Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

A feljutásról lemaradó Vasas vezetőedzője, Gera Zoltán a Mandinernek: Élveztem a munkát velük!

2024. május 28. 05:37

Nagy dilemma Angyalföldön: a korábbi klasszisnak élő szerződése van, de kérdés, él-e még Nagy Miklósék bizalma. A 45 éves szakember azt kéri, mindenki tartson önvizsgálatot a kudarc után.

2024. május 28. 05:37
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/Vasas FC

***

Két év, két kudarc – Tavaly simán kiesett az NB I-ből a Vasas labdarúgócsapata, amely idén nem tudta kivívni az élvonalba kerülést. A feljutó Nyíregyháza és a Győr mögött a harmadik helyen végzett a piros-kék együttes, amely végig harcban volt az ETO-val, de május 20-án, az utolsó előtti fordulóban kikapott a Rába-partján, s ezzel – mint utóbb kiderült – elvesztette a páros csatát. Vasárnapra már csak a halvány reménysugár maradt Gera Zoltán csapatának, hogy botlik a Győr, ám ez nem következett be. Így hiába hozta a kötelezőt a Vasas az Illovszky Stadionban, s verte 4-0-ra a Soroksárt, végig érezhető volt a szomorkás, csalódott hangulat a pályán és a lelátókon is.

Kiszolgáltatottság

Arra hívtam fel a figyelmüket: a futballban bármi megtörténhet. Látszott a játékosokon a csalódottság, tudták, hogyan áll a másik mérkőzés, vezet a Győr. Mégis jól álltak hozzá, hozták, amit kellett. Annak ellenére, hogy nem volt egyszerű játszaniuk ebben a lelkiállapotban. Egy olyan mérkőzést veszítettünk el Győrben, amit mondhatom, nem kellett volna, döntetlent érdemeltünk volna, de sajnos nem úgy alakult. Nem tehetünk mást, mint elfogadjuk ezt a helyzetet” – összegzett a győztes, de keserédes szezonzáró után Gera Zoltán, a Vasas vezetőedzője, aki lapunk kérdésére azt is elárulta, személy szerint neki mekkora kudarc, hogy csapata lemaradt a feljutásról.

Természetesen csalódott vagyok, hogy nem jutottunk fel, pedig az volt a cél! Az én célkitűzésem is az volt, hogy kivívjuk az NB I-es szereplés jogát, de nem sikerült

 – mondta a 45 éves szakember, aki február végén az U21-es válogatott szövetségi edzői posztját hagyta ott a Desits Szilárdot menesztő piros-kékekért, hogy elvállalhassa első vezetőedzői megbízatását egy felnőtt klubcsapat élén. Gera Zoltán a végső győztes Paks ellen hosszabbítás után elvesztett Magyar Kupa-negyeddöntő mellett 12 bajnokin irányította Berecz Zsomborékat. A mérleg: 8 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. 

Önkritika

A Mandiner felvetette neki, hogy a mindkét feljutótól kikapott együttesével, és hazai pályán veszített értékes pontokat az Ajka és a Tiszakécske elleni döntetlenekkel. A tréner nem tudta megmondani, hol úszott el a feljutás, azt sem kommentálta, hogy egyrészt ferencvárosi kötődése, másrészt a nem teljesült vállalás miatt a szurkolók egy része elégedetlen a ténykedésével.

„A személyemet ért támadásokkal nem nagyon foglalkozom. A feladatomra koncentrálok. Nyilván, ha az Ajka legyőzte volna a Győrt, és mi jutunk fel, akkor miben változott volna a munkám?” – tette fel a költői kérdést a 97-szeres válogatott támadó, majd védekező középpályás, aki úgy érzi megtalálta a hangot a Vasas öltözőjében.

„A játékosok azt tapasztaltam, hogy pozitívan fogadtak. Jók voltak a visszajelzések, öröm volt velük dolgozni ezen a tizenvalahány mérkőzésen. Őszintén mondom, élveztem a munkát eddig velük, remélem, tudjuk ezt folytatni! Értékes emberek, játékosok vannak a keretben, meglátjuk, hogyan alakul. Annyit mondtam a játékosoknak, ha elkezdődik majd a felkészülés, sikeréhesen jöjjenek vissza. Ha az ember csalódottan vág neki a szezonnak, akkor rámegy az egész. Ezt átéltem játékosként. 

Persze, mindenki tegye fel magában a kérdést: mi az, amit jól csinált, mi az, amit kevésbé, mi miatt nem jutottunk fel! 

Fontos, hogy a játékosok, és mi a szakmai stáb tagjai is őszinték legyünk magunkkal, mi az, amit elhibáztunk. Meg kell keresni az okokat!

Kérdőjelek

Nyilván a Vasas FC vezetői, élükön Nagy Miklós sportigazgatóval is értékelik, elemzik a kialakult helyzetet. A klub közösségi oldalán a drukkerek egyike újabb többéves NB II-es tagságot vizionál (2018 és 2022 között négyszer futott neki a feljutásnak a Vasas), s van olyan, aki szerint a játékosok egy részének nem is érdeke a feljebb lépés, mert az NB I-ben nem lenne helyük. Egyelőre nem érkezett hír arról, mit gondol, lép a menedzsment,  a vezetőedző azonban szeretné folytatni a munkát.

„Azt gondolom, hogy a csapat lépett előre, de ezt nyilván majd a vezetőség fogja eldönteni. Határoznak majd arról, kivel akarják a jövőben folytatni a munkát. Nekem még van szerződésem. Úgy tervezem, hogy szeretném folytatni, de ez majd eldől” – zárta gondolatait Gera Zoltán.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. május 28. 09:46
Az a lényeg.
luxusbatar
2024. május 28. 08:02
Inkább egy ETO. mint egy X+1-ik budapesti csapat.
oberennsinnen49
2024. május 28. 06:50
Lilaként, a tisztességes MUNKÁS Angyalföld csapatára a magyar első osztálynak életbevágóan szüksége van. Mint ahogy a többi termelőágazatnak is KÉPVISELNIE KELL MAGÁT. Magyarország TŐKEERŐBEN SEMMIKÉPP, emberi minőségben, sport "nemességben" építhet magának sikert. De ehhez, az emberi minőséghez NAGYON KOMOLY VÁLTOZTATÁSRA VAN SZÜKSÉG, pozitív értelemben. Ez lenne a sportvezetés, az MLSZ feladata, ennek az elindítása, megteremtése. Ehhez képest a problémáinkat, gyengeségeinket, elmaradottságinkat - Testnevelési Egyetem! HOL VAGY?, mit csinálsz, hol vannak a magyar, nemzetközileg jegyzett!!! szakemberek?, - harmad-, negyedrendű ide szorult "légiósokkal" foltozzuk be, és a média ezt adja el SIKERKÉNT. Nem a légiósokat bántom, szerény képességekkel labdarúgóként, valószínű, én is ezt tenném, mennék a PÉNZÉRT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!