Ilyen sem történt még Szoboszlaival Liverpoolban!

2024. január 21. 20:51

Megszakadt nemzeti csapatunk csapatkapitányának nagy sorozata. Be sem nevezték...

2024. január 21. 20:51
Hungary v Estonia - International Friendly

Az éllovas Liverpool FC 4-0-ra győzött a 12. helyezett Bournemouth vendégeként az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A Vörösök a Szoboszlai Dominik-Mohamed Szalah-Trent Alexander Arnold trió nélkül léptek pályára. Az eredeti tervekkel ellentétben nem ezen a mérkőzésen tért vissza a magyar középpályás... Távollétükben a fiatal Conor Bradley debütált a Premier League-ben, de nem a 20 éves észak-ír szélső védő volt a főszereplő, hanem Diogo Jota. A portugál előbb gólt rúgatott Darwin Nunezzel, majd ő maga lőtt kettőt, végül az uruguay-i a ráadásban bekotort még egyet. Sikerével Jürgen Klopp csapata maradt a tabella élén, 5 ponttal előzi meg a Manchester City, Arsenal, Aston Villa hármast.

Ilyen összeállításban még nem szerepelt a Liverpool, amely az Alisson, Gomez, Van Dijk, Konate,  Bradley, Diaz, Mac Allister, Jones, Elliott, Jota, Nunez tizeneggyel kezdett a Bournemouth otthonában. A szezonban kétszer is összecsaptak már a csapatok: a bajnokságban (3-1) és a Ligakupában (2-1) is a Liverpool győzött, s mindét meccsen farkasszemet nézett egymással a két magyar válogatott játékos, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos. Ezúttal egyikük sem volt ott a pályán, de még a kispadon sem. Mindketten sérültek, illetve azt követően lábadoznak. Kerkez bokasérüléséről keveset tudni, Szoboszlai combja a január elsejei, Newcastle elleni találkozón húzódott meg. Egybehangzó források szerint éppen most kellett volna visszatérnie a 23 éves középpályásnak, aki január 8.-án, Budapesten, az Operaházban is arra utalt, hogy hamarosan újra pályára léphet. 

Szoboszlai távolmaradásával megszakadt a nagy PL-sorozata: az előző 20 bajnoki mindegyikén játéklehetőséget kapott Jürgen Klopptól, egy kivétellel a kezdőcsapatban szerepelt.

 A sorozatok persze azért vannak, hogy megszakadjanak, s remélhetőleg a következő, január 24.-i, Fulham elleni Ligakupa elődöntő visszavágóján, esetleg a 28.-án, amikor a Norwich City-t fogadja a Liverpool, újra bevethető lesz. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ROBERT SZANISZLO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tárkány Álmos
2024. január 22. 10:08
Mondjuk ott van vagy 15 éve... Hát mi az a szenzáció, ami ez alatt a rengeteg idő alatt még SOHASEM történt vele? Bakker...
behemot-0
2024. január 22. 08:30
Nem kell túlizgulni a dolgot! Klopp már többször megmondta, hogy Szoboszlai fiatal még és várja a fejlődését.
blanconegro
2024. január 22. 08:18
Klopp napokkal ezelőtt megmondta: nem fog játszani. Ti meg jöttök ezzel a szar dumával. Origo-szintre akartok süllyedni? Ott minden nap kitör az atomháború bazmeg.
pandalala
2024. január 22. 05:41
Hejj Mandiner, Mandiner, már megin' egy buzult címadás! .... Egyre többet tesztek hozzá a 'jobboldal' ereszkedéséhez. :-( De, remélem, sikertelenül. ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!