Klopp Szoboszlairól: Ilyen karizmát nem tudsz fejleszteni, mert vagy van, vagy nincs, és neki van

2023. november 22. 22:39

„Szeretnék annyit játszani a Liverpoolban, amennyit csak tudok. Trófeákat akarok nyerni. Mindegyiket ” – mondta a magyar klasszis a Premier League dokumentumfilmjében.

2023. november 22. 22:39

Szoboszlai Dominik a magyar válogatott csapatkapitánya, a Liverpool játékosa volt a Premier League-történetek című dokumentumsorozat következő főszereplője. „A külvilágból azt éreztem, azt mondják: egy magyar srác megy a Premier League-be. Úgysem fog játszani. Nem lesz jó. Túl nagy lépés neki. Túl lassú. Ezektől viszont még erősebb leszek, és azt mondtam: Én megmutatom nekik” – hangsúlyozta Szoboszlai Dominik a filmben.

Az édesapja és két társa által alapított székesfehérvári Főnix Gold FC-ben nevelkedő Szoboszlai az iskola mellett pedig kizárólag a labdarúgással foglalkozott. Szoboszlai Zsolt sokszor kemény volt vele, de Dominik később megértette, miért történt ez – olvasható a Nemzeti Sporton.

Ahogy felidézte, voltak pillanatok, amikor megkérdezte magától, szüksége van-e erre.

A magyar válogatott csapatkapitányának 2022 novemberében megválasztott Szoboszlairól Marco Rossi elárulta, amikor Szalai Ádám bejelentette visszavonulását, segítőjével, Cosimo Inguscióval rá gondoltak mint következő kapitány.

„Nem volt nehéz tudatosítani a többi játékosban, hogy ez a legmegfelelőbb megoldás. Végül ők döntöttek úgy, hogy Dominik kapja meg a kapitányi karszalagot. A magyarok sokat vártak arra, hogy hasonló ikonjuk legyen, mint Puskás Ferenc” – mondta Marco Rossi, akinek döntését igazolta Szoboszlai korábbi lipcsei edzője, Jesse Marsch is.

„Hamar láttam, amikor a válogatotthoz ment, hogy ő nemzete reménysége. De ezt Szobo is akarta. Felelősséget akart a vállán” 

– így az amerikai tréner.

Szoboszlairól mostani edzője is nyilatkozott a sorozatban: 

„Tudtam, futballistaként milyen, de személyesen nem ismertem. A srác nagyon impresszív és okos. Vannak olyan emberek, akik belépnek egy öltözőbe, és egyből beilleszkednek, ő is ilyen. 

Talán a karizmája vagy valami hasonló miatt, de egyértelmű, hogy élvezet vele együtt dolgozni. Iyen természetes magabiztosságot, karizmát nem tudsz fejleszteni. Vagy van, vagy nincs, és neki van”. 

Hozzátette: nem gondolta, hogy ennyire jó igazolás lesz a magyar.

Korábbi edzőinek nem okozott meglepetést

„Pontosan ott van, ahol lenni akar, de tett érte, hogy így legyen. Manifesztálta az életét, hogy olyan legyen, amilyennek elképzelte. És azt hiszem, ez teszi igazán különlegessé a legjobb játékosokat. Megtiszteltetés ilyen emberek között lenni” – fogalmazott Marsch.

„A cél most az, hogy igazi vezér legyen. A Liverpool vezetőjévé váljon. Tudom, hogy az álma vált valóra és büszke is magára, és én is az vagyok rá” 

– fogalmazott Marco Rose, aki már az RB Salzburg U16-osainál, később pedig Lipcsében is edzője volt.

„Cristiano Ronaldo-szurkoló volt. Ő a példaképe. Azt mondtam neki, ne Ronaldo vagy Messi akarjon lenni, hanem legyen Dominik. Ő nem Puskás Ferenc, nem Albert Flórián. Ő Szoboszlai Dominik!” – mondta Szoboszlai Zsolt, akinek fia hangsúlyozta, nem változott meg, és nem is akar a hírnév vagy a pénz miatt, apjának pedig azt mondta, ha látja ennek a jeleit, adjon egyet az arcára, és mondja neki, hogy koncentráljon.

„Hogy mit hoz a jövő? 

Szeretnék annyit játszani a Liverpoolban, amennyit csak tudok. Trófeákat akarok nyerni. Mindegyiket. 

Mi vagyunk a világ egyik legnagyobb klubja, szóval csak előre tekintek, hogy ezt megtegyük” – mondta a videó végén Szoboszlai Dominik.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2023. november 23. 07:22
én is unom már a brit bulvársajtó állandó szemlézését de legalább nem olyan undorító mint a dollárbaloldal veszett ebeinek(Juszttól Perintfalviig) f@szbukja
I feel the earth move under my feet
2023. november 23. 06:13
Szoboszlai jelenleg kb az egyetlen "sikere" az országnak... sajnos..
Kozmosz
2023. november 23. 03:36
Akkor anyád mellett jól mutathatok, rorshock. És még nem is shockolom
Kozmosz
2023. november 23. 02:40
Karizma nincs, csak kartetoválás helyette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!