„Ez feldolgozhatatlan” – még mindig nem tud aludni a vigasztalhatatlan, gyászba burkolózó kapitány

2024. február 14. 16:12

Székely Norbert egyelőre nem tud túllépni a spanyolok elleni mérkőzésen.

2024. február 14. 16:12

Ahogy arról beszámoltunk, női kosárlabdázóink soproni olimpiai selejtezőjén a 22 pontos előny sem jelentett garanciát a sikerre, az utolsó mérkőzésen a spanyolok szertefoszlatták az álmainkat, így 44 évet követően tovább várhatunk egy újabb ötkarikás szereplésre...

Ezt is ajánljuk a témában

A főszereplők, akik talán életük esélyét szalasztották el, feldúltan és rendkívül csalódottan értékeltek közvetlenül a találkozó után, Székely Norbert szövetségi kapitány pedig tanítványaihoz hasonlóan néhány nappal a kudarc után sem tudja feldolgozni a történteket – írja a molcsapat.

„Még mindig nem tudok aludni. Ha most kérdezi, azt mondom, ez feldolgozhatatlan. Ez az a fajta dráma volt, ami után nagyon hosszú időre van szükség a leülepedéshez.

Most még csak annyit tudok mondani, hogy a játékosokkal együtt meg kell gyászolnunk, ami történt”

– fogalmazott Székely Norbert.

Ezt is ajánljuk a témában

„Egyelőre nem tudok túllépni a mérkőzésen, illetve annak a hajráján. Hiába próbálok kapaszkodókat keresni, az utolsó negyed emléke nem enged el, újra és újra átélem a történteket. Veszem a levegőt, teszem az egyik lábamat a másik mellé, de még nagyon messze vagyok attól, hogy szélesebb perspektívából tudjam szemlélni az eseményeket” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

„Egy háztömb bajnokságot is rossz elveszíteni, ha az ember nemcsak iszonyatos mennyiségű munkát tesz bele, de el is hiszi, hogy képes megnyerni.

Mi elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, és nagyon közel voltunk a célunkhoz, most viszont hatványozottan érezzük a fájdalmát, hogy ez bizony nem egy háztömb bajnokság volt. Hanem egy olimpiai selejtező, amit nem hetente rendeznek”

– kesergett Székely Norbert.

A női kosárlabda-válogatott korábbi legendás szövetségi kapitánya, Rátgéber László a Mandiner kérdésére bevallotta: annyira megviselték az események, hogy még jó pár órával a spanyolok elleni mérkőzés után sem tért magához.

Ezt is ajánljuk a témában

A 332-szeres válogatott Beloberk Éva szerint a sportág egészének is nagy csapás, hogy Magyarország 22 pontos előnyről veszített, s lemarad a párizsi olimpiáról.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2024. február 14. 17:09 Szerkesztve
Esetleg vizsgáltassa meg egyes játékosok svájci bankszámláit....kezdje azzal ,aki 1 méterről sem talál be a kosárba....és folytassa azzal a csapattal, aki helyettünk jutott ki az Olympiára. Tisztára Sidney 2.0.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!