Izgalmas interjúval léptek színre ismét a Liu testvérek

2023. december 07. 17:37

Elmondták, mivel foglalkoznának, ha nem korcsolyáznának, és fény derült a szemöldöksimogatós rítus eredetére is.

2023. december 07. 17:37
Budapest, 2022. február 18.
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.
MTI/Illyés Tibor

Jó ideje nem lehetett hallani a Liu testvérek felől, most azonban újra interjút adott a korcsolyázó testvérpár, mégpedig a Nemzetközi Korcsolya Szövetségnek (ISU) – vette észre az Origo. A sportszervezet oldala a bevezetőben a sportág legszórakoztatób arcainak nevezte Liu Shaolin Sándort és Liu Shaoangot, akik a beszélgetésben meglepő dolgokat is elárultak magukról. Arra a kérdésre például, hogy mivel foglalkoznának, ha nem a korcsolyázást választották volna hivatásul, 

Liu Shaolin Sándor azt mondta, bizonyára modellkedne. 

Mivel az interjúk nem párban, hanem külön-külön készültek, nem tudták, mit válaszolt a másik, de arra tippelt, Shaoang ugyanezt fogja majd válaszolni. Meglepetésre nem így történt, az ifjabbik Liu azt mondta, biztosan valamilyen sporttal kapcsolatos munkát végezne – bár, mint utóbb beismerte a modellkedés tőle sem áll távol. 

Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket leginkább, viszont már ugyanazt válaszolta a két fiatal sportoló: a testvérem. 

Elmondták, a kezdetektől ott vannak egymás mellett, abban a szellemben nevelték őket, hogy a testvér az első, és ez így is volt egész életükben, minden versenyen és azon kívül mindig ott voltak egymásnak, sosem küzdöttek egymás ellen, mindig támogatták a másikat. Shaoang szerint emiatt az erős kötelék miatt még félelmetesebbek lehetnek az ellenfelek számára. 

„Bármilyen eredményt érünk el, bármilyen érmet nyer valamelyikünk, azt mindig a Liu testvérek nyerik”

 – fogalmazott Shaolin Sándor.

Természetesen szóba került a rituálé is, amelynek lényege, hogy Shaolin Sándor versenyek előtt végigsimítja a két szemöldökét. „Szerencse szemöldök” – így nevezi a szokást, amely onnan ered, hogy egyszer edzője, Lina (Csang Csing Lina, a magyar válogatott korábbi, a kínai csapat jelenlegi edzője) 

megjegyezte, hogy vicces a szemöldöke, és talán szerencsét hoz, ha a versenyek előtt végigsimítja őket.

 Shaolin kipróbálta, és állítása szerint bejött, ezért megtartotta a szokást. 

Liu Shaoangot arról is megkérdezték, hogyan képzeli el a rövidpályás gyorskorcsolya jövőjét, ő pedig úgy válaszolt, „Ez egy nagyon fiatal, de rendkívül izgalmas sport, ami nagyon sokat fejlődhet még. Miben változtatnék? Benne van a nevében a lényeg: rövidpályás gyorskorcsolya. Sokat gondolkoztam ezen, és azt hiszem többféle távot határoznék meg, mert ez izgalmasabbá tenné, és felgyorsítanám a tempót!”

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. december 07. 20:26
Óriási szerencse, hogy épségben megmenekültek a Hamasz fogságából és végre elindulhatnak megmászni a Mount Everestet.
pollip
2023. december 07. 18:50
Mandi! Végezzétek el a gyászmunkát és engedjétek el őket a saját útjukat járni.
szintetikus
2023. december 07. 18:10
Jobb ha a szoponc tolvajok dolgoznak, mert ezt a két kínait is el kell tartaniuk. 😂🇮🇱
manitowoc
2023. december 07. 18:00
Vajon miért foglalkozik (az Origo után) a Mandiner megint ezzel a két kínai sportolóval? Ki a fenét érdekli, hogy ezek a kínaiak a szemöldöküket simizik? (:-(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!