Elemzők Szoboszlai legutóbbi meccséről: Dominik rosszul döntött

2023. december 24. 09:25

Nem tudott az élre állni a Liverpool, az anfieldi döntetlen után özönlenek a kritikák.

2023. december 24. 09:25
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai reacts after missing to score during the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Mint a Mandiner is beszámolt róla, a Liverpool FC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Arsenallal az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának szombati csúcsrangadóján. Ezzel a londoniak megőrizték az egy pontos előnyüket és maradtak a tabella élén, a Vörösök előzni nem tudtak, de feljöttek a második helyre pontszámban utolérve a West Ham Unitedet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominik – ahogy eddig mindig – a kezdőcsapatban kapott bizalmat Jürgen Klopptól, és végig is játszotta a mérkőzést. A korán hátrányba került Liverpool legjobbja az egyenlítő gólt szerző Mohamed Szalah volt.

A 151. Premier League-találatát elérő egyiptomi támadó megelőzte Michael Owent és már a 10. helyen áll az örökrangsorban. A magyar középpályással jó játékkapcsolatot ápoló játékos egy másik mutatóban az élre állt: az Anfielden immár ő a legtöbb PL-gólból (121: 88 gól, 33 assziszt) részt vállaló focista a 120-ig jutott Steven Gerrard előtt.

Az NBC-től Szalah kapta fölényesen a legmagasabb osztályzatot (9), mellette hárman érdemeltek ki 7-est: a védelem oszlopa, Virgil van Dijk, a saját térfeléről gólpasszt adó, igaz, a meccs ziccerét kihagyó Trent Alexander-Arnold, valamint Szoboszlai Dominik, aki végig nagy kedvvel, a labdát sokat kérve játszott, ám néhány kulcspassza és átlövési kísérlete célt tévesztett.

Rengeteget dolgozott, a védőmunkából is alaposan kivette a részét. Akadt néhány ígéretes lehetősége az ellenfél kapuja előtt, de rosszul döntött, nem találta a megfelelő megoldást

 – olvasható az nbcsports.com-on.

Szoboszlai – aki a hétközi Ligakupa meccsen újra betalált – 24 liverpooli tétmérkőzésén 4 gólt és 3 gólpasszt szorgoskodott össze, a ráadásokat nem számítva 1754 percet töltött a pályán. 

A liverpool.com – miközben szórta a heteseket és a nyolcasokat – mindössze 6-ossal jutalmazta Szoboszlait, azt emelte ki a 23 éves középpályással kapcsolatban, hogy „Sokkal többet kellett védekeznie, mint szerette volna, így nem igazán volt hatása a Liverpool támadójátékára”.

Erősebben fogott a ceruzája a sportskeeda szakírójának, aki 7,5-est adott a Szalah-Alexander-Arnold-Konate-Gomez négyesnek és 7-essel jutalmazta Szoboszlai Dominik teljesítményét, amelyet számokkal is alátámasztott.

Szoboszlai megbízhatóan játszott a középpályán, 83%-os pontossággal passzolt. Megnyert 6 párharcot, négyszer szerelte az Arsenal játékosait. Két kapura lövési kísérlete volt, de célt tévesztett”

 – áll az értékelésben.

A mindössze 10-ből 4-et adó goal. com elemzője finoman szólva sem volt elragadtatva honfitársunk játékától, szerinte „A labdaszerzésekben megint jelesedett, ám a passzai, lövései nem sikerültek. A liverpooli támadások menetrendszerűen kifulladtak a magyar pontatlanságai miatt.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. december 25. 12:08
Nem érdekel Kevin, az alkesz csótány, pláne nem prüsszeli faszok, Szoboszlai cikket akarok! Nincs friss cikk Domról! Miért nincs?! Mit csinál? Hol van? Készül a boxing dayre? Magyarország kéri a Szoboszlai cikkeket.
Kozmosz
2023. december 25. 00:24
Tipikus, szoboszlai a kispadon játszik, Salah gólt lő.
Claudius1
2023. december 24. 20:35
Boldog Karácsonyt fideszjobbágyok! Menjetek templomba, de vigyázzatok, mert a pap bácsi huncut....:)
zsocc44
2023. december 24. 19:42
Még nem világsztár, gyaníthatóan nem is lesz. Csak a szokásos magyaros handa-banda, ha egy nyugati csapat leszerződött egy magyar játékost, azonnal mindent is meg fog nyerni. A végén (2-3 év nyűglődés, kispadozás után) valamelyik ciprusi másodosztályú csapatban keres egy kis pénzt, majd 30+ évesen, Fradi…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!