Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

A fő számában 9 év után, felnőttként először veszítő Milák Kristóf edzője: Ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést!

2024. május 30. 21:24

A kemény edzőtáborból érkezett világklasszis magyar úszó a 100 pillangón aratott győzelme után 200-on nem tudott nyerni, és időeredménye is elmarad a megszokottól. Virth Balázs értékelte versenyzője teljesítményét, s elismerte: megint edzéseket mulasztott Milák.

2024. május 30. 21:24
null

Nyitókép: Facebook/MÚSZ/Derencsényi István

***

Milák Kristóf továbbra is küzd azért, hogy minél jobb formában érkezzen a párizsi olimpiára. A nemzetközi versenyzéshez két év után visszatért 24 éves úszóval most olyan történt, mint 7 éve sikeres felnőttpályafutása során sohasem: kikapott egy külföldi ellenféltől fő számában, 200 méter pillangón. 2015-ben Márton Richárd megelőzte egy korosztályos versenyen Lengyelországban, felnőttversenyen pedig még sohasem verték meg ötven méteres medencében külföldön, illetve a hazai rendezésű nemzetközi eseményeken. Egyébként pedig a 2018-as áttörése óta egyetlenegyszer: Kenderesi Tamás a 2020-as országos bajnokságon érintette meg elsőként a falat– emlékeztet a honi szövetség. A vészharangot nem kell kongatni, ám tanulságokkal azért szolgálnak a barcelonai történések.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A távon olimpiai ezüstérmes Milák 100 pillangón nyerni tudott szerdán a Mare Nostrum-körverseny spanyolországi állomásán. Csütörtökön aztán 200-on – amelyen olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, illetve világcsúcstartó – második lett. Egy koreai úszó, Kim Min Szeop 22 századdal megelőzte. A magyar időeredménye 1:55.67 perc, közel egy másodperccel rosszabb az áprilisi országos bajnokságon teljesítettnél (1:54.90). A legutóbbi világrekordjától, a 2022-es budapesti világbajnokságon repesztett  1:50.34-től egyenesen fényévekre van az önkéntes szeműzetése miatt rengeteget kihagyó kiválóság. 

Ugyanazt tudom mondani, amit az országos bajnokság után: Kristóf erős és gyors, de állóképessége messze nem a régi. 

Ez egyenesen következik az eddig elvégzett edzésmunkából, avagy lehet, hogy kívülállók úgy gondolják, ő képes a csodára, ez a mai úszás is megmutatta, ebben a sportágban vannak nehezen felülírható törvényszerűségek. Ettől függetlenül okosan úszta le a kétszázat, jó beosztással, de a második ötven egyértelműen lassúra sikerült. Azt kértem tőle, hogy a következő állomáson, Monte-Carlóban igyekezzen már az előfutamot összeszedetten végigcsinálni, és akkor a döntő biztosan jobban sikerül” – idézi a Magyar Úszó Szövetség honlapja Virth Balázst, Milák edzőjét, aki kritikát is megfogalmazott az ismét edzéseket mulasztó versenyzőjének.

Bár Párizs a cél, azt muszáj kimondani, hogy ami eddig történt, az nyomokban tartalmaz olimpiai felkészülést,

 hiszen az ob-n a rövidebb távok relatíve jól mentek, mert előtte az edzőtáborban keményen hajtott, most szintén, mert Törökországban keményen hajtott, az ob-t követő két és fél hét kiesése viszont visszaköszönt a mai napon.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. május 31. 23:01
Leszarom. Komolyan.
survivor
2024. május 31. 04:00
A munkát nem lotplja a tehetség. Törőcsik (RIP) nagyobb volt , mint Nyilasi...TEHETSÉGBEN. És hová lett ??
survivor
2024. május 31. 03:57
"edzeseket mulasztó" Ezt a szókapcsolatot sosem lehetett volna Darnyival! vagy Egerszegivel ! egy cikkben leírni... El " hosszúsodás". 24 ÉVESEN,B+ !
llnnhegyi
2024. május 30. 22:22
Hajrá Kristóf!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!