Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Ki az a Borbély Balázs, aki feljuttatta a Győrt az NB I-be?

2024. május 27. 10:27

A felvidéki Dunaszerdahelyi AC labdarúgócsapatának másodedzője beugróként alkotott nagyot. Nemrég még a Ferencvárosnál dolgozott…

2024. május 27. 10:27

Nyitókép: MTI/Katona Tibor

 

Tulajdonképpen már az NB II 33. fordulójában a maga kezébe vette a sorsát az ETO FC Győr azzal, hogy hazai pályán legyőzte (3-2) a nagy riválisát, a Vasast a feljutásért vívott harcban. A győrieknek az utolsó, 34. fordulóban a döntetlen is elég lett volna Ajkán a második hely megszerzéséhez, ám végül nyertek 1–0-ra, így még biztosabbá vált az ezüstérem, és feljutottak az első osztályba, ahol 2015 után szerepelhetnek újra.

Ezt is ajánljuk a témában

A sikerben oroszlánrészt vállalt Borbély Balázs, aki beugró vezetőedzőként öt meccsből ötöt nyert az ETO-val. A szakember nem volt nyugodt a záróforduló előtt sem, ezen is nyerni szeretett volna, s az Ajka alaposan megnehezítette a dolgukat.

„Tudtuk, hogy mi a tétje a mérkőzésnek. Nagyjából ezt is vártam, tudtam, hogy jó képességű csapattal fogunk mérkőzni. Tudtam, hogy a tavaszi szezon egyik legjobb csapatának az otthonába jöttünk, szóval, nem számítottam könnyű meccsre. Az elején éreztem kicsit az idegességet meg a görcsösséget a játékosokon, ami abszolút érthető, mert azért nagy volt a tét. Ahogy berúgtuk a gólt, megnyugodtunk, több lett a minőség a játékunkban, jobban meg tudtuk tartani az ellenfél térfelén a labdát, veszélyesek tudunk lenni, úgyhogy az már rendben volt” – nyilatkozta a meccs után a Nemzeti Sportnak Borbély.

A szakember szerint valamennyire meg kell majd erősíteni csapatát az NB I-hez, de pontos részleteket még ő sem tud. Sőt, az sem tisztázott, hogy vele mi lesz, marad-e a klubnál vagy új edző fogja irányítani a győrieket az első osztályban.

„A szerződésem csak május 31-ig szól, hogy utána mi lesz, még nem tudom. 

Az biztos, hogy a bajnokság után elmegyek nyaralni egyet, aztán meglátjuk” 

– jelentette ki a mester, aki amúgy a DAC segédedzője is. Borbély Balázs 2014-ben hagyta abba a játékos-pályafutását. Visszavonulását követően edzősködni kezdett. Öt évvel ezelőtt, 2019-től a Ferencváros U17-es csapatát irányította. Aztán három évvel később visszatért nevelőegyesületéhez, 2022. június 22-én jelentették be, hogy a 13-szoros szlovák válogatott futballista a DAC felnőtt keretének segédtrénere lesz, Adrian Gula vezetőedző mellett. Dunaszerdahelyről került át Győrbe az NB II utolsó öt fordulójára, s vitte végül sikerre a csapatot százszázalékos teljesítménnyel. 

Az ETO-t most sikerre vitte, és könnyen lehet, hogy az NB I rajtnál is a 44 éves felvidéki szakember fog ülni a győri kispadon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2024. május 27. 13:45
novicsok elvtrárshoz képest Fico magyarimádó angyal. Persze ez nem csoda, hiszen novicsok elvtárs totálisan olyan mint szamueli, rákosi, körmös, lukács, acél, magyartalan balu, petman iván, konce, kiskörmös, fletó, libás gordi, sabau, donátova, botmixeres kata, fegyőr fletóné, karigeri,cenzor ildi, pujajkás gyula, sörösgyuri,stb....... persze is is F. s.ggefej és magyargyűlölő , de egyértelműen ő a legkisebb rossz magyar szempontból. És az előbb felsoroltakhoz képest egyértelműen magyabarát.
Novicsok-5
2024. május 27. 10:37 Szerkesztve
Nahát, a Mandiner felfedezte magának a külhoni magyar kisebbségekből származó labdarúgókat. Hihetetlen, de vannak egy páran, nemcsak Priskin Tamás, Németh Szilárd (mármint a Middlesbrough korábbi játékosa, nem a zsírdisznó fideszes tolvaj) vagy éppen Borbély László. De a kormányközeli propagandának mióta számítanak a felvidékiek? El lehet őket felejteni, ti lecseréltétek őket a maffiózó Ficó-bandára. Számotokra nincsenek felvidékiek, undorodnak tőletek (nyugi, kisgyerekek, nincs ebben semmi balos propaganda: járok feléjük rengeteget, beszélgetek velük rendszeresen. Gyurcsányék árulása 2004-ben a kezdet volt, a nemzetthy álkeresztény kormány is hátba döfte őket).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!