Marco Rossi tanácstalan, akkora a baj, hogy a sérült Sallaira is szükség lehet

2023. november 07. 13:18

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány, aki ezúttal sem hívta meg Ifjabb Lisztes Krisztiánt.

2023. november 07. 13:18
null

Számos hiányzót kell pótolnia a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetőjének, aki többek között Willi Orbánra, Fiola Attilára, Sallai Rolandra és Varga Barnabásra sem számíthat sérülés miatt az utolsó két Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Marco Rossi korábban jelezte, a bolgárok elleni idegenbeli és a montenegróiakkal szembeni hazai találkozóra olyanokat is behívhat, akik eddig nem kaptak lehetőséget, tapasztalatlanok nemzetközi szinten. Ehhez képest mindössze Balogh Botond, Szuhodovszki Soma és a visszatérő Németh András került be a keretbe, amelyben azért van egy nagy meglepetés.

Sokkal bonyolultabbnak tűnt a helyzet, de szerencsére stabilizálódott a helyzet az utóbbi napokban, így alig van változás a szeptemberihez képest. Nyilván vannak nagy hiányzóink, mint Willi Orbán és Varga Barnabás, de például 

Sallai Roland velünk lesz, hétfőtől figyeljük az állapotát. 

Nem fogunk kockáztatni, de ha rendbe jön, számítanánk rá a mérkőzéseken” – indokolta a választását a szövetségi kapitány.

Mint ismert, hétfőn bejelentették, hogy nézők nélkül, új helyszínen és időpontban rendezik meg a Bulgária – Magyarország mérkőzést. A szurkolók és az egy ponttal biztos Eb-résztvevő csapatot is hátrányosan érinti a döntés, amelynek hátteréről, hatásairól beszélt Telikben az olasz-magyar szakember.

Kétségtelenül a mi szurkolóink hiánya lesz erősebben érezhető. Ha ott lettek volna, akkor a mi szurkolóink nyomását nehezen viselték volna a hazai játékosok. Részemről ez óriási keserűség, hogy nem számíthatunk rájuk. Tudom, hogy a szövetség mindent megtesz a kárpótlásukért, hiszen 

nagyon sokat áldoznak a szurkolók, akik tiszteletet érdemelnek. 

Tanácstalan vagyok, hogy az UEFA és a bolgár szövetség elfogadta ezt a zsarolást, gerillaharcot. Látjuk, mi történik a nagyvilágban és hová vezet az erőszak. Nem lett volna szabad a sportban, a labdarúgásban ilyennek megtörténnie” – mondta Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

A 25 tagú keret:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Demjén Patrik (MTK), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paks)
Hátvédek: Bolla Bendegúz (Servette), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia), Mocsi Attila (Caykur Rizespor), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét), Loic Nego (Le Havre), Balogh Botond (Parma)
Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK),  Nagy Ádám (Pisa), Callum Styles (Barnsley), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Németh András (Hamburg), Sallai Roland (Frieburg)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: mlsz.hu

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 08. 08:28
Sajnos sosem lesznek ideálisak a körülmények, sérült mindig lesz és játékkörülmények sem lesznek idegenben miidig optimálisak. A zárt kapu idegenben játékban inkább nekünk kedvez, könnyebb kommunikálni a pályán, kevesebb a zavaró körülmény. Sallai állapota inkább bizakodásra ad okot, ezek szerint van reális esély, hogy pályára lépjen, ha nem is kezdőént, de csereként, ha nem is Bulgáriában akkor itthon Montenegró ellen. Lisztesnek pedig ezek szerint még többet kell dolgoznia. Varga Barna jelenleg nem szorítja ki a csapatból, úgyhogy most kell keményen dolgoznia, este meglátjuk. Amúgy jövőre van az EB- addigra kell egészségesnek lenni mindenkinek, lesz addig még barátságos meccs is, ott be lehet mutatkozni.
benedek77
2023. november 07. 18:59
Édes jó zsidókeresztény isten segíccs mög minköt, most mi lesz jaj?!
Tommaso
2023. november 07. 17:45
Évtizedek óta hallom ezt az ÓCSKA KIFOGÁST, nyafogást, hogy "sérültjeink vannak" Minden csapatnak vannak hiányzói, sérültjei, eltiltottjai. Reméltem, hogy Rossi nem süllyed erre a szintre. Csalódás, hogy még ő is.
Tommaso
2023. november 07. 17:42
Meg kell büntetni a tranzitdijat jogszerűen emelő bolgárokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!