Hatástalan támadójátékkal újabb egygólos vereség: Ferencváros – Olympiakosz Pireusz 0-1 (összesítésben 0-2)

2024. február 22. 20:22

Az első és a második mérkőzést is a görögök nyerték meg 1-0-ra, és jutottak be a legjobb 16 közé a labdarúgó Konferencialigában.

2024. február 22. 20:22
DIBUSZ Dénes

VÉGEREDMÉNY: Ferencváros – Olympiakosz Pireusz 0-1

90+3. perc: Varga fordulna kapura az ötésfeles bal sarkánál, ballábas lövésébe beleérnek, így erőtlenül gurul a labda a görög kapushoz.

90+1. perc: Katona lövi be balról, élesen középre a labdát, Pesics nem éri el.

89. perc: Abu Fani jobb oldali szabadrúgása után az előrehúzódó Mmaee emelkedik a legmagasabbra, ám fejese mellé-fölé száll. A kísérletek aránya így is 7 – 17.

83. perc: Kósza hazai próbálkozások után majdnem vendég gól: Jovetics tüzel laposan jobbról, a tizenhatoshoz érve, Dibusz nagy vetődéssel kipiszkálja a labdát a jobb alsó sarok elől. 

81. perc: Marquinhos ível be balról, de túl magasan. Pesics hiába ugrik, nem éri el, Paszhalakisz lehúzza. Nem volt még védeni valója a 34 éves görög kapusnak.

79. perc: A mindkét meccsen betaláló El Kaabi is pihenőt és a görögöktől tapsot kap. Stevan Jovetics, a montenegrói veterán is pályára lép a vendégeknél.

77. perc: Ben Romdhane kap jó passzt Cissétől, de elcsúszik a talpa alatt a labda a tizenhatos jobb oldali csücskénél...

74. perc: Lesétál a csapatkapitány, Fortunisz és Horta, az Olympiakoszt mindössze a harmadik meccsén irányító José Luis Mendilibar Iborrának és a Masourasznak ad némi játéklehetőséget.

68. perc: Podence közel járt egy Puskás-díjra esélyes gólhoz. Az Olympiakosz apró termetű portugálja szép csel után balról, az alapvonal közeléből rabonázva, keresztbe tett lábakkal emel kapura, Dibusz Dénes üggyel-bajjal tudja csak kipiszkálni a léc alól!

67. perc: Másodszor is kettős csere a hazaiaknál: Ramirez és Ben Romdhane áll be Csivics és Zachariassen helyére.

66. perc: Ortega emel középre balról, El Kaabi megpróbálkozik egy ollózással, de egy védőn lelassul a labdája, Dibusz felszedi.

63. perc: Megint Fradi-szöglet, de balról. Abu Fanni tekerésébe Cissé csúsztat bele 6 méterre a görögök kapujától, de jócskán mellé megy a labda. Talán jobb lett volna, ha hagyja a mögötte érkező Sammy Mmaeénak, aki belső védőből lesz lassan előretolt ék...

62. perc: Újabb Abu Fani sarokrúgás, ezt sem sikerül kapu felé irányítani az érkezőknek, a felfejelt labdát Mmaee nem tudja benn tartani.

59. perc: Küzd, küszködik a magyar bajnok. Eljut egy szögletig, Abu Fani, majd Marquinhos beívelését is kifejelik a vendégek, akik ki is jönnek a kapujuk előteréből.

54. perc: Fellazul a Fradi védelme, El Kaabi sokat vár az ötésfeles bal sarkánál, Mmaee szereli. A szöglet nem okoz gondot.

49. perc: Ferencvárosi beívelés után pattog a labda az ötésfelenél, Zachariassen „találja meg”, de mielőtt 5 méterről lőne, úgy tűnik, meglökik. Nincs büntető!

46. perc: Az Olympiakosz kezdi a második félidőt. Dejan Sztankovics kettőt cserélt: Pesics és Makreckis folytatja Kodró és Wingo helyén.

Ayoub El Kaabi a 30. meccsén a 17. gólját szerezte az szezonban. A 30 éves, marokkói válogatott csatár az Európa-Ligában háromszor, s a Konferencialigában másodszor volt eredményes. A a török Hataysporban is megfordult játékossal márciusban szerződést bontott szaúdi ligában szereplő Al-Sadd FC, így az Olympiakosz ingyen igazolta le.

 

SZÜNET

45. perc: OLYMPIAKOSZ-BÜNTETŐ: El Kaabi higgadt, a balra vetődő Dibusz Dénest becsapva ballal a kapu jobb oldalába helyezett: 0-1.

42. perc: Varga késik el, és tapossa meg a labdát már beadó Horta lábát. Az érkező El Kaabi csúsztatása után a felugró Mmaee kézzel véd. Először Varga kapott sárgát és szabadrúgást ítélt a bíró, videózás után viszont büntetőt és Mmaeének sárgát.

