Dárdai Pál nyáron távozik a Herthától?

2024. március 15. 18:41

A csapat gyenge tavaszi teljesítménye miatt házon belüli viták zajlanak arról, hogy ki vezesse a csapatot a következő idényben.

2024. március 15. 18:41
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Bayern München - Hertha BSC mérkőzés kezdete előtt Münchenben 2023. április 30-án.

Egyre több hír jelenik meg a Dárdai családról mostanában, és ezek nagy része szerencsére pozitív. Ilyen például, hogy a legifjabb Dárdai, Bence épp a napokban szerződött a Bundesligában szereplő Vfl Wolfsburg együtteséhez vagy az, hogy fiatalabbik bátyja, Márton a szívére hallgatott és a magyar válogatottat választotta, amelynek keretében márciusban helyet is kapott a Törökország elleni felkészülési mérkőzésre. 

Ma azonban egy kevésbé szívderítő információt közölt a Kicker, mégpedig Dárdai Pállal kapcsolatban. A német sportlap szerint bizonytalanná vált az edző pozíciója a berlini klubnál. Információik szerint 

a klubon belül viták folynak arról, hogy Dárdai munkája mennyire eredményes, és hogy vele képzeli-e el a jövőt a klub vezetése. 

Mindez a csapat a szezon második felében eddig nyújtott gyengébb teljesítményének köszönhető. A Hertha tavasszal mindössze 9 pontot szerzett, és 11 fordulóval a vége előtt a 11. helyen áll a Bundesliga 2-ben. Dárdai együttese a rájátszást – vagyis a feljutás esélyét – érő 3. helytől 7 ponttal van lemaradva, ami elvileg behozható, de a csapat jelenlegi formája alapján ez messze nem egyértelmű. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Kicker szerint a klubon belül megoszlanak a vélenyek arról, hogy a gyengébb teljesítmény egyszerűen formahanyatlás eredménye vagy Dárdai képtelen kihozni a keretből a maximumot. A berlini egyesület vezetősége próbálja csökkenteni a feszültséget, és igyekszik az edzőkérdést a távoltartani a nyilvánosságtól. Az bizonyos, hogy a szezon végéig nem terveznek edzőcserét, de az már korántsem egyértelmű, hogy nyár végén is marad-e Dárdai, aki egyébként 

2023-mas kinevezésekor jelezte, hogy a klub életében átmeneti év következik, ezért nem elvárható, hogy azonnal visszakerüljenek az első osztályba. 

– írta a Kicker.

Dárdai Pál 1997-ben igazolt a Hertha BSChez, ahol 2012-es visszavonulásáig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Ezzel ő a legtöbb német bajnoki mérkőzésen pályára lépett játékos a klub történetében. Profi játékoskarrierjét követően 2012-től a Hertha U17-es együttesét edzette, majd 2015 és 2019 valamint  2021 és 2022 között a felnőttcsapat edzője volt. A gyenge bajnoki szereplés miatt 2023 tavaszán ismét kinevezték a csapat élére, de nem sikerült az élvonalban tartania az együttest, így a 2023/2024-es idényben a Bundesliga 2-ben szerepel.  

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­v­á­­r­n­­­a­­k­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
flori-2
2024. március 15. 20:32
Szegény Pali! A három gyereke mellett lehet, hogy már a feleségét is be akarta rakni a csapatba és az már sok volt mindenkinek. Nem baj Pali, mi így is szeretünk.
zakar zoltán béla
2024. március 15. 20:23
PETRY...
machet
2024. március 15. 19:43
Ez a Hertha történet Dárdaival már nevetséges.Mit kínlódik ott? Előveszik,távozik.Előveszik, távozik.Nem mer máshol munkát vállalni? Mi baja ennek az embernek.Uncsi már ez az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!