Valaki hazudik? – itt a legújabb fordulat a bolgár-magyar meccs ügyében

2023. november 11. 14:17

A plovdivi stadiont építő cég vezetője kijelentette, nem írt második levelet a polgármesternek, pedig az erre hivatkozva jelentette be, hogy mégis képesek megrendezni a mérkőzést.

2023. november 11. 14:17
Hriszto Botev Stadion, Plovdiv, Bulgária

Nagyon úgy tűnik, hogy valaki nem mond igazat a bolgár-magyar mérkőzés szervezésében érintettek közül – vagy Plovdiv polgármestere, vagy a város stadionját építő cég vezetője. November 11-én délelőtt ugyanis 

Konsztadin Dimitrov polgármester közölte, mégis lehetséges a meccs megrendezése a sportlétesítményben (a bolgár labdarúgószövetség – biztos, ami biztos – gyorsan közölte, hogy ez még nem biztos, majd hétfőn döntenek a kérdésben). 

A városatya arra hivatkozott, hogy a Hriszto Botev Stadiont építő vállalat vezetője, aki korábban egy levélben jelezte, jelenleg nem ajánlatos mérkőzéseket rendezni a még befejezetlen létesítményben, mert a tetőszerkezetet építik, és nem tudják garantálni a biztonságot, újabb levelével meggyőzte arról, hogy mégis képesek szüneteletetni az építkezést, így meg lehet rendezni a meccset. 

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a polgármester pénteken még ellenezte, szombaton azonban a kivitelezőtől kapott második levélre hivatkozva megváltoztatta a véleményét, és jelezte, mégis képesek megrendezni a meccset a plovdivi létesítményben. Erre reagált most a cég vezetője, Ilijan Filipov a btvsport.bg-nek adott interjúban, amelyben kijelentette, hogy a cég nem vállal felelősséget, ő pedig bár kapott egy levelet a bolgár szövetségtől, de azt nem írta alá.

„Nem küldtem második levelet, nincs kapcsolatom a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel, csak az önkormányzattal lépek kapcsolatba”

 – mondta Filipov.

„Georgi Ivanov-Gonzo tegnap Plovdivban járt és megnéztük a stadiont a rendőrséggel. Senki nem mondta meg nekem, mit tehetek meg és mit nem. Az önkormányzat a kivitelezőm ebben a projektben. Bizottságot kell létrehozni, hogy mindent megvizsgáljunk. Mindennap változik a helyzet” – idézi Filipovot a btvsport.bg. A cikk végén Kosztadin Dimitrovot idézik, aki úgy fogalmazott,  „Hétfőn megvizsgáljuk Ilijan Filipov második levelét. Ha minden igaz, ami benne van, akkor engedélyt adhatunk a Bulgária–Magyarország meccsre”

Lassan követhetetlen, az egész, hiszen egy napon belül ez már a második fordulat az eddig is szövevényes ügyben. 

Mindenesetre jövő csütörtökig még van idejük a bolgároknak, hogy újabb helyszínt keressenek. 

A bolgár-magyar Eb-selejtező ügyét e cikkünkben foglaltuk össze részletesen: 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rorshock
2023. november 13. 19:53
tomassogenusnextgenrasputinfalióratábornokstb. Ez a ti világotok.
alexandrosz-2
2023. november 12. 20:10
Picsányi bassza meg a szétrohadt kurva anyját a fifával es uefaval kéz a kezben!
Mich99
2023. november 12. 15:34
Az UEFA miért nem mer odacsapni Bulgáriának?! Ja, mert annak CIA-s kormánya van...
Mich99
2023. november 12. 15:30
0:3, oszt annyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!