Most akkor mi van? – A bolgárok bejelentették: lehet, hogy mégis Plovdivban lesz a bolgár-magyar, de ez még nem biztos

2023. november 11. 12:48

A város polgármestere kijelentette, hogy képesek megrendezni az Eb-selejtezőt a plovdivi stadionban, így úgy tűnik a C helyett mégis a B-terv lép életbe, de biztosat már csak a meccs után mer mondani az ember.

2023. november 11. 12:48
Budapest, 2023. március 27.
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j).
MTI/Kovács Tamás

„Bizonytalan mint a kutya vacsorája” – így a magyar szólásmondás, amit lassan eképp lehetne módosítani: „bizonytalan, mint a bolgár-magyar Eb-selejtező helyszíne”, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott jövő heti mérkőzésével ma újabb fejezetéhez érkezett az elképesztő kavarás, amit a nemzeti tizenegyünket fogadó bolgárok labdarúgó-szövetsége művel

A Nemzeti Sport cikke szerint az eredeti helyszín helyett „beugró”, majd visszakozó Plovdiv város polgármestere korábbi álláspontját felülbírálva közölte, mégis képesek megrendezni az Eb-selejtező mérkőzést.  De kezdjük az elején, vegyük sorra, mi történt eddig! 

  • A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) kezdeményezte, hogy a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 óra helyett 18 órás kezdéssel, ugyanis a bolgár rendőrség jelezte felé, hoy a találkozó eredeti időpontban, nézők előtti szervezése esetén nem tudja a találkozón a biztonságot garantálni
  • Az UEFA a rendkívüli körülményekre tekintettel engedélyezte, hogy a bolgár szövetség kérése szerint új helyszínen, szurkolók nélkül rendezzék meg a meccset.
  • Georgi Gradev bolgár ügyvéd a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, és gyorsított eljárásban szeretné elérni, hogy az eredeti tervek szerint, Szófiában, nézők előtt rendezzék a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejteztezőmérkőzést.
  • Úgy tűnik azonban, hogy a plovdivi stadionban sem lehet megrendezni a mérkőzést, ugyanis a stadiont építő cég közölte, november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket rendezni a létesítményben, mivel ekkor készítik el a tetőszerkezet egy részét.

Itt tartott november 10-én a bolgár-magyar mérkőzés az egyre bonyolultabbnak tűnő ügye, amely ma újabb fordulatot vett:

  • A saját korábbi álláspontját felülbírálva Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere kijelentette, a Hriszto Botev Stadionban lesz a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező.

„Rendben, végre elrendezték az ügyet” – mondhatnánk. De kapaszkodjanak meg, itt még nincs vége!

  • A bolgár labdarúgó-szövetség ugyanis kijelentette, hogy ez – mármint, hogy mégis a plovdivi stadionban lesz a mérkőzés – még nem biztos ám, majd hétfőn döntenek a kérdésben.

„Cikkünk frissül! (ki tudja, milyen fejlemény várható még)” – írtuk korábban, és sejtéseink be is igazolódtak. 

  • A Nemzeti sport cikke szerint a még befejezetlen plovdivi stadiont építő cég vezetője, Ilijan Filipov a btvsport.bg-nek adott interjúban reagált a polgármester bejelentésére, és közölte, hogy a cég nem vállal felelősséget, ő pedig bár kapott egy levelet a bolgár szövetségtől, de azt nem írta alá, valamint hozzátette, hogy nem küldött második levelet, és nincs kapcsolatban a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel sem.

 Így áll a helyzet szombat délután, de természetesen minden újabb fordulatról igyekszünk majd beszámolni!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 12. 04:22
A bulgárok MAGUK SE TUDJÁK. hogy mit is akarnak tulajdonképpen. 'Eccer a"ssziszik Plovdivba lesz a mecs, mászsor azt, hogy nem, harmadikra pedig valami olyasmit, hogy döntse el már "valaki" azt helyettük, hiogy hol legyen a meccs, s persze VIGYE IS EL A 'BALHÉT--AMI TÖBB, MINT BIZTOS. A baj csak az ezzel, hogy ebbe valahogy mi magyarok is érintettek vagyunk, s nem is akárhogyan.... ÉN AZT TANÁCSOLNÁM: RENDEZZÉK MEG A MECCSET TÖRÖKORSZÁGBAN, MONDJUK A PLOVDIVTÓL NEM IS NA'ON MESSZE FEKVŐ RODOSTÓ-BAN, OSZT' AKKÓ MAJ' A KEMÉNY TÖRÖK RENDŐRSÉG "LERENDEZI" A CIRKUSZT ÉS MAJRÉT KEZDEMÉNYEZŐ BULGÁR IZGÁGÁ-KAT.
Tommaso
2023. november 11. 19:06
Rossi gondok és kétségek között. Még az is előfordulhat, hogy nem lesz találkozó. Mert annyi az egymásnak is ellentmondó hiresztelés, hogy könnyen előfordulhat, a magyar csapat Plovdivban fut ki a pályára, miközben a bolgárok Várnában Várnák őket.
KBA98
2023. november 11. 16:17
Nálunk van stadion, nálunk nem lehet?
BaGeNMY
2023. november 11. 15:10
Most már Lófaszt. Jöjjenek Ők a Puskásba. Ha nem 0-3. PONT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!