Jön az Újpest–Fradi: megtréfálhatja a szabadszájú Mészöly a kritikák kereszttüzében álló Sztankovicsot?

2024. február 25. 13:47

Régi-új edzőjükben bíznak a lilák, zsinórban 15. derbigyőzelmükre készülnek a zöldek.

2024. február 25. 13:47

Jön a 296. derbi (az élvonalban a 240.), a labdarúgó NB I 22. fordulójának zárómeccsén ezúttal az újpestiek fogadják a címvédő Ferencvárost a Megyeri úton. A hazai lilák régi-új mesterük, Mészöly Géza irányításával törnének borsot a Fradi orra alá, amely a csütörtöki Ekl-búcsút kívánja feledtetni a Szusza Ferenc Stadionban.

Hogy kinek sikerül jobban a vasárnapi összecsapás, az majd a pályán dől el, az előzetes esélylatolgatás azonban a vendégek sikerét ígéri.

A tulajdonosváltás bejelentése és a pocsék szereplés egyenes következménye volt a februári edzőváltás az Újpest FC labdarúgócsapatánál. Nebojsa Vignjevicset a IV. kerületben is jól ismert Mészöly Géza váltotta. Az 56 éves szakember két korszakban már irányította a 20-szoros magyar bajnokot. 2004 és 2006 között 67-, 2011 és 2011 között 49 találkozón ült a kispadon. Az első meccsén rögtön győzött Diósgyőrött, a meccs utáni sajtótájékoztatón elhangzottak miatt viszont fegyelmi eljárás indult ellene...

Ezt is ajánljuk a témában

A lilák vezetőedzője, édesapjától, Mészöly Kálmántól megszokott, nyílt őszinteséggel mondta el véleményét a miskolci találkozóról.

„És tudtunk váltani egy picit, kellettek a beszálló játékosok is, itt most például Franklinre gondolok.

Hát nem szerettem én se játszani egy ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja és megcsúsztatja a labdákat. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni”

– fogalmazott Mészöly Géza.

A kecskeméti vereség után aztán gőzerővel kezdte el a felkészülést a Fradi elleni derbire az újpesti együttes, amely zsinórban 14-szer kapott ki az ősi riválistól az elmúlt években.

„Egy bátor és harcos Újpest fog kifutni a Szusza Ferenc Stadion gyepére, és próbáljuk azt visszaállítani, ami Diósgyőrben működött. Nemcsak a játékosok a pályán, hanem a kispadon az edzők és

a teljes stáb azon lesz, hogy egy sikeres Újpestet láthassanak a szurkolók”

jelentette ki Mészöly a klub honlapján.

A címvédő Ferencvárosnál más a helyzet: nem a kiesést szeretnék elkerülni, hanem behúzni az újabb bajnoki aranyérmet. A zöld-fehérek csütörtökön még az Ekl-ben voltak érdekeltek, a görög Olympiakosz elleni vereség azonban megpecsételte a sorsukat, így nem jutottak be a sorozat nyolcaddöntőjébe. Azóta viszont már az ő szemük előtt is a derbi lebeg. A szerb szakvezető, Dejan Sztankovics komoly kritikákat kapott a kupabúcsú után, sokan a szemére vetették, hogy hazai pályán nem a megfelelő elszántsággal és tűzzel léptek pályára a tanítványai.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fradi lilák elleni sorozata azonban parádés, a népligetiek kilenc éve, 23 mérkőzés óta nem kaptak ki az újpestiektől, ráadásul a legutóbbi 14 alkalommal győztek! Októberben a Groupama Arénában 3–0-ra.

„Nem kérdés, a fő célunk innentől a bajnokság megnyerése. Nem szeretnék semmit eldobni abból, amit eddig felépítettünk. Javulnunk kell, ebbe kell most komoly erőt fektetni.

Erősebben kell kijönnünk ebből a helyzetből, ezt pedig már vasárnap bizonyíthatjuk az Újpest ellen.

Ahogy mondtam, megkérdeztem a játékosokat, készen állnak-e a vasárnapi rangadóra. A válasz egyértelmű volt, igen! Ahogy eddig, most is bízunk a szurkolóink támogatásában, szeretnénk kárpótolni őket” hangsúlyozta a klubmédiának Dejan Sztankovics.

A 17.30-kor kezdődő találkozót élő, szöveges formában közvetítjük a Mandineren!

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitóképen a ferencvárosi Franck Boli és az újpesti Junior Tallo a 2021. április 20-án rendezett derbi végén – már egyikük sincs az akkori klubjánál. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. február 25. 18:17
Majomparádé
flesh ripper
2024. február 25. 18:03
???
2024. február 25. 17:19 Szerkesztve
Hires csalók Magyarországon: Gyurcsán -Dobrev árulók Róbert bácsi és Lagzi Lajcsi ingyen konyhás Hamrák János utcai árús Dejan Sztankovics zöldséges
zakar zoltán béla
2024. február 25. 17:02
PAKS-KTE-ZTE-MTK...FRADI-Kisvárda-Mezőkövesd NYET!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!