Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Balogh Botond a bajnoki cím után: „Gyerekként a focinál is jobban tetszettek a traktorok!” (VIDEÓ)

2024. május 31. 15:44

Az MLSZ stábja olaszországi légiósainkat is meglátogatta.

2024. május 31. 15:44

Fotó: MLSZ/YouTube-képernyőmentés

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

***

A Magyar Labdarúgó Szövetség stábja ismét a nyakába vette a kontinenst: miután meglátogatta a Németországban szereplő Sallai Rolandot és Szalai Attilát Freiburgban, útjába ejtette Berlint is, ahol Dárdai Márton, valamint édesapja, Dárdai Pál és az Union Berlin középpályása, Schäfer András fogadta a szövetség munkatársait. A túra nem állt meg, Liverpoolban Szoboszlai Dominikot keresték fel a stáb tagjai, majd eljutottak a napfényes Olaszországba is, ahol a Parmával bajnoki címet szerző és Serie A-ba jutó Balogh Botond, valamint a Speziával bentmaradó válogatottsági rekorder, Nagy Ádám fogadta a vendégeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az első részben Balogh Botond mesélt a pozitív olaszországi fogadtatásáról, és azt is elmesélte, eleinte tetszett neki az olasz konyha, de mostanra már telítődött, otthon inkább magyarosan étkeznek. Mint mesélte, tavaly még az edzője lakott a közvetlen szomszédjában, de ebben a szezonban már átvette tőle a lakást a sportigazgató.

„Szerintem a legjobb döntést hoztam, hogy a Parma mellett döntöttem. Itt a csapatnál főleg a mentalitás különbözik az otthoniakhoz képest.

Sokat beszéltünk róla, hogy az olaszok egyénileg egyáltalán nem jobbak, mint a magyar játékosok.

Technikailag jobbak vagyunk, de ahhoz a mentalitáshoz, ahogy belemennek az edzésekbe, ahhoz fejlődnünk kellett” – fogalmazott Balogh Botond, akit meglepett, hogy már az első héten behívatta az irodájába az edzője, hogy elmagyarázzon egy pozíciót érintő kérdést.

„Nagyon kritikus vagyok magammal szemben. Amikor a meccsünk után hazaérek, visszanézem a találkozót és igyekszem átgondolni, hogy hol hibáztam. Tanulnom kell ebből a következő mérkőzésig. Érdekes, hogy kiskoromban egyáltalán nem érdekelt a foci. Elmentünk apa meccseire, de nem igazán kötöttek le.

Inkább a mezőgazdasági gépekért voltam oda, foci helyett jobban érdekeltek a traktorok.

Az egyik óvónéni szeretett volna focizni, és akkor tetszett meg” – mesélte a légiós.

Balogh eleinte csatár volt, majd Nagycenkről Sopronba járt, ezt követte az MTK-s és az olaszországi szerződés. Gyerekkorában már úgy készült, hogy egyszer a Juventus játékosa lesz, a következő szezonban ellenük akár már pályára is léphet – egyelőre kispados volt a Zebrák ellen, ennek elenére élményekből nincs hiány: olyan alkalmak is voltak, amikor a Parma öltözőjében a korábbi olasz legenda, Gianluigi Buffon mellett öltözhetett.

Ezt is ajánljuk a témában

A fiatal védő a közelgő Eb kapcsán természetesen a válogatott esélyeiről, a nemzeti csapatban való bemutatkozásáról és Marco Rossi különleges karakteréről is ejtett néhány szót.

„A mester nem csak az edzéseket tartja meg, de a foglalkozások között is mindenkivel beszélget. Őszintén érdekli őt, hogy mi van a klubjainknál és az életünkben. Ezek az apróságok is hozzájárulnak, hogy a válogatott sikeres időszakot élhet meg” – hangsúlyozta a Parma játékosa. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. május 31. 17:35
Inkább a mezőgazdasági gépekért voltam oda, foci helyett jobban érdekeltek a traktorok. Látod, rendes ember is maradhattál volna!
zakar zoltán béla
2024. május 31. 15:59
Lenin futballista volt, ruszkikhazája bácsi?
ruszkikhaza-2
2024. május 31. 15:50
A futball olyan, hogy a benne elérhető legnagyobb siker elérése ellenére sem változik soha semmi egy országban. Az USA akkor is világhatalom marad, ha szar a fociban, Brazília és Argentína akkor mindennek az alja marad, ha jók benne. sőt a legjobbak. A foci nem számít... Talán a legnagyobb hibánk hogy ekkora figyelmet fordítunk rá. Őszintén mondjátok meg: nem diktatórikus vonás, hogy azért tesszük ezt mert a magyar miniszterelnök szereti?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!