Új Újpest? – a GVH döntésével jogilag is lezárulhat a Duchatelet-éra

2024. március 20. 15:54

Mutatjuk, miért ilyen bonyolult a tulajdonosváltás.

2024. március 20. 15:54

Nyitókép: Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Gazdasági Versenyhivatal a hét elején bejelentette, hogy a MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az eddigi tulajdonos, Roderick Duchatelet által az elmúlt hetekben alapított és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonjogát is birtokló Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100 százalékát. A Versenyhivatal még emelhet ezzel szemben kifogást, de kicsi az esély erre, így akár napokon belül, már a héten, vagy legkésőbb a jövő héten új tulajdonosa lehet a népszerű fővárosi futballklubnak.

A Nemzeti Sport szerint az Új Lila Labdarúgó Kft.-ről azt kell tudni, hogy információink szerint a vevő, vagyis a Mol Vagyonkezelő Kft. kérésére hozta létre néhány hete az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet. Ebbe az új cégbe apportként bevitte az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő teljes üzletrészét. Ez egy jogtechnikai lépés volt, amit az Újpest FC leendő tulajdonosa kért.

Ezt is ajánljuk a témában

Időközben az is kiderült, mennyit fizethetett a Mol a lilákért. A belga üzletember az elmúlt években 20 millió euróért (7,9 milliárd forint) árulta a csapatát, ám ehhez képest állítólag most jelentős, több milliós eurós engedménnyel adja el üzletrészét. Duchatelet akár húsz százaléknál is többet engedhetett, hogy megegyezés születhessen. 

Sajtóinformációk szerint 6,2 milliárd forintot fizet a vevő.

MÉSZÖLY Géza
Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Újpest FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Már az is eldőlt, hogy ki fogja irányítani az Újpest FC-t. A napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd, akinek a munkáját egy futballszakemberekből álló tanácsadói testület segítheti. Egyelőre azonban a pontos struktúra nem alakult ki. Az NSO szerint azt sem tudni, hogy hosszú távon Mészöly Géza maradhat-e a csapat vezetőedzője, ugyanis ő még a távozó tulajdonossal egyezett meg, a belga üzletember választotta ki őt. Tehát az új vezetőség másik szakember mellett is dönthet. De ez is csak egy kérdőjel a sok közül. Nagy kérdés, mennyiből gazdálkodhat majd az Újpest. 

Információnk szerint évi több mint 6 milliárd forint lesz a csapat költségvetése. 

Az biztos, hogy rendesen meg kell erősíteni ezt a csapatot, ha nem a kiesés ellen akarnak küzdeni jövőre is. A szurkolók és korábbi újpesti futballisták, idősebb szakemberek szerint is csupán két-három olyan játékos van a mai együttesben, akikkel a dobogóért, a nemzetközi kupaindulásért folytatott harcban is lehetne számolni. A keret nagy részét el kéne zavarni a Megyeri útról.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­ö­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­k­­­ ­­­v­á­r­­­n­­a­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
galancza-2
2024. március 20. 16:41 Szerkesztve
Azért bonyolult,mert 13 éve brutálisan átverték a hazai állila patkánytulajdonosok a belgát. A belga sem szent ez tény, de megfogalmazhatatlanul becsületesebb a csőcselék anyaegyesületi "magyaroknál". Ha a belga nem veszi meg 13 éve az Újpestet, akkor azóta a blasz 3-ban alkoholizálnátok urbi floresszzel, vebman gyuresszel a mai napig....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!