Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Kiénekelte a sajtot a Vasas szájából, így jutott vissza a Győr a labdarúgó NB I-be!

2024. május 26. 20:30

Dráma az utolsó fordulóban: hiába nyert a Vasas a Soroksár ellen, a Rába-partiak is győztek Ajkán, és 9 év után visszatérhetnek az élvonalba.

2024. május 26. 20:30

Fotó: MTI/Katona Tibor

Az már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza utcahosszal nyeri a labdarúgó NB II-es bajnokságot, az viszont csak az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a győriek és a Vasas közül ki húzza a rövidebbet a végsőkig kiélezett csatában.

Mint ismert, az utolsó előtti fordulóban látványos gólokat és kritikus szituációkat is hozott az NB II csúcsrangadója, az ETO FC Győr–Vasas FC mérkőzés, amelyen 3–2-es győzelmükkel a zöld-fehérek otthon tartották a pontokat, ezzel lépéselőnybe kerültek a feljutást érő második helyért vívott párharcban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy volt a tét, nem véletlen, hogy a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gera Zoltán is úgy nyilatkozott, hogy a feljutás még nem dőlt el. A Vasas vezetőedzője Otigba lerántásáról a következőket mondta el:

„Akkora nyomás alatt tartottuk az ETO-t, hogy a játékvezetőnek ebben a szituációban jól kellett volna döntenie.

Erről a szituációról nem szeretnék többet mondani, nehogy bajba kerüljek...”

Ilyen előzmények után következett tehát az utolsó forduló, benne a Vasas–Soroksár és az Ajka-Győr találkozó. Az angyalföldiek tehát a Lipcsei Péter vezette Soroksárral csaptak össze hazai pályán. Gera Zoltán együttesének csak győzelem esetén lehetett keresnivalója, korán meg is szerezték a vezetést a fővárosi derbin. A szünetben már háromgólos előnyben voltak, majd egy kiállítás is a malmukra hajtotta  vizet.

A négygólos győzelemnek végül azonban mégsem örülhettek, mert csak bronzérmet ért az NB II-ben, így újabb szezon vár rájuk a másodosztályban.

Eközben Ajkán telt ház várta a csapatokat, a 24. percben pedig egy szöglet után egy szerencsés góllal meg is szerezte a vezetést a vendég győri csapat. Majd rutinosan futballozott a meccs további részében, és ez is elég volt a hőn áhított, 1–0-ás sikerhez.

A végén pályára özönlöttek a szurkolók és együtt ünnepelték a feljutást a játékosokkal!

A 69 pontos győriek két ponttal maguk mögött tartották a Vasast, így a Nyíregyháza társaságában feljutottak az NB I-be!

Összesen 385 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2024. május 27. 07:54
Három fővárosi csapat bőven elég az NB 1-be. Sőt!
Sztrovacsek
2024. május 27. 07:36 Szerkesztve
Mindeközben azt írja az újság, hogy "Megvan a NER-foci első áldozata: a Mészáros család drámájába rokkant bele a Haladás. 2022-ben már papíron is tulajdonos lett az évek óta ott mozgolódó Homlok Zsolt, aki akkor még Mészáros Lőrinc veje volt. Ameddig ez így állt, addig jól feküdt építőipari cége (ami egyben a Haladás egyik szponzora is volt), de miután 2023 elején elvált Mészáros lányától, kitették minden projektből, és nem is kapott máshol sem munkát. Ennek következtében a klub körül gyorsan megszaporodtak a kifizetetlen számlák, egy ideje már a focistákat sem fizették. " A 9000 férőhelyes, 15 milliárdos stadiont meg majd fölveri a gaz.
galancza-2
2024. május 26. 23:32
méltóságos kohán uram,kérlek alássan! A 45 jelzett kommentből miért csak 3 látszik! szilvay nertárs! Kurvára gyengül a technikai, fogalmazási, mondatszerkesztési, címadási színvonal! kacsoh alispán uram , kérlek alássan! A függetlenobjektív lipsi média lett a példakép?
luisbathhelena
2024. május 26. 22:14
Schiffer és Hont zokognak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!