Mi történt Milákkal, mióta szeptemberben bejelentette, visszatér? – összeszedtük a legfontosabb fordulópontokat

2023. október 31. 15:54

Friss hír, hogy Milák Kristóf – karrierje során önszántából először – kihagyja a magyar rövidpályás országos bajnokságot. De hogy jutottunk idáig?

2023. október 31. 15:54
MILÁK Kristóf

Milák Kristóf kihagyja az idei felnőtt rövidpályás országos bajnokságot, amelyet szerdától szombatig Debrecenben rendeznek meg – írta meg az Eurosport. A lap a Magyar Úszó Szövetség által közzétett nevezések alapján arról is beszámolt, hogy az olimpiai bajnok klasszis mellett az Amerikában készülő Kós Hubert sem fog rajtkőre állni. Milák karrierje során nem ez az első alkalom, hogy kihagy egy ob-t: 2021-ben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokság után koronavírusos lett.

A kérdés, amire senki sem tudja, de mindenki keres a választ: mi van Milák Kristóffal?

Emlékezetes, miután Milák lemondta a júliusi vizes világbajnokságot, szeptember 4-én már arról beszélt, visszatért. „Ismét érzem az éhséget, hogy olyan dimenzióit mutassam meg az úszásnak, amit eddig még nem” – nyilatkozta a szövetségnek az olimpiai bajnok úszó.

Aztán október 17-én Virth Balázs, Milák edzője jelentette be: hogy az úszó nem indul a Duna Arénában rendezendő világkupán. „Kedden Kristóf közölte velem, hogy egyelőre nem akar versenyezni. Csak akkor szeretne indulni versenyen, ha olyan állapotba kerül, hogy ennek van értelme. Ezzel mondjuk messzemenőkig egyetértek” – fogalmazott a szakember.

Sós Csaba szövetségi kapitány így kommentálta a döntést:

Kristóf jelenleg a vágányok között zakatol, de úgy látom, a váltót rossz irányba állítja. 

Ha ezen a vágányon marad, nem jut sehová. A párizsi vonat másfelé megy.”

Wladár Sándor vs. Hosszú Katinka

A bejelentést követő napokban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke borzolta a kedélyeket szavaival. Úgy fogalmazott, Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, és önmagát is meg kell tisztelnie azzal, hogy komolyan edzésbe áll, s elvégzi azt a munkát, amivel jövőre Párizsban megvédheti olimpiai bajnoki címét.

„Ez a sansz, amikor elmegyünk mellette, visszanézünk és azt mondjuk, ezt nagyon elszúrtuk, és egész életében bánni fogja, ezzel az istenadta talentummal” – hangsúlyozta Wladár.

A Magyar Úszó Szövetség elnökének nyilatkozatát többek között Hosszú Katinka sem tudta szó nélkül hagyni. Instagram-oldalán a következőket írta: „Úgy gondolom, Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért!

Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpiai bajnok tartozik az országának”

– húzta alá az olimpiai bajnok úszó.

És akkor Milák Kristóf megtörte a csendet...

A magyar klasszist október 24-én a MOL autós sajtóeