Már itt tartunk: a magyar labdarúgó-válogatottra hasonlítana a német!

2023. december 10. 15:22

A Nationalelf meghatározó játékosa formált véleményt.

2023. december 10. 15:22
Preview of the UEFA Nations League match Hungary-Germany.

Messze földön híres lett ismét a magyar labdarúgó-válogatott. Nemzeti együttesünk veretlenül csoportelsőként jutott ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. Hasonlóra Détári Lajosék voltak képesek 1984-85-ben. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Egyértelmű az előrelépés, amióta Marco Rossi munkába állt 2018 nyarán. Olasz és magyar állampolgársággal is rendelkező szövetségi kapitányunkkal igazi nagyhatalmakat győztünk le vagy éppen játszottunk döntetlent az akkori világbajnokkal a telt házas Puskás Arénában. A szakmai előrelépésen túl – annak zálogaként – egyre gyakrabban hangzik el: szinte klubcsapatként, már-már családként működnek együtt Szoboszlai Dominikék. Éppen ezt az összetartást hiányolja jövő évi papíron legerősebb csoportellenfelünk, Németország egyik fontos játékosa.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Eintracht Frankfurt otthonában elszenvedett 5-1-es vereség után volt a német közszolgálati televízió (ZDF) vendége Leon Goretzka. Az 57-szeres német válogatott középpályás szerint „határozottan nagyon megalázó érzés volt, ilyenek egyszerűen nem történhetnek a Bayern Münchennel”. A 28 éves játékos hangsúlyozta, hogy már kedden javíthatnak a Manchester United elleni Bajnokok-Ligája mérkőzésen.

Ami a német válogatottat illeti, hiába a kapitányváltás (Hansi Flick helyett Julian Nagelsmann), méltatlanul teljesít a négyszeres világbajnok, amely a legutóbbi két vb-n már a csoportkört sem élte túl. A számára hazai Európa-bajnokságon nem szeretne „megégni” a Nationalelf, amely Magyarország mellett Svájccal és Skóciával került egy kvartettbe. Goretzka amondó, hiába vannak klasszis labdarúgóik, csapatként nem működnek. Mintha a magyar egységessége lenne a számukra is követendő példa, hogy a saját szurkolóikat boldoggá tegyék.

„Csak végre ki kell töltenünk a ránk eső részt, és jó és sikeres futballt kell játszanunk. Szakítanunk kell azzal az elképzeléssel, hogy minden ellenfelet le kell futballoznunk. Sokkal inkább arról van szó, hogy újra egységként álljunk a pályán. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan megközelítés, amely visszavezethet minket a siker felé vezető útra.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Leon Goretzka alapember a várakozáson alul teljesítő Bayern Münchenben: 17 mérkőzésen 2 gólt szerzett, a válogatottban összesen 14-et. A számunkra legemlékezetesebbet, legfájóbbat 2021-ben az Európa-bajnokságon. Hiába vezettünk kétszer is a müncheni csoportmérkőzésen, másodszor éppen ő egalizált egy megpattanó lövéssel a 84. percben. A 2-2 Magyarország kiesését, Németország továbbjutását jelentette a nyolcaddöntőbe. A rakkolós középpályás abban bízik, hogy az új szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann (eddig 4 meccsen: 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség) megtalálja a helyes formulát.

Sok idő van még a nyárig. Kulcsfontosságú lesz, hogy legkésőbb addigra mindannyian tudjuk, mit kell csinálni. Julian személyében van egy edzőnk, akinek nagyon jó terve van és elképzelése arról, hogy az egyes játékosoknak hol és hogyan kell játszania. Ebben bízhatunk” – fogalmazott Leon Goretzka.

Nyitókép: AFP/Sven Simon

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. december 10. 18:46 Szerkesztve
Libsik a focit is gallyra vágták nemcsak a gazdaságot. Foci az nincs, de térdelni a németek jól tudnak.
italosiparos
2023. december 10. 17:35
A germánoknak csak annyi dolgok van ,hogy szépen, szivárványosan térdeljenek,aztán erőteljesen szopjanak. Azt sem bánnám ha mindenkitől.Náluk az már nem a nemzeti 11 hanem az ideológiai 11.Jobban félnék ha a törökökkel játszanánk.
Abiondi
2023. december 10. 15:56
Remélem jövő nyáron Stutgartban is fogom hallani a klasszikus: "Na, mi van te naplopó?" szöveget.😎
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!