Verstappen nyerte a szezonnyítót, nem is akárhogy

2024. március 02. 19:34

A Red Bull csapata huszadik idénye a lehető legjobban indult, és már az év elején az éllre áltak a konstrutőrök versenyében.

2024. március 02. 19:34
Szahír, 2024. február 29.
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának elsõ szabadedzésére a szahíri versenypályán 2024. február 29-én. A szezonnyitó futamot március 3-án rendezik.
MTI/AP/Darko Bandic

A Red Bull Racing istálló két pilótája, Max Verstappen és Sergio Pérez szerezték meg az első két helyet a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, a Ferrari pilótája ifjabb Carlos Sainz pedig harmadikként ért célba a szombati versenyen – számolt be a Nemzeti Sport. Az energiatilgyártó csapata huszadik idénye tehát a lehető legjobban indult, és már az év elején az éllre áltak a konstrutőrök versenyében. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bár a bahreini versenyhétvége nem a legjobban indult a címvédőnek, ugyanis az első szabadedzésen csak a hatodik helyen végzett Max Verstappen, de az időmérőre már a helyreállt a világ rendje, és a holland pilóta magabiztosan kormányozta pole pozícióba az egyesek szerint legyőzhetetlen autót.  Verstappen mellől Charles Leclerc, a második sorból pedig rajtolhatott a bahreini versenyen.

Ezt is ajánljuk a témában

A rajtnál Verstappen volt a leggyorsabb, és mögötte sem történt változás a pozíciókat tekintve. Sergio Pérez viszont elment Carlos Sainz Jr. mellett, amivel feljött a negyedik helyre. A harmadik körben Russell megeelőzte meg Leclerc-t, és ezzel feljött a második helyre. Verstappen előnye ekkor már nagyjából két másodperc volt az élen, s a ezt később még növelni is tudta. A mezőnyben izgalmas csaták alakult ki – Pérez például megelőzte Leclerc-t, aki mellett kicsivel később a csapattársa is elment.

Verstappen a 12. körben már tíz másodperccel vezetett, és utolsóként ment ki a bokszba kereket cserélni. Fölényét jelezte, hogy még a lassabb kerékcsere sem akadályozta megabban, hogy a vezető pozívióba vissza tudjon térni. 

A verseny felénén Verstappen előnye már 15 másodperc volt Pérezzel szemben. 

Russel állt ki elsőként második kerékcserére, majd sorban Sainz, Leclerc és Pérez is kiment, Verstappen pedig utolsó előttiként érkezett a bokszutcába. 

A verseny vége felé Leclerc ismét feljött, hibára kényszerítette és meg is előzte Russellt, feljebb azonban már nem tudott menni. A verseny leggyorsabb kör Verstappené lett. A Red Bull a verseny egészét tekintve magabiztosan nyert, és öbónbizalommal telve készülhet a március 9-én rendezett szaúdi versenyre. Pontot szerzett: Verstappen, Leclerc, Russell, Norris, Hamilton, Piastri, Alonso és Stroll. 

 

PILÓTA

GYŐZELEM

DOBOGÓ

PONTSZERZÉS

LGYK

PONT

1.

Max Verstappen

1

1

1

1

26  

2.

Sergio Pérez

-

1

1

-

18  

3.

Carlos Sainz Jr.

-

1

1

-

15  

4.

Charles Leclerc

-

-

1

-

12  

5.

George Russell

-

-

1

-

10  

6.

Lando Norris

-

-

1

-

8  

7.

Lewis Hamilton

-

-

1

-

6  

8.

Oscar Piastri

-

-

1

-

4  

9.

Fernando Alonso

-

-

1

-

2  

10.

Lance Stroll

-

-

1

-

1  

11.

Csou Kuan-jü

-

-

-

-

0  

12.

Kevin Magnussen

-

-

-

-

0  

13.

Daniel Ricciardo

-

-

-

-

0  

14.

Cunoda Juki

-

-

-

-

0  

15.

Alexander Albon

-

-

-

-

0  

16.

Nico Hülkenberg

-

-

-

-

0  

17.

Esteban Ocon

-

-

-

-

0  

18.

Pierre Gasly

-

-

-

-

0  

19.

Valtteri Bottas

-

-

-

-

0  

20.

Logan Sargeant

-

-

-

-

0  

A Forma-1-es világbajnokság állása:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­s­­ ­l­á­­n­y­o­­k­­ ­­v­­á­­r­­n­­a­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
ringwoodite
2024. március 04. 09:36
"Fölényét jelezte, hogy még a lassabb kerékcsere sem akadályozta MEGABBAN, hogy a vezető PORSZÍVÓBA vissza tudjon térni." EZ AZ IRAS HEMZSEG HELYESIRASI HIBAKTOL! VEGIGROHOGTEM AZ EGESZET!
emesealma1
2024. március 03. 10:25
Szezonnyító? Grat. Lassan a 3 általános még sok is lesz a Mandihoz.
Tasi János
2024. március 02. 20:50
Van olyan újságíró, aki abban a téveszmében él, hogy az 'élre' szó két L-el írandó? Ajvé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!