Fontos bejelentést tett a sikerkapitány az olimpiai selejtezőtorna előtt

2024. március 05. 11:46

A magyar kézilabda-válogatott jövő héten játszik Tatabányán az olimpiáért.

2024. március 05. 11:46

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden szerződést hosszabbított José María Rodríguez Vaqueróval, vagy ahogy mindenki ismeri, Chemával a férfi válogatott spanyol szövetségi kapitányával. A sajtóeseményen elhangzott, hogy négy évet felölelő ciklusra, 2028. augusztus 31-ig toldották meg a mester kontraktusát.

Azért hosszabbítottunk szerződést a szövetségi kapitánnyal, mert a személyében olyan szakembert találtunk, aki eredményeket szállít nekünk, nem csak a pályán, de a fiatalok felépítésében is komoly szerepet játszik.

Örülünk, hogy sikerült vele egy hosszú távú projektet elindítani!” – jelentette ki Ilyés Ferenc, a szövetség elnöke.

Az ünnepélyes aláírás után Chema Rodríguez is megköszönte a lehetőséget, amelyet Magyarországon kapott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződést, tényleg úgy érzem, mintha egy valódi családba kerültem volna. Az ember pedig örül annak, ha minél több időt tölthet a családjával. Olyan barátinak mondható a viszonyom a magyarországi kézilabdás közeggel, a játékosokkal, a szövetség munkatársaival, a sajtó képviselőivel, amely nagy örömmel tölt el” – fogalmazott a spanyol szakember.

Chema Rodríguez 2019 júliusa óta dolgozik a nemzeti csapat mellett. Eleinte – Nagy Lászlóval együtt – Gulyás István szövetségi kapitány segítője volt, majd 2022 márciusában vette át önállóan a válogatottat, amely az ő irányításával a tavalyi világbajnokságon nyolcadik lett, ezzel biztosította helyét a jövő heti, tatabányai olimpiai selejtezőtornán,

az idei Európa-bajnokságon pedig az ötödik helyen zárt, ami a magyar együttes történetének legjobb kontinensbajnoki eredménye.

A győztes magyar csapat tagjai ünnepelnek a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország–Szlovénia mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A korábbi irányító 1999-ben a BM Valladolid csapatában kezdte profi pályafutását, majd a Ciudad Real, az Atlético Madrid, a Veszprém, végül a francia USM Saran kézilabdázója volt. A Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg, és további négy alkalommal szerepelt a döntőben. Veszprémi színekben 2012 és 2017 között egyaránt ötszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes, illetve kétszeres SEHA Liga-aranyérmes volt. A spanyol válogatottban több mint 120 mérkőzésen lépett pályára, 2005-ben világbajnok, később vb-bronzérmes, illetve Európa-bajnoki döntős volt.

A játéktól 2019 nyarán vonult vissza, majd 2020 és 2023 között a portugál Benfica vezetőedzője is volt, amellyel 2022-ben megnyerte az Európa-ligát.

A magyar válogatott jövő csütörtökön Tunéziával, szombaton Norvégiával, vasárnap Portugáliával játszik a tatabányai olimpiai selejtezőcsoportban. A nyári, párizsi ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­n­a­k­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
benedek77
2024. március 05. 14:37
Sikerkapitánynak azt szoktuk hívni aki nyer is valamit. Egy olimpiára kijutni meg alap lenne, ennyi közpénz elhasználása mellett.
pollip
2024. március 05. 14:12
Hajrá fiúk, hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!