Dárdai Pál távozik a Herthától

2022. június 10. 11:36

Német sajtóértesülések szerint 25 év után távozik a Hertha BSC-től Dárdai Pál, aki előbb játékosként, majd edzőként szolgálta a berlini klubot.

2022. június 10. 11:36
null

Huszonöt év után távozik Dárdai Pál a Herthától – írja a Bild. A lap szerint Dárdai beleegyezett berlini szerződésének a felbontásába, ezért hét számjegyű összeget kap euróban a Hertha BSC-től.

A német bulvárlap azt írja: a 46 éves Dárdainak június 30-i hatállyal lejár a felnőttcsapat vezetőedzőjeként érvényes szerződése, az utánpótlásedzőként 2012-ben megkötött határozatlan idejű megállapodásának pedig beleegyezett a felbontásába.

Fredi Bobic, a berlini klub sportigazgatója négyszemközt kívánja rendezni Dárdai Pál ügyét.

Az okokról nem fogok nyilvánosan beszélni

– idézi Bobicot a Bild, amely úgy tudja, Dárdai Pál hét számjegyű összeget kap (euróban, nem forintban) végkielégítésként a Herthától.

A pécsi születésű játékos 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es csapatot, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, aztán tavaly januártól novemberig ismét a Bundesligában dolgozott, majd a helyét a török Tayfun Korkut vette át, akit márciusban Felix Magath váltott. A Hertha osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást, majd egy hete Sandro Schwarzot nevezték ki vezetőedzőnek, akinek a munkáját másodedzőként Bódog Tamás segíti.

 Nyitókép: Robert Michael / Dpa-zentralbild / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jámbortalan
2022. június 10. 15:01
Szar az a világ, ahol nagy erőfeszítés és sok lemondás kell ahhoz, hogy gerinces légy. Ez most ilyen világ
GyurkaPista
2022. június 10. 14:17
nem tüsszentettem! :))) de köszi! beosztom, allergiás szezonban még jól jöhet...:)))
Nehidd El
2022. június 10. 13:00
"Dárdai Pál hét számjegyű összeget kap (euróban, nem forintban) végkielégítésként a Herthától" Amennyit hozott a Herthának, megérdemelne nyolcjegyűt is.
Senior
2022. június 10. 13:00
Feledjük el a térdelést! Ki tudja milyen előírások szerepeltek a szerződésében? Szerintem nem jön haza, Bundesliga II. is ütősebb mint az NB I. GyurkaPista véleményén vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!