Itt az idő: Sallai Roland pályafutása megérett egy újabb lépcsőfokra

2024. április 09. 07:24

Izgalmas nyár elé néz a Freiburg támadója, egy jól sikerült Európa-bajnoki szereplés topszerződéssel kecsegtethet.

2024. április 09. 07:24
SALLAI Roland; MILOS, Kerkez; SZOBOSZLAI Dominik
Szabó Péter

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azok után, hogy a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott idei első mérkőzésén, Törökország ellen a kezdőcsapatban kapott helyet Sallai Roland, kisebb pihenőre kényszerült, miután összeszedett egy apróbb ágyéksérülést, így elővigyázatosságból lemaradt a koszovóiak elleni folytatásról. Hogy tényleg csak kisebb problémáról van szó, jól mutatja, az elmúlt hétvégén a freiburgi támadó már vissza is tért a német élvonalban: csereként 16 percet játszott a Bundesliga magyaros rangadóján, az RB Leipzig elleni hazai csata során.

Ezt is ajánljuk a témában

Az idei szezonjára tényleg nem lehet panasz: bomba formában játszik Sallai Roland, a német ligában, a kupában és a nemzetközi sorozatban, az Európa-ligában is góllal nyitott, a Topolyán összeszedett sérülése előtt és után is a Freiburg egyik kulcsembere volt. A szezon eddigi legjobb teljesítménye szintén az El-ben jött össze, februárban a francia Lens elleni győztes párharc visszavágóján duplázni tudott a válogatott támadó, ezzel mentve hosszabbításra a találkozót.

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai formája biztató a nyári Európa-bajnokság előtt, számára pedig extra motivációt is kínál a németországi torna,

amelyen ismét magára irányíthatja a nemzetközi figyelmet egy esetleges álomszerződésben reményében. Freiburgi megállapodásából már csak egy év van hátra, a csapatot ráadásul nyáron egy új elképzelésekkel érkező vezetőedző veszi át, így ha pénzt szeretnének látni a játékjogából, a szezon végén a klub is nyitott fülekkel fogadhatja a kérőket.

Ezt is ajánljuk a témában

Lépésről lépésre

A 47-szeres válogatott Sallai Roland 26 éves korára már nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkező támadónak számít, piaci értékét 15 millió euróra taksálják. A német élvonalban szereplő Freiburg támadója 2018 óta futballozik jelenlegi állomáshelyén. Hat év a Bundesligában bizony már nem a véletlen műve, azt nem lehet valós teljesítmény és kőkemény munka nélkül kiérdemelni.

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai Roland nem is az a fajta. Egy korábbi interjújában mesélt is róla, hogy törekedett rá, lépésről lépésre építse fel a karrierjét: 16 évesen már az NB I-ben játszhatott, aztán kiemelkedő teljesítményének köszönhetően előbb az olasz Palermónál, majd a ciprusi APOEL-nél is sokat fejlődött.

„Rengeteg munkát tettem bele, azért lehetek most itt, de nem állnék meg, szeretnék továbbmenni az utamon.

Nekem mindig is egy topbajnokság topcsapata volt az álmom.

Azt gondolom, félúton vagyok, mert a topbajnokság megvan. Egy középszintű Bundesliga-csapatban tudok szerepelni, ami számomra is megtisztelő. Azt mutatja, jó úton vagyok és folyamatosan megkapom a bizalmat, próbálok élni vele. Azt gondolom, ez még nem a végcél a pályafutásomban” – fogalmazott Sallai Roland az MLSZ Freiburgban forgatott riportfilmjében.

Megérett egy topcsapatra

Ahogy arról egy korábbi elemzésünkben is írtunk, Sallai eredményességének az egyik alapja a hihetetlen sebessége, illetve abban is kiemelkedő, hogy jobb és bal lábbal egyaránt kiválóan lő távolról. A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a szerbek elleni meccsen szerzett bombagólját követően ki is jelentette, ezek után nem tudja, van-e gyengébbik lába Sallainak. Kétségtelenül univerzális játékos, jobbszélsőt, támadó- valamint, jobb- és baloldali középpályást is kiválóan tud játszani, és mindegyik poszton szerepelt már a válogatottban is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyáron az olasz Lazio, az angol West Ham United, a francia Marseille és Rennes érdeklődéséről pletykáltak, és a játékos maga ismerte be, hogy Szaúd-Arábiából is érkezett komoly megkeresése. Télen pedig a Sevilla jelentkezett be érte, a Freiburg azonban akkor még elhajtotta a vevőket.

A Dupla Tízes futballpodcast 21. epizódjában is azt fejtegették a szakértők, mi lehet a legjobb megoldás Sallai Roland számára a pályafutása folytatását illetően. A jelenlegi megcsodált formája, a jövő nyáron lejáró szerződése, a freiburgi edzőváltás, egy esetlegesen kimagasló Európa-bajnokság és a saját elvárásai is arra sarkallhatják, hogy új kihívást keressen magának a következő szezontól. A sorsa mindenesetre a saját kezében, illetve még inkább lábában van.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­v­­á­r­­n­­­a­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
kukasmacska
2024. április 09. 10:21
"egy jól sikerült Európa-bajnoki szereplés topszerződéssel kecsegtethet." Ez 30 évvel ezelőtt még igaz lehetett, manapság már bődületes marhaság. A klubok az év (évek) alatt nyújtott összteljesítményt nézik, minden komolyabb játékosról több gigányi adattömeg áll rendelkezésre. Ha az EB-n fantasztikusan játszana, az remek dolog, de nem az a döntő egy szerződésnél.
Zolotarjov
2024. április 09. 07:38
Na ugye..
Sztrovacsek
2024. április 09. 07:33 Szerkesztve
Igen, topszerződéssel kecsegtetHET, HA jól sikerül. És még bő termés is lehet, ha jó lesz az időjárás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!