Dejan Sztankovics: Ez nagy lecke volt számunkra!

2024. február 23. 08:39

A Ferencváros vezetőedzője önkritikusan nyilatkozott az Olympiakosz Pireusz elleni kiesés után.

2024. február 23. 08:39
SZTANKOVICS, Dejan

Mint arról a Mandiner élő közvetítésben is beszámolt, a magyar bajnok az Európa-konferencialiga rájátszásának visszavágóján is 1-0-ra kikapott görög riválisától – így kiesett.  

Ezt is ajánljuk a témában

A Fradi 1995-ös Bajnokok Ligája-csapatának egyik hőse, Hajdu Attila közvetlenül a visszavágó lefújása után mondta el véleményét lapunknak, de vajon hogyan értékeli az eseményeket Dejan Sztankovics? A mester sportszerűen elismerte, az Olympiakosz jobb csapat.

Ezt is ajánljuk a témában

– Természetesen csalódott vagyok, nem örülök, de el kell ismerni: a jobb csapat jutott tovább, számos szituációban a görögök voltak jobbak, agresszívebbek, úgy hogy semmit nem kockáztattak. 

Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, hiszen telt ház volt, de nem tudtuk kellően feltüzelni őket, és azt, hogy velünk ünnepelhessenek.

 A jövőre tekintettel ez a két mérkőzés nagy lecke volt számunkra abból a szempontból, hogy mit kell tegyünk, hogy még jobbak és sikeresek legyünk egy olyan szintű rivális, mint az Olympiakosz ellen is. A görögöknek a mieinknél értékesebb, minőségi futballistái vannak. Alaposan kielemezzük a történteket, hiszen a mi utunk a nemzetközi porondon ezennel befejeződött, holnaptól már az új céljainkra, a bajnoki címre fókuszálunk, és mindent megteszünk azért, hogy újra aranyérmesek legyünk, és a kupaküzdelmek során újra minőségi együttesekkel találkozzunk!

VARGA Barnabás
Varga Barnabás sem gyakran tudta lerázni az Olympiakosz játékosait Fotó: fradi.hu

Arra a felvetésre, hogy a történtek ismeretében esetleg csinálna-e valamit másképp, a szakember így felelt:

– Hazámban, Szerbiában van egy mondás: „a háború után már mindenki tábornok!” A kiesés ellenére is ugyanúgy csinálnék mindent, ha megismételnék a visszavágót, ugyanazt a tizenegy futballistát küldeném ki, talán egy kulcsjátékost hiányolhatunk, de el kell ismerni: az Olympiakosz nagyon jól játszott.

A Ferencváros vezetőedzője a tanulságokról is beszélt:

– A srácoknak is elmondtam az öltözőben: minimum annyit kell futni, mint az ellenfél! Nagyon sok labdát kell szerezni a középpályán, és ezután a pontos, jó átadásokra kell törekedni, hogy veszélyesen kontrázhassunk, ezzel is kizökkentve az ellenfelet a magabiztosságából. Fontos, hogy amikor nálunk van a labda, higgadtan és nyugodtan játsszunk, a visszavágón is kicsit sokat idegeskedtünk. Mindez valahol normális, hiszen 

óriási teher volt a játékosokon, akik mindent kiadtak magukból. 

A második félidőben talán picit jobbak voltunk, de ez nem volt elég a továbbjutásunkhoz...   

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt       

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 24. 08:21
Szar makik vagytok, semmi közötök se a Fradihoz, se Ferencvároshoz. Rohadjatok meg!
oberennsinnen49
2024. február 23. 14:16
Halder_1899------------ Kubatov szerint az FTC fantasztikus utazáson van túl. Ez annyira alpárian demagóg aljasság, hogy No comment... "Köszönöm mindenkinek ezt a fantasztikus utazást.” – írta a Facebook-oldalán Kubatov Gábor."
oberennsinnen49
2024. február 23. 14:14
Halder_1899------------ Jól hasba akasztott téged is a magyar sajtó, a Magyar Nemzet. Nézzük, mit ír az MN: "Az Olimpiakosz megérdemelten múlta felül a Ferencvárost. A párharcot kivételesen úgy is jellemezhetjük, érvényesült a papírforma vagy a több pénz ereje. " Ezzel szemben: - az Olympiakosz kezdőcsapatának becsült értéke: 52,3 millió euró, - az FTC keretének értéke 52,48 millió euró. Nagyjából hasonló kategória. Erre írtam korábban: Az állam adja a pénzt: úgy tesz, mintha, hú mekkora iramban fejlődnénk ... de semmi nem változik, a médiát egy kézből etetve nem létezik többféle látásmód, nincs szaksajtó, szakma, az van, amit az állam elvár és sugall. Ez pedig a szolga mentalitás, amely minden sport halála, az előrelépés hóhéra.
lazio154-2
2024. február 23. 11:03
Már 1970. ben Bilbaó-FTC. KEK negyeddöntőben a Bilbaóban volt Urietta I. és Urietta II. nevü játékosok. Ők arról lettek híresek, hogy mindkettő csak 1 félidőt játszott, egymás cseréi voltak. Akkor indult a mezőnyjátékos csere lehetősége. Akkor viszont mindent beleadtak, domináltak. Ezt kellene újra elővenni, mert most öt ilyen játékos lehetne. Sztankovicsnak erre a meccsre semmi taktikai elképzelése nem volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!