40. perc: ÚJABB GÖRÖG ZICCER: Abu Fani ad haza a térfél közepéről röviden, Podence lecsap a labdára, de egy igazítás és pattanás után 7 méterről fölé vágja. Talán túl nagy gólt akart szerezni...

38. perc:  HATALMAS VENDÉGHELYZET: Horta szerez labdát erőszakosan Cissétől a félpályánál, indítja Fortuniszt, aki Csivics mellett betör a büntetőterületre, és 8 méterről a rövid sarok mellé lő!

34. perc: Itt a második hazai kísérlet, de Zachariassen 16 méterről, szemben a kapuval földbe rúg, így a labdája veszélytelenül, méterekkel a görög kapu jobb oldala mellett kipattog az oldalvonalon túlra.

STATISZTIKA: 8-szor próbálkozott már gólszerzéssel az Olympiakosz, az FTC csupán egyszer!

30. perc: Fortunisz jobb oldali beadását El Kaabi fejeli 6 méterről Dibusz kapuja fölé. 

29. perc: Feljebb tolta az állásait a görög együttes, már a labdakihozatallal is meggyűlik a baja a Ferencvárosnak. 

25. perc: Chiquinho sarokkal ugratná ki El Kaabit, de Cissé óriásit ment a hazai büntetőterületen belül spárgázva. Fölénybe került az Olympiakosz az utóbbi percekben.

20. perc: Egymás után adja el a labdákat a Fradi a saját tizenhatosa előtt. Horta 25 méterről rálövi, de jócskán fölé száll a labdája.

17. perc: Ennek már a fele sem tréfa: jobbról ballal ível a Fradi kapuja elé Horta, Wingo fejeli ki az ötésfelesen belülről.

15. perc: Kijön a szorításból az Olympiakosz, Horta próbálkozik is, de Mmaee belelép a jobbról, a tizenhatoson belülről eleresztett labdába, ami szögletre pattan. A beívelés után Dibusz leszedi a labdát El-Kaabi fejéről.

12. perc: Az első lövési kísérlet: Marquinhos húz befelé balról, de amikor lövésre lendül a lába, elé lépnek, blokkolják a tizenhatoson belül.

10. perc: Egy kósza beadás Fortunisztól, de Sammy Mmaee könyeddén kivágja.

8. perc: Fegyelmezetten védekezik az Olympiakosz. Nem tud a görög kapu előterébe eljutni a házigazda.

6. perc: A Ferencváros birtokolja a labdát, de sok a pontatlan passz, és az eddigi beadási kísérletek sem jók: Abu Fanié rövid, Csivicsé bedobásra megy ki a túloldalon.

3. perc: Lendületesen indul meg az FTC, de Marquinhos röviden passzol a jobb oldalon robogó Zachariassen felé.

1. perc: Még a labda is zöld-fehér. Varga Barnabás és a Fradi kezdte a játékot. a felívelés után tisztáznak a vendégek.

5 perc a kezdésig: Telt ház, több mint 20 ezer szurkoló tombol a Groupama Arénában. Érkeznek a pályára a csapatok. Zöld-fehérben a Ferencváros, szürkés-narancsos kombinációban az Olympiakosz. 

Ismét előrelépne a magyar rekordbajnok a nemzetközi sorozatokban. 2023-ban az első tavaszi pároscsata  a Bayer Leverkusen ellen (0-2, 0-2) a végállomást jelentette a Ferencvárosnak az Európa-Ligában. Ezúttal a Konferencialigában vette sikerrel a csoportkört a zöld-fehér egylet, de az egyenes kieséses szakaszban bravúrra lenne szükség a görög sztárklub ellen. Az Olympiakosz Pireuszt telt ház előtt fogadja a Groupama Arénában Dejan Sztankovics elszánt csapata.

Az összeállítások – plusz csatár!

A Fradi kezdőtizenegye Cristian Ramírez helyett Eldar Csivics a baloldali védő, a védekező középpályás posztjáról kikerült Makreckis, ugyanis rá most „nincs szükség”, mert hadrendet vált Dejan Sztakovics, aki kétcsatáros játékra vált: Varga Barnabás mellett bekerült a csapatba Kenan Kodró is a támadósorba. José Luis Mendilibar négy helyen is változtatott a múlt heti együttesén.

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, I. Cissé, Csivics – Maiga – Marquinhos, Abu Fani, Zachariassen – Kodró, Varga

Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Olympiakosz: Paszhalakisz – Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega – Podence, Chiquinho, Hezze, Horta, Fortunisz –El Kaabi

Vezetőedző: José Luis Mendilibar

Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Fogadkozás

A csapatkapitány, Dibusz Dénes bizakodó a visszavágó előtt. A Pireuszban a klub legtöbbet szereplő kapusává előlépett játékos számít a drukkerek segítségére is a görögök ellen.

