és 10 gólpasszal végzett a portugál élvonalban, gólkirályi címet fölényesen szerezte meg, a szerződése azonban 2028 nyaráig szól, így a kivásárlása 85 millió fontba fájna az angoloknak. A svéd válogatott támadó az Arsenal érdeklődését is felkeltette, de az öreg kontinensről is bőven akad érdeklődő a 25 éves, gólerős támadóért. Nem ismeretlen számára Anglia, hiszen a Coventry együttesétől igazolt Portugáliába.

Ami biztos: új korszak kezdődik az Anfielden, ami még bizonytalan: mekkora transzferbüdzsé áll Arne Slot menedzser rendelkezésére, hogy a saját elképzelései alapján alakíthassa át új csapata keretét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. május 28. 15:24
Mondjuk a portugálok értenek a legjobban az árnöveléshez. Két éve a Coventry vette 1 millió körül, tavaly 21-ért adták, most 80 felett mehet tovább. Kb minden rúgott gólja 2 millióval növeli az értékét. Kár hogy nem lett magyar válogatott.
blanconegro
2024. május 27. 04:28
Nem magyar.
Zolotarjov
2024. május 26. 21:57
Na ugye..
kukasmacska
2024. május 26. 21:13
Gyökeresnek legfeljebb a neve magyar, ő maga svéd, a svéd válogatottban játszik, nem tudom, hogy van-e bármiféle magyar identitása. Magyar útlevele biztosan nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!