Terrorfenyegetés miatt változások jönnek a BL-negyeddöntőknél

2024. április 09. 20:05

Megnövelték a biztonsági készültséget a Paris Saint-Germain és az FC Barcelona szerdai, párizsi Bajnokok Ligája-mérkőzéseire.

2024. április 09. 20:05
Monaco, 2023. augusztus 31.
A labdarúgó Bajnokok Ligájának trófeája a 2023/24-es labdarúgó BL csoportkörének sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA monacói sorsolásán 2023. augusztus 31-én.
MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Az Iszlám Állam nevű iszlamista terrorszervezet kommunikációs támadással fenyegeti Bajnokok Ligája negyeddöntőiben rendezett Paris Saint-Germain-Barcelona és Arsenal-Bayern mérkőzések résztvevőit  – olvasható az origo.hu cikkében.  A portál szerint Gérald Darmanin francia belügyminiszter egyeztetett Párizs rendőrprefektusával, majd bejelentette, hogy szigorítani fogják a biztonsági intézkedéseket.

A belügyi tárca vezetője kérte a nemzetbiztonsági hivatal vezetőjét, hogy továbbítsa a rendelkezésükre álló információkat a többi olyan ország szolgálatának, amelyben BL-negyeddöntőt rendeznek. 

Emlékeztetett rá, hogy a legutóbbi nyolc franciaországi terroresemény az Iszlám Államhoz kötődik, de arra szólította fel az embereket, ne dőljenek be annak, amit a terrorista propaganda igyekszik elérni azzal, hogy a félelmet és a terrort hinti el mindenhol.

Londonban a brit főváros rendőrsége is hatalmas erőkkel készül az Emirates Stadionban sorra kerülő Arsenal-Bayern München mérkőzésre. A hatóságok szorosan együttműködnek az észak-londoni csapat biztonsági szerveivel is.

Spanyolországban is fokozták a készültséget, Pilar Alegria kormányszóvivő bejelentette, hogy kétezer fővel megnövelik a rendfenntartók számát a keddi és a szerdai mérkőzésre. Azt is közölte, hogy a terrorfenyegetettségi szintet az ötös skálán négyesre emelték. A BL-ben kedden (ma) 21 órától Londonban játszik az Arsenal a Bayern Münchennel, a spanyol fővárosban a Real Madrid a Manchester Cityvel, szerdán pedig PSG-FC Barcelona, illetve Atlético Madrid-Borussia Dortmund párharcra kerül sor. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­­ö­s­ ­l­á­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Házam Hazája
2024. április 09. 21:38
Ronaldo meg leütné a bírót. Ez ám ujefa.
Akitlosz
2024. április 09. 20:48
A belügyi tárca vezetője ott lesz a nézők között? Nem hiteles mások bőrére játszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!