Mi történt, még nem itta meg az energiaitalát Verstappen?

2024. február 29. 18:55

Egyelőre csak a hatodik leggyorsabb volt a Red Bull világbajnoki címvédője a Forma–1-es idénynyitó Bahreini Nagydíj két csütörtöki szabadedzésén.

2024. február 29. 18:55

Úgy tűnik, még nincs meg a kellő energia, de persze az is lehet, hogy csak altat Max Verstappen. A háromszoros világbajnok nem futott olyan jó időket Bahreinben, ahogy azt előzetesen várták tőle. A csütörtöki szabadedzéseken többször is panaszkodott a csapatának az idei autóra a rádióüzeneteiben. A címvédő amiatt is sopánkodott, hogy túlságosan sok levegő megy a sisakjába, ami nyilvánvalóan nem ideális egy pilóta számára. A címvédő és sorozatban negyedik vb-diadaláért harcba szálló holland mindkét gyakorláson csak a hatodik lett. Ebből azért persze még nem vonjunk le komoly következtetéseket.

„Az a helyzet, hogy a Red Bull az egyetlen olyan csapat, amely nem végzett teljes versenyszimulációt a teszt során, ami általában segít nekünk abban, hogy megértsük, hol is állunk pontosan. Szóval, nagyon nehéz megítélni, hogy hol tartanak ők most. 

Mi csináltunk egyet. Nyilvánvalóan tudjuk, hogy hol vagyunk, és néhány más csapat is csinált néhány versenyszimulációt, tehát van egyfajta elképzelésünk az erőviszonyokról. De a Red Bull nem tartozik közéjük” – mondta a Motorsport.com-nak Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője.

„Abban nem lesz változás, hogy mindenki a Red Bullt akarja majd elkapni az idén is” – jósolja a Mandinernek Wéber Gábor. Az M4 Sport kommentátora úgy véli, az üldözők most közelebb lesznek Max Verstappenékhez, mint tavaly, néhány futamon meg is előzhetik őket, de ha nem jön közbe semmi, akkor ebben az évben is az osztrák istálló lesz a világbajnok, a holland versenyző pedig megszerzi negyedik vb-címét.

Ezt is ajánljuk a témában

A legmodernebb ring lesz a miénk

A Hungaroring felújítása már zajlik, de a magyar nagydíjat nem érintik majd a munkálatok. A nagy kérdés idén, hogy vajon megállíthatja-e valaki Max Verstappent.

Csütörtökön az erős szél kihívások elé állította a mezőnyt: a versenyzők nehezebben tudták pályán tartani autóikat és több kisebb hibát is láthattunk. Amúgy Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnok brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma–1-es vb idénynyitójának csütörtöki szabadedzésein Bahreinben. A 39 éves pilóta mögött csapat- és honfitársa, George Russell végzett a második helyen a második gyakorláson, míg a harmadik időt a mezőny korelnöke, a kétszeres vb-győztes, 42 esztendős Fernando Alonso (Aston Martin) autózta. Valós képet az erőviszonyokról a péntek esti (17 óra) időmérőn fogunk kapni. Az idei első F1-es Grand Prix-t, az 57 körös Bahreini Nagydíjat szombaton délután (16 óra), villanyfényben rendezik.

 

Bahreini Nagydíj csütörtöki eredmények (a formula1.com alapján):
1. szabadedzés (az élcsoport):
1. Daniel Ricciardo (ausztrál, RB F1 Team) 1:32.869 perc
2. Lando Norris (brit, McLaren) 1:32.901
3. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 1:33.113
4. Cunoda Juki (japán, RB F1 Team) 1:33.183
5. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:33.193
6  Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:33.238
 2. szabadedzés:
1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:30.374 perc
2. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.580
3. Alonso 1:30.660
4. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:30.769
5. Piastri 1:30.784
6. Verstappen 1:30.851

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
hlaci83
2024. február 29. 19:40
Schumi is csinálta sokszor, aztán az időmérőn első lett.
Öreg Palóc
2024. február 29. 19:04
" Mi történt, még nem itta meg az energiaitalát " - Kapd be. Akkor se innám ha fizetnétek érte !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!