Aki nemet mondott Rossinak: gyökeres fordulatot vehet a válogatott támadó sorsa a nyári Eb előtt

2024. február 20. 09:09

Játékpercekre van szüksége a címeres mezben góllal debütáló 21 éves csatárnak.

2024. február 20. 09:09

Németh András fellélegezhet: új vezetőedzőt kapott a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban bukdácsoló Hamburger SV. A tabellán jelenleg harmadik kikötővárosiak célja az élvonalba jutás, ennek érdekében pedig lépnie kellett a klubvezetésnek az osztályozós helyen álló együttesnél. A HSV a Bild információi szerint ma be is mutatja új vezetőedzőjét, a Paderborn és az 1. FC Köln korábbi szakvezetőjét, Steffen Baumgartot.

Mint ismert, Tim Waltert még múlt héten menesztette a klub, miután zsinórban harmadszor is kikapott hazai pályán, és nem tudta az elvárt ütemben gyűjteni a bajnoki pontokat. A hamburgiak magyar válogatott támadója, Németh András eddig mindössze perceket kapott a szezonban, gólja még nincs, így joggal bízhatunk benne, hogy az edzőváltás az ő karrierje szempontjából is előnyös lesz, és Marco Rossi szövetségi kapitány számolhat vele az nyári, németországi Európa-bajnokságon.

Ultimátum Rossitól

Ahogy arról korábban már írtunk, a kikötővárosi egyesület egy éve éppen azzal a szándékkal szerződtette a belga Genktől a dél-afrikai születésű csatárt, hogy fokozatosan épüljön be a csapatba, és szállítsa a gólokat, ez az elvárás azonban eddig egyáltalán nem teljesült. Németh Andrásnak emiatt ősszel ultimátumot is kapott a szövetségi kapitánytól: Rossi kijelentette, ahhoz, hogy komolyan számolhasson vele az Eb-n, többet kell játszania! A szakember még az őszi Eb-selejtezők után így nyilatkozott:

Őszintén megmondtam neki: mennie kell Hamburgból! Ha válogatott meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell!

Ez a szabály mindenkire vonatkozik” – tette hozzá a kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

Elfogadta a helyzetét

Ennek fényében érdekes, hogy Németh egy interjúban később arról beszélt: a HSV-nél szeretné kihozni magából a maximumot és a lehető legtöbb játékpercet. Arra a felvetésre, hogy az első számú csatár mögött csupán csereként kap lehetőséget, azt felelte, akkor ebben a szerepkörben kell fejlődnie, és gólokkal segíteni a csapatot.

Öt, tíz vagy húsz percig vagyok a pályán, nem számít. Az a fontos, hogy készen álljak, ha lehetőséget kapok. Elfogadom a helyzetemet!

– jelentette ki Németh András, aki hangsúlyozta, végül Marco Rossinak kell eldöntenie, utazhat-e a válogatottal az Európa-bajnokságra.

Ezt is ajánljuk a témában

Bízunk benne, hogy a Paderborn együttesét 2019-ben a Bundesligába vezető Steffen Baumgart több játéklehetőséget ad a magyar válogatottban 2022. novemberében Luxemburg ellen góllal debütáló támadónak, aki így a nyári Eb-n is visszatérhet a német stadionokba.

Fotó: Jan Fromme/firo Sportphoto/dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
littbarski
2024. február 20. 15:14
Manapság már a válogatottban is 1 perces játékkal érvényes válogatottnak lehet tekinteni a játékosokat! Szinte úgy lehetsz már akár 10x-es válogatott, hogy lehet 45 érvényes perced sincs összesen! Ugye?! Ezzel a gondolatmenettel pl: Én is 45 perc híján 10×-es válogatott vagyok! 🙂 De ha újból születnék, akkor a Premier ligába szeretnék játszani, de csak tartalékként és nem is nagyon erőltetném, hogy beállítsanak, mert elég nekem a kispadon is évi egymilliárd ft és így még meg sem sérülhetek és mehetnék a vállogatottba is, ha már tudom mit jelent magyarul az, hogy "Thank you"! Hmmm..! Szóval itt járunk már..! Ettől függetlenül viszont jól megy a válogatottunknak, amire büszke vagyok, mert 1982-től követem a magyar focit és még a Salvador elleni 10:1-es győzelmet élőbe néztem, és jött 86' Mexico...! Utána 30 évig "álmodj királylány"! Most "új remény", a clubjaikban kispados, àllandó sérült, 1 perces, sok esetben taktikai tartalék játékossal..! Nem tudom, hogy csinálja Rossi? De működik!
Sztrovacsek
2024. február 20. 13:18 Szerkesztve
Valószínűleg jól érzi magát Hamburgban. Van olyan hogy család, meg magánélet, meg hosszú távú tervek, meg kiépített kapcsolatok, meg még ezer meg egy apró dolog, ezeket beleteszi a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba meg a címeres mezt, oszt majd eldönti hová billen a mérleg nyelve.
hatvanas
2024. február 20. 11:49
Á, ez amúgy is reménytelen eset.
allen9
2024. február 20. 09:52
Kicsit sok nekem a magyarul nem beszélő játékos már a magyar válogatottban.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!