Veszélybe került a magyar válogatott támadó Eb-részvétele!

2023. december 29. 11:42

Hiába a Bundesliga 2 második legeredményesebb csapata jelenleg a Hamburger SV, magyar csatárukat egyre több kritika éri. Nem csoda, hiszen Németh András őszi bajnoki teljesítménye: 0 gól, 0 gólpassz.

2023. december 29. 11:42
NÉMETH András; PASKOTSI, Maksim;

Pedig egy éve éppen azzal a szándékkal szerződtette őt a kikötőváros egyesülete, hogy fokozatosan épüljön be a csapatba, és az ősszel is rendkívül eredményes Robert Glatzel (12 gól, 5 gólpassz) válláról minél jobban vegye le a terhet.

Ez az ősz egyáltalán nem jött be Németh Andrásnak, hiszen 

a bajnokságban egyetlen értékelhető mozdulat – már ami az eredményességet és az előkészítést illeti – nem fűződik a játékos nevéhez, 

és a Német Kupában is csupán egyetlen assziszt jött össze honfitársunknak...

Nem véletlen, hogy egyre több kritika éri a még mindig csak 21 éves támadót, hiszen amióta Hamburgba érkezett, 25 bajnokin mindössze kétszer talált a hálóba, igaz tavasszal súlyos bokasérülés is nehezítette a helyzetét, másrészt ősszel csak csereként számított rá a szakvezetés.

Ördögi kör ez, hiszen ha be van oltva góllövés ellen, nehezen várható nagyobb bizalom a szakvezetés részéről, másrészt, ha nem kapja meg a kellő bizalmat, nem is tudja bizonyítani az átlagon felüli képességeit.

Mindenesetre Marco Rossi magyar szövetségi kapitány egyelőre bízik benne, hiszen bármennyire is sanyarú Németh helyzete Hamburgban, a szakember a legutóbbi két válogatott meccsre is meghívta őt, mi több pályára is küldte: Bulgária ellen 16, Montenegró ellen 13 percnyi lehetőséget kapott.

NÉMETH András
Pedig a debütálás remek volt: gól a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen! Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ugyanakkor a szövetségi kapitány ultimátumot is adott Némethnek: ahhoz, hogy komolyan számolhasson vele a jövő évi Európa-bajnokságon, többet kell játszania! A szakember még az őszi Eb-selejtezők után így nyilatkozott:

„Őszintén  

megmondtam neki: mennie kell Hamburgból! Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell!

Ez a szabály mindenkire vonatkozik.”

A Bild még novemberben készített egy interjút Németh Andrással, aki többek között elmondta: bármennyire kevés játéklehetőséget kapott, remek erőben érzi magát, „újra olyan vagyok, mint a sérülésem előtt”. A válogatott támadó azt sem hallgatta el: bokasérülése után mentálisan nem érezte magát a legjobban. „Édesanyám két hónapig velem volt Hamburgban, mindenben segített, de a kórház és a klub részéről is maximális támogatást kaptam. Ugyanakkor mentális szakember nem foglalkozott velem, csak a családom és a barátaim.”

Természetesen szóba került a válogatott is. Erről Németh a következőket mondta el:

„Nagy célom az Eb, de majd a szövetségi kapitánynak kell döntést hoznia róla, hogy ott leszek-e. Mindent beleadok majd, és megpróbálom magam a legjobban a figyelmébe ajánlani azzal, hogy a lehető legtöbbet a pályán töltöm a HSV-ben. Tartjuk egymással a kapcsolatot, sokat beszélgetünk és jó viszonyban vagyunk.”

Nyitókép Németh Andrásnak (jobbra) még bizonyítania kell... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sufnik
2023. december 29. 12:45
Csak a barnitott alkata jó... Soha nem láttam benne valami reménykeltőt!!!
buckafej-2
2023. december 29. 12:17
Nem értek a focihoz, de Montenegró ellen tényleg nem volt egy értékelhető mozdulata sem.
Squalline
2023. december 29. 12:14
A fene tudja mi lelte ezt a srácot. Az arcán is mintha látszana (már aki követi) hogy valami nem oké. Amikor Rossi berakta a legvégén Montenegro ellen, úgy mozgott mint egy balerina. Rossz volt nézni. Ha egy méteres közelségbe került egy montemgrói, szinte elugrott, mint aki fél. Nyilván nem véletlen, hogy Rossi is csak a legvégén rakta be, ráadásul kijutás szempontból már nem is tétmeccsen (amúgy persze vérciki lett volna veszteni) , miközben rendesen csatárínség volt Varga és Sallai hiánya miatt. Csak a megdöbbentő bénázása már nem tűnt fel annyira pár perc alatt, nyilván már nem tudott volna fordítani Montenegro, Szobo klasszisa meg húzta magával a csapatot az égbe. De ez a fiú morcos arccal csak táncikált a pályán mint a kósza falevél, ez is feltűnő volt. A dorgálás se lehet véletlen. Hiszen Némethnek jó alkalom lett volna nem tét de fontos meccsen, Sallai és Varga híján, hazai pályán, nem világverő de igen jó csapat ellen megmutatni, mit tud. De szinte be se fért. Jobb formát!
jott_a_csosz
2023. december 29. 11:52
csatár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!