Amitől a külföldiek padlót fognak: Szoboszlai pálinkázása Angliában is slágertéma

2023. november 20. 11:42

Megadta az ünneplés módját: játszi könnyedséggel gurította le a párlatot a jelenkor legnagyobb magyar labdarúgója. A feles híre rögtön eljutott Angliába.

2023. november 20. 11:42

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik vezérletével fordította meg a második félidőben idei utolsó mérkőzését (3–1), amely egyben az Eb-selejtező sorozat utolsó meccse is volt. A srácok már egy fordulóval korábban, Bulgáriában biztosították az egyenesági kvalifikációt a 2024-es németországi Eb-re, Montenegró legyőzését azonban végre szurkolóikkal ünnepelhették meg a játékosok. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy fordítás és Szoboszlai-show: Magyarország – Montenegró 3-1

Hazai pályán, telt ház előtt már biztos Európa-bajnoki résztvevőként játszottak Szoboszlai Dominikék.

A két parádés gólt szerző és klasszisjátékot mutató Szoboszlait kiszólították a lelátóra a szurkolók, mielőtt azonban beszédet intézett volna a publikumhoz, a drukkerek megkínálták pálinkával. Becsületére legyen mondva, a 23 éves játékos „húzóra” benyakalta a kis üveg tartalmát.

A jelenetről készült felvételek egy pillanat alatt bejárták a közösségi médiaoldalakat. Nem csak itthon, de külföldön is felkapta az esetet a sajtó. Főleg az angol. A lapok elismeréssel beszélnek a Liverpool középpályásának teljesítményéről, klasszis góljairól, de megemelik a kalapjukat a pálinkafogyasztási szokásai előtt is – egyes vélemények hősies ünneplésként hivatkozva rá. Nem véletlenül, hisz a külföldieket általában egy ekkora adag illata is kiüti. Ráadásul több forrásban is konkrétan a pálinka szó szerepel, kitűnő reklámot szolgáltatva ezzel a fejedelmi hungarikumnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Itt vannak az adatok: Szoboszlai valóban extraklasszis teljesítményt nyújtott

A magyar világklasszisnak 122 labdaérintése volt, ezt megközelíteni sem tudta senki.

A válogatott 1976 után ismét veretlenül zárt egy naptári évet, mióta Dominik a gárda kapitánya, nem kaptunk ki! Összességében bő egy esztendeje, 2022. szeptember 26-a óta nem talált legyőzőre a nemzeti csapat. Ezek olyan eredmények, amelyekre joggal lehet büszke minden magyar. Nem kétséges, ilyen előzmények tükrében optimistán várhatjuk a december 2-i, Hamburgban rendezendő sorsolást, az Eb-csoportok ismeretében pedig kezdődhet a nagy kaland: a szurkolói utazások szervezése a kontinenstornára – zsinórban harmadszor.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar válogatott ebben már jobb, mint a világbajnok – miénk a második leghosszabb veretlenségi sorozat a világon!

Az éj leple alatt Argentína kikapott a vb-selejtezőjén, így elsuhantunk a regnáló világbajnok mellett, és már csak Kolumbia van előttünk.

Ezt is ajánljuk a témában

A sarokba szorított gyűlölet fanyalog csak a győzelmünkön

A magyar válogatott sikere azoknak is üzen, akik kirekesztik magukat a közös élményből. Constantinovits Milán írása.

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik