Ki táncol úgy a gigászok csatáján, ahogy a másik fütyül? (VIDEÓ)

2023. november 23. 18:34

Csúcsfoci a javából: szombaton Man City–Pool csúcsrangadót rendeznek a PL-ben, amely Haaland–Szoboszlai és Guardiola–Klopp különcsatát is tartogat.

2023. november 23. 18:34
Jurgen Klopp, manager of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023.

Ezt hívják csúcsrangadónak! A válogatott szünet után egyből belecsapnak a lecsóba az angol labdarúgó-bajnokságban: a bajnoki címvédő Manchester City a nyáron Szoboszlai Dominikkal erősítő kihívót, a Liverpoolt fogadja. A két klub párharca és riválizálása meghatározta a Premier League legutóbbi idényeit, főleg mióta a katalán Pep Guardiola és a német Jürgen Klopp kezében van a karmesteri pálca a két oldalon. Az 52 éves Guardiola 2016 óta ül a Manchester City kispadján, kollégája, az 56 éves Klopp 2015 óta boldogítja a Liverpool szurkolóit. A két korszakos szakember az elmúlt években jó néhányszor csatába vezette tanítványait az egymás elleni meccseken, összecsaptak már a bajnokság mellett az FA-kupában, a Ligakupában, a Szuperkupában, a Bajnokok Ligájában és még barátságos felkészülési mérkőzésen is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nézzük, milyen hatalmas csatákat élvezhettek végig a közelmúltban a szurkolók a két együttes párharcában! Klopp első, City elleni angliai meccse rögtön emlékezetesre sikerült 2015. novemberében. A kékeket ekkor még a chilei Manuel Pellegrini irányította, a Pool idegenben nyert 4–1-re. Már akkor is volt magyar érdekeltség, a kispadról szemlélte az eseményeket Bogdán Ádám.

Először 2016. szilveszterén csapott össze Angliában Klopp és Guardiola, akkor Wijnaldum góljával hazai pályán még a Pool nyert, tavasszal döntetlent játszottak, 2017. szeptemberében viszont megvillantotta oroszlánkörmeit a katalán mester, Agüeróék öt góllal páholták el Manchesterben a vörösöket. Ezen a mérkőzésen állították ki az első félidő hajrájában az Edersont letaroló Manét.

Ezt követte a máig egyik leginkább klasszikussá nemesedő liverpooli siker, amikor a bajnokságban 4–3-ra nyertek Kloppék.

A 2018-as esztendőben a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben is megmérkőztek egymással, a Liverpool kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel jutott tovább. A kijevi döntőben csak a Real Madrid tudta megállítani a vörösöket.

Az angol Szuperkupában 2019. augusztusában a Wembleyben csaptak össze a kékek és a vörösök: itt a City tizenegyesekkel bizonyult jobbnak a Liverpoolnál.

A bajnokságban 2021-ben még zárt kapus meccsen nyert 4–1-re a City az Anfielden, úgy, hogy Gündogan ráadásul egy büntetőt is az égbe lőtt az első félidőben. VIDEÓ ITT!

A 2021-22-es szezon mindkét bajnoki meccsén 2–2-t játszottak egymással, majd az FA-kupa 2022. áprilisi elődöntőjében újfent a Wembleyben ütköztek meg. A szünetben már háromgólos előnyben volt a Liverpool, amelyből egyet a végére is megőrzött – a Chelsea elleni tizenegyespárbajban pedig meg is nyerte a kiírást.

Tavaly decemberben aztán már két nappal karácsony előtt megjött a Jézuska, és egy ötgólos Ligakupa-nyolcaddöntőt tett a fa alá, manchesteri továbbjutással.

Szombaton jöhet a szezon első összecsapása a két csapat között, bízunk benne, hogy arról is sokáig beszélhetünk majd – főleg Szoboszlai Dominik teljesítménye miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. november 23. 21:44
fodbal
need-info
2023. november 23. 18:50
Nah, akkor most megmutathatja milyen fából faragták. Lássuk mit tud a millió dolláros bébi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!