„Nagyon bízom abban, hogy itthon, a szurkolóink támogatását élvezve olyan plusz energiák fognak felszabadulni, hogy képes lesz a csapat a továbbjutás kiharcolására.”

Szép emlékek 

A szerdai, kötelező sajtótájékoztatón éppen arról beszélt José Luis Mendilibar, hogy kellemes emlékek fűzik Budapesthez. A Sevilla edzőjeként a Puskás Arénában nyerte meg az Európa-Ligát 2023 májusában. Immár az Olympiakosz szakvezetőjeként is sikerre készül, a görögországi 1-0-s győzelem után a továbbjutásra tör, s nem gondolja, hogy csapatát megrémíti majd a Groupama Aréna légköre.

„Egygólos előnyünk van, de ez nem elég, mindenképp gólt kell rúgnunk, ha tovább akarunk jutni. A csapat felkészült, de meglepetések előfordulhatnak. Nagyon fontos meccs, de 

mi már a szaloniki pokolból jövünk. A labdarúgók szeretnek telt ház előtt játszani. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók jelenléte sokat fog segíteni a haziaknak, de a mi dolgunkat nem fogja nehezíteni”

 – fogalmazott José Luis Mendilibar.

Ezt is ajánljuk a témában

Hengerelt a hétvégén a Fradi görög kupaellenfele

A Ferencváros után az eddigi listavezető PAOK-ot is megverte (4–1 idegenben) az Olympiakosz Pireusz a görög labdarúgó-bajnokságban. Nem túl jó előjel ez számunkra a csütörtöki, Üllői úti kupameccs előtt.

Az előzmények

1996-ban az UEFA Kupában a Ferencváros jutott tovább. Hazai pályán 3-1-re nyertek Zavadszky Gáborék, Pireuszban 2-2-re végeztek. A múlt heti első találkozót El Kaabi 83. percben közelről szerzett gólja döntötte el az Olympiakosz javára. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
raktamas
2024. február 23. 08:16
Fejétől bűzlik a hal... Kubatov is elszállt mint a NER többi disznófejű nagyura... A legfontosabb hiányzik, az ALÁZAT. Önteltség, hiúság, csak mi tudjuk a tutit, a könnyen szerzett adópénzeik szórása... A Fradit morális válságba lökte azzal, hogy egy régi szolgájukat, aki meglepetésre átlagon felüli eredményeket hozott félredobták. A Fradiban most minden régi motoros megérezte, hogy nem számít ha hűen és alázatosan szolgálja a klubot, bármikor félredobhatják. Ráadásul ezt pont a legmagyarabb klubbal csinálják meg, már senki nem érzi magáénak a klubot, én legalábbis nem...
akkor ki
2024. február 23. 06:35 Szerkesztve
Rohadtul ne fogjuk rá, hogy drágább csapat, hogy minőségibb játékosok, hogy ez meg az, nem! A kinti meccsen, mikor nem adták meg Varga gólját szélvészként mentünk és lehengereltük őket kb. 20 percig, utána ott is leengedtünk, mint a lufi. Probléma ott van, hogy nincs szív, nincs akarat és igen, nem tudnak passzolni, de kurvára nem!!! Markinnyosz és Abufanni egyszerűen nem tudott egy éppkézláb labdát adni! Hogy lehet ez ilyen szinten? Azért a pár millió/hó fizuért illene centire jól passzolni! Basszátok meg ez alap! Nem lehet így nemzetközi szintre kilépni, ne is próbáljátok, míg gennyesre nem rugdossátok a lábatokat gyakorolva a 10-20-50 méteres passzokat! Arról nem is beszélve, hogy írhatunk bármit a molinókra, bezenghetjük, hogy pokol vár az ellenfélre a grupamában, baszhatjuk, a pokolban mi égtünk meg. Mendilibá most vette át őket, nem is ismeri ki mire képes mégis meglátta a második meccsre kiket kell kezdetni és lám, nem hiába nyert Sevilla-val kupát. Tud az edzőbá!
2024. február 23. 05:11 Szerkesztve
Народ заслуживает только такого выступления от наемников, которых поддерживают миллиарды государственных денег. Но рыба воняет с головы. Если даже сейчас руководство не понимает, что этот сербский зеленщик - жулик, и не беспокоится об этом, значит, оно не способно управлять клубом. Ублюдки из Fidesz заполняют трибуны в качестве партийной функции, их можно только хвалить в газетах и на государственном телевидении в стиле правительственной пропаганды, так же как они смогут заявить об этом позоре как об успехе. Так чего же нам еще ждать? Все это большая мистификация. Если бы клуб возглавил честный, порядочный менеджер и провел бы аудит, там были бы кучи грязи и миллиарды миллиардов долларов, растраченных и растащенных по кругу.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. február 23. 04:13
Háá! Kiszoptak a niggerek, veszített a legnemzetietlenebb csapat, akinek Győzike a VIP szurkolója!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!