Megszüntette a bíróság a rágalmazási pert, amit az apja indított Szilágyi Liliána ellen

2024. február 21. 20:48

A per a napokban folytatódott volna, a bíróság mégis lezárta az ügyet.

2024. február 21. 20:48
Budapest, 2019. szeptember 28.
Kárpáti György, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (elöl, k), mellette Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó, Gyarmati Dezsõ unokája, Rózsa György mûsorvezetõ, szerkesztõ, a második sorban Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, orvos, Gyarmati Dezsõ lánya (j3) a Gyarmati Dezsõ Uszoda átadóünnepségén a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

A bíróság arról értesítette az érintetteket, hogy lezárta azt a rágalmazási pert, amit Szilágyi Zoltán egykori úszóedző indított lánya, Szilágyi Liliána ellen – tudta meg a Sportal. Az indoklás szerint azért szüntették meg az eljárást, mert az ügyvédként is aktív apa nem jelent meg az általa indított per tárgyalásain. Emlékezetes, az Eb-ezüstérmes egykori úszónő 2021 végén nyilvánosan súlyos bántalmazással vádolta apját, aki erre becsületsértés miatt tett feljelentést lánya ellen. 

Szilágyi Zoltán ellen viszont épp az általa indított perben a lánya által tett vallomás miatt tett hivatalmból feljelentést a bíróság. Ez utóbbi ügy azzal a meglepő bírósági indoklással zárult eredménytelenül, hogy  

„a rendőrség lezárta a nyomozást, az a döntés született, hogy a szóban forgó, Szilágyi Liliána által elmondott cselekmények elévültek”.

Most viszont úgy tűnik, az egész ügy véget ér, ugyanis Szilágyi Zoltán annak ellenére, hogy 30 millió forintot követelt a szerinte becsületsértésnek minősülő állítások miatt, mégsem jelent meg a tárgyalásokon, így a bíróság megszüntette a pert. 

Szilágyi Zoltán korábban a Magyar Úszószövetséget is feljelentette rágalmazás és becsületsértés miatt, szerinte ugyanis a szövetség eseti bizottsága nyilvánosan marasztalta el őt a lánya által felhozott vádak ügyében – közölte az RTL.hu. A bíróság azonban első- és másodfokon is azt állapította meg, hogy nincs alapja a feljelentésnek, az úszószövetség jogszerűen hozott létre eseti bizottságot a Szilágyi Zoltán elleni panaszok kivizsgálására és az eredmények ismertetésére, így bűncselekmény hiányában lezárta az ügyet.

Ezt is ajánljuk a témában

Wladár Sándor a Mandinernek: Szilágyi Zoltán megpróbált a bíróságon a bizottsági tagok után nyúlni a jelentésünk miatt

A Mandiner utánajárt, hogy mit gondol Wladár Sándor arról, hogy a Fővárosi Törvényszék bűncselekmény hiányában elutasította Szilágyi Zoltán bizottsági tagokat feljelentő magánindítványát. Ezzel arra is fény derült, a bizottság jogszerűen járt el az eset kivizsgálásakor. Tanulságok, és egy újabb verbális bántalmazási ügy sikeres megoldása azóta – ez is a szövetség mérlege.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 22. 17:22
Szóval megint azzal csesznek ki, aki a bántalmazást elviselte. A k ügyvéd papa megússza az egészet? Milyen bírók működnek ebben az országban? Ha az orvosoknak tilos a paraszolvencia bármilyen formája, akkor ez a fantasztikus ügyvédekre miért nem vonatkozik? Miből van egyeseknek hatalmas vagyona, repcsije etc.? Egyáltalán az ügyvédi kamara mivel foglalkozik a tagdíjak beszedésén kívül?
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. február 22. 08:18
ez az egész beteges
Phm045
2024. február 22. 07:30
Leszarom...................
Obsitos Technikus
2024. február 22. 06:57
Sosem tűnik el ez a gusztustalan család a süllyesztőben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!