Jön Sallai Roland kulcsmeccse: milyen új szerződést ér a bomba forma?

2024. március 14. 15:50

Meg se várná a nyári Európa-bajnokságot – már tavasszal eladhatja magát a magyar válogatott támadó.

2024. március 14. 15:50
Szabó Péter

Fotó: Sebastian Frej/MB Media

***

Az elmúlt néhány, sikerekkel teli esztendő ismét felfelé ívelő pályára állította a magyar labdarúgók iránti keresletet a topligákban. A tendencia erősödése Sallai Rolandnak is köszönhető, aki 26 éves korára már nemzetközi szinten is komoly tapasztalattal rendelkező támadónak számít, hosszú évek óta öregbíti hazánk hírnevét a labdarúgás folyton megújuló színpadán.

A német élvonalban szereplő Freiburg támadója 2018 óta futballozik jelenlegi állomáshelyén. Hat év a Bundesligában bizony már nem a véletlen műve, azt nem lehet valós teljesítmény és kőkemény munka nélkül kiérdemelni. Sallai Roland nem is az a fajta.

Már gyerekkorától roppant tudatosan készült, hogy kibontakoztathassa tehetségét, reggeltől estig csiszolgatta a technikáját, hogy később bizonyíthasson a pályán.

„Édesapám és nagybátyám is profi labdarúgó volt, a gyerekkorom óta mindig ment a versengés családban. Ezt onnan hozom.

Legyen szó akár lábteniszről, akár társasjátékról, mindig nyerni szerettem volna.

Sokszor sírtam, amikor kikaptam, nem tudtam elviselni a vereséget. Gyerekként sokat jártam ki édesapám meccseire, nagyon szerettem focizni, már egészen kicsiként magával ragadott a sportág szeretete” – mesélt a kezdetekről az MLSZ Freiburgban forgatott riportfilmjében.

Sallai arról is beszélt a filmben, törekedett rá, hogy lépésről lépésre építse fel a karrierjét: 16 évesen már az NB I-ben játszhatott, aztán kiemelkedő teljesítményének köszönhetően előbb az olasz Palermónál, majd a ciprusi APOEL-nél is sokat fejlődött.

„Rengeteg munkát tettem bele, azért lehetek most itt, de nem állnék meg, szeretnék továbbmenni az utamon.

Nekem mindig is egy topbajnokság topcsapata volt az álmom.

Azt gondolom, félúton vagyok, mert a topbajnokság megvan. Egy középszintű Bundesliga-csapatban tudok szerepelni, ami számomra is megtisztelő. Azt mutatja, jó úton vagyok és folyamatosan megkapom a bizalmat, próbálok élni vele. Azt gondolom, ez még nem a végcél a pályafutásomban” – fogalmazott Sallai Roland.

Ezt is ajánljuk a témában

Túl a hullámvölgyön

Mint ismert, az előző szezon nem volt feszültségektől mentes a számára, Christian Streich vezetőedzővel volt egy kis mosolyszünet, miután a tréner kifogásolta a játékos teljesítményét. Közben ezzel párhuzamosan záporoztak a hírek a klubváltásáról, és édesapjának, Sallai Tibornak egy rosszul időzített nyilatkozata is borzolta a kedélyeket, aki kritizálta a fiát mellőző szakembert.

A nézeteltérést sikerült rendezni, a mostani idényt már ismét parádésan kezdte a magyar válogatott labdarúgó: a Freiburg szezonbeli első tétmeccsén egyből gólt szerzett a Német Kupában, majd néhány nappal később az 1. fordulóban is betalált, győztes gólt rámolt az akkor még Szalai Attilával felálló Hoffenheim kapujába.

Az Európa-ligában és a nemzeti csapatban is stabil teljesítményt nyújtott ősszel, gólokkal, gólpasszokkal jelentkezett, majd október végén jött az ominózus sérülése Topolyán, ami távol tartotta az Eb-selejtezők hajrájától.

Az alázatos hozzáállása és az állhatatos harcossága is segített, hogy a felépülése után néhány hét leforgása alatt visszaverekedje magát a németek kezdőjébe.

Rendkívüli hatékonysággal

Sallai eredményességének az egyik alapja a hihetetlen sebessége, illetve abban is kiemelkedő, hogy jobb és bal lábbal egyaránt kiválóan lő távolról. A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a szerbek elleni meccsen szerzett bombagólját követően ki is jelentette, ezek után nem tudja, van-e gyengébbik lába Sallainak. Kétségtelenül univerzális játékos, jobbszélsőt, támadó- valamint, jobb- és baloldali középpályást is kiválóan tud játszani, és mindegyik poszton szerepelt már a válogatottban is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyáron az olasz Lazio, az angol West Ham United és a francia Rennes érdeklődéséről pletykáltak, és a játékos maga ismerte be, hogy Szaúd-Arábiából is érkezett komoly megkeresése.

A szerződése 2025-ig szól a Freiburggal, ha a német klub valamirevaló pénzt szeretne kapni érte, nyáron el kell adnia.

A manapság legfelkapottabb magyar futballmenedzsert, Esterházy Mátyást meg is kérdezték Sallai Roland átigazolásával kapcsolatban, ám a szakember lehűtötte a kedélyeket.

Ezt is ajánljuk a témában

„Egyelőre abszolút nem gondolkozunk következő lépésen, nagyon hosszú a szezon, szerencsére a Freiburg még versenyben van az Európa-ligában, és a bajnokságban is van miért küzdeniük.

Roli nagyon jól játszik, gólokat szerez, rendkívül hatékony, így még egyszer hangsúlyozom, nem a következő lépésen kell gondolkodnunk.

Ha egyáltalán lesz következő lépés!” – hangsúlyozta Esterházy.

Csütörtök este mindenesetre kulcsmérkőzés következik Sallai Rolandék számára: a gólpasszának köszönhetően a Freiburg egygólos előny birtokában utazhat Londonba, a Konferencia-liga győztes West Ham United otthonába – annak reményében, hogy továbbjusson az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé! És mellesleg végleg meggyőzheti az angolokat a szerződtetésének a helyességéről.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:00
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­k­ ­­v­á­r­­n­­­a­­k­­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Tommaso
2024. március 17. 22:47
West Ham - Sallais Freiburg 5:0
Reszelő Aladár
2024. március 14. 18:04
Este kiderül, ha barámol 1-2 gólt és továbjutnak, akkor a nyár TOP25 legjobb igazolása lehet, a Freiburg pedig koptathatja a ceruzát, mert most foghat jó vastagon.
ördöngös pepecselés
2024. március 14. 16:03
"ám a szakember lehűtötte a kedélyeket" ettől még -hetelni, -hatolni kell a firkásznak hátha begyűjt pár kattintást ha ezt nem hagyjátok abba, én is elhagyhatom az oldalt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!