Miért nem tud megszabadulni a kirúgott edzőjétől az Újpest?

2024. március 13. 13:29

Nebojsa Vignjevics még mindig kijár a Megyeri úti stadionba, és a klub alkalmazásában áll. Szövevényes történet.

2024. március 13. 13:29

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

Már több mint egy hónapja nem Vignjevics irányítja az Újpest NB I-es labdarúgócsapatát, a szerb szakember azonban még mindig a liláknál dolgozik. Pontosabban csak papíron, mert a gyakorlatban február 8-tól már nem ő a szakvezető, hanem a Megyeri útra 13 év után visszatérő Mészöly Géza. A klub azonban mégsem tud szabadulni a megbukott vezetőedzőtől. A Sportál információja szerint azért, mert Vignjevics egyelőre nem is írta alá a szerződésbontásról szóló papírokat. A hírt maga a lila-fehér klub is megerősítette, de részletekbe nem ment bele.

Mint köztudott, hamarosan a Mol-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. lesz az Újpest FC új tulajdonosa, az adásvétel viszont csak április végén zárul majd le. A cég és az eddig tulajdonos, a belga Roderick Duchatelet február eleji megállapodása után dobták ki a pocsék eredményeket produkáló szerbet, aki nem tudta méltósággal kezelni a döntést, s nem fogadta el a kirúgást. Pontosabban, 

a Mandiner információja szerint a délszláv edző ragaszkodik ahhoz, hogy a szerződéséből hátra lévő másfél éves időszakra (2025 nyaráig) teljes fizetést kapjon az Újpesttől. 

Az ügy lezárását ráadásul persze bonyolítja a folyamatban lévő tulajdonosváltás is. Nem lennénk meglepve, ha a Vignjevics pénzét a távozó tulajdonosnak kellene kifizetnie majd.

Vignjevics kétszer volt az Újpest vezetőedzője. Először 2013. október 23-án, az idény közben távozó Marc Lelievre helyére nevezték ki. És elég jól is teljesített, a szezon végén kupagyőzelmet ünnepelhetett a lilákkal. A folytatásban ezt megtoldotta egy Szuperkupával, majd 2018-ban egy újabb MK-sikerrel, valamint egy bajnoki bronzéremmel. Egészen 2020 júniusáig dolgozott a Megyeri úton, akkor a gyenge idény miatt viszont beadta a felmondását. 

2023 márciusában tért vissza a lilákhoz, miután elődje, Milos Kruscsics távozott. Ezúttal azonban jóval gyengébben produkált, mint korábban, már nem az érmekért, hanem a bennmaradásért kellett csatáznia. A tavaszt az MTK elleni idegenbeli 3–0-s vereséggel kezdték a lila-fehérek, majd otthon 2–1-re kikaptak a Debrecentől. Vignjevicsnek ez volt a búcsúmeccse a kispadon: felmentették a munkavégzés alól.

Mészöly Gézával sokkal jobban teljesít a nagy múltú klub, az idén már háromszor győzött (DVTK, Fehérvár, Puskás Akadémia). Ennek köszönhetően 24 forduló után a 9. helyen áll az együttes az OTP Bank Ligában, és tíz pontra ellépett a már kieső helyen álló Kisvárdától.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­l­­­á­­­n­­y­­o­k­ ­v­­á­­r­­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
galancza-2
2024. március 14. 20:26
és hol a picsába' van a 13 komment?......kibasztottúl primitív lett a mandi az utóbbi fél évben! Elképesztően ócska fogalmazásoka firkászpk részéről,értelmetlen mondatok, nem lehet bejelentkezni, vagy ha igen akkor folyamatosan újra és újra kell,stb,stb......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!