Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Marco Rossi keményen kritizál: Valaki azt hiszi, hogy egy fenomén, mert egy-két szép gólt lőtt

2024. május 22. 09:16

A szövetségi kapitány szerint az NB I ugródeszka kellene legyen, de úgy látja, nem minden fiatal használja a fejét és megelégszik a magyar közeggel. A szakember elmondta a véleményét a magyarországi légiósokról és az edzőkről is...

2024. május 22. 09:16
null

Nyitókép: Facebook/MLSZ

***

Marco Rossi is részt vett a labdarúgó NB I szezonzáró díjkiosztóján, a Rangadó Gálán. A magyar válogatott szövetségi kapitánya adta át a díjat az év edzőjének megválasztott Bognár Györgynek, majd értékelte a bajnokság és a külföldiek színvonalát, beszélt a magyar fiatalokról, akiket stábjával figyel, s üzent is nekik.

Ezt is ajánljuk a témában

Légióskérdés

Az 59 éves olasz-magyar tréner elsőként a magyar bajnokság színvonalát értékelte. Az NB I jelenleg a 23. az európai szövetség, az UEFA rangsorában.

„Néhány évvel ezelőtthöz képest, fejlődött. Ezzel egyidejűleg a szomszédos országokban csökkent a színvonal.

 Őszinte leszek, a múlthoz képest, főleg a külföldiek között nincs meg ugyanaz a színvonal, mint amit korábban mondjuk Lanzafame, Lazovics vagy Leonardo képviselt. Tudásuk meghaladta a mostaniakét még akkor is, ha néhány Fradi-játékos kitűnő. Láthattuk a kupadöntőben is, de hiába a Ferencváros a legerősebb, veszített. Dicséretes, hogy a Paks versenyben volt sokáig a bajnoki címért.

Kívánalmak

Marco Rossi két részletben több mint 150 mérkőzésen irányította a Budapest Honvédot, amelyet többek között bajnoki címre vezetett (2017). A magyar élvonal jövőjét így látja.

„Az intenzitását növelni úgy lehetne az NB I-nek, ha lenne 2-3 rivális, mint most a Paks. Ez az év egy kicsit küzdelmesebb volt, előtte simábban nyert a Ferencváros. Azt kívánnám, hogy az Újpest – ha nem a is a Fradi szintjén legyen – de meg tudja szorongatni. Visszatérjen az NB I-be Honvéd, nagy csapat legyen újra a Debrecen is. Előnyös lenne nekem is és az utódomnak is” – fogalmazott, majd az edzők közül – a legjobbnak megválasztott Bognár György mellett – kiemelte a szerinte jól teljesítő Blagojevicset (DVSC), Grzelakot (Fehérvár) és Szabó Istvánt (Kecskemét). 

Azt kell figyelembe venni, milyen játékosokkal dolgoznak. Kritizálják a Paksot a játékstílusáért, de tudják, mit kell tenniük, küzdenek és sikerrel teszik. A siker a játékosok és az edzők érdeme is. Elismerés illeti a Paksot, amely korábban is futott remek szezont.

Ugródeszka

Marco Rossi a fiatal magyar játékosokról is szót ejtett. Mint mondta, szemmel tartja őket, a fejlődésüket, amihez szerinte a hazai bajnokságtól erősebb ligákban kell szerepelniük.

„Vannak fiatal tehetségek, akiket közelről figyelünk. Már U21-es válogatottak, de fontos, hogy az NB I csak az első lépés a karrierjükben. 

Ha valaki azt hiszi, hogy egy fenomén, mert egy-két szép gólt lőtt, de nem dolgozik keményen és nem használja a fejét, az kevés.

 Elmondtuk nekik: a magyar bajnokság ugródeszka kell, hogy legyen, nem cél!” – foglalt állást a szövetségi kapitány.

A kritika akár a nyártól a Frankfurthoz igazoló Ifjabb Lisztes Krisztiánnak is szólhat, akivel továbbra sem számol, bár az Eb-tartalékok közé jelölte, de több itthon játszó utánpótláskorú játékosra is illik az intelem...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 22. 14:06
Hamar megittasulnak a dicsőségtől és a rengeteg pénztől, elbizzák magukat és akkor jön a vég....
Wind19
2024. május 22. 11:53
Miket hord össze a miszter! Senki nem szorongatta meg a Fradit, 16 ponttal verte a paksot, már áprilisban bajnok volt, másfél hónappal a bajnokság vége előtt. A paks azért tudott nyerni, mert stankovic már beleszart mindenbe, nem rakta össze rendesen a taktikát. Kaszinós gyurkát meg a legjobb edzőnek választani...hát... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Zolotarjov
2024. május 22. 11:48
Na ugye..
szintetikus
2024. május 22. 11:09
A kopasz digó inkább sütne pizzát. XDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!