Soha nem tapasztalt gondok gyötrik Marco Rossit

2023. november 02. 12:03

A Bulgária és a Montenegró elleni sorsdöntő Eb-selejtezők előtt a válogatott alappillérei dőltek ki.

2023. november 02. 12:03
ROSSI, Marco

Ismert: az eddig remekül szereplő, a G-csoportot Szerbie előtt pontelőnnyel vezető magyar válogatottnak a november 16-i szófiai, és a november 19-i hazai találkozókon már csupán egyetlen pont is elég ahhoz, hogy 38 év után (az 1986-os világbajnokságot követően) 

selejtezők nélkül kvalifikálja magát egy világversenyre.

Ám az elmúlt hetekben nem mindennapi sérüléshullám söpört végig az együttesen.

Willi Orbán még a Csehország elleni barátságos mérkőzésen szenvedett térdsérülést, Varga Barnabás a Debrecen elleni bajnokin dőlt ki, Fiola Attila (nem sokkal azután, hogy felépült bokasérüléséből), a Litvánia elleni selejtező után újra kidőlt, Botka Endrét az Újpest ellen, a szünetben le kellett cserélni, Dibusz Dénes – izomfáradtságra hivatkozva – nem csak a derbit, hanem a Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-találkozót is kihagyta. 

Ehhez jön hozzá, hogy Kalmár Zsolt sem játszott a Fehérvár legutóbbi bajnokiján (szintén bokasérülés miatt), a remek formába lendülő Sallai Roland a Topolya elleni Európa Liga-meccsen szenvedett izomszakadást (a vele készült helyszíni riportunkat itt olvashatják), míg az Union Berlinben szereplő Schäfer Andrást immár hónapok óta nélkülözni kénytelen Marco Rossi, mint ahogy a 10 hónapja térdszalagszakadást szenvedő Gulácsi Pétert is. Az RB Leipzig kapusával kapcsolatban legalább kedvező hír, hogy már kupameccsen védett az első csapatban, sőt be is került a válogatott legutóbbi, bővített keretébe.

Ezt is ajánljuk a témában

SALLAI Roland
Sallai Roland a Topolya elleni EL-mérkőzés 23. percében szenvedett izomszakadást, ebben az évben már aligha játszik Fotó: MSÚSZ/Róth Tamás

Ezzel együtt a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, már csak azért sem szereti a kifogásokat, hiszen 2020 szeptemberétől már 

hozzászokott ahhoz, hogy különböző nehézségek akadályozzák az ideális kerethirdetést.

A szakember azt is elárulta: a maródiak listájáról  Dibusz Dénesre és Botka Endrére minden bizonnyal számíthat, ezzel együtt elárulta: „elképzelhető, hogy olyan futballistákat kell behívnom, akik korábban még egyszer sem voltak velünk”.

Bulgáriában a válogatott gyenge szereplése miatt edzőváltásra került sor, Mladen Krisztajicsot helyett a tapasztalt Ilian Iliev irányít. Ez a mieink szempontjából nem jött jókor, de Rossi hozzátette: „ideális az lenne, ha már Szófiában megszereznénk a kijutáshoz szükséges egy pontot, hiszen így Montenegró ellen már felszabadultan játszhatnánk”.  

Nyitókép Marco Rossi – gondban... Fotó: MTI/Illyés Tibor 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. november 02. 12:51
PÓTselejtezők nélkül. De Rossi megoldja. Végtére is csak néhány új védőt, középpályást és csatárt kell találnia.
need-info
2023. november 02. 12:28
Nah fasza, meg vagyunk lőve. Sok sikert!
Ergit
2023. november 02. 12:22
Most jön a csapat próbatétele. Képesek-e úgy küzdeni, mintha nem hiányozna több kulcsember!!! A magyarok csodákra képesek, de vajon ezt elhiszik magukról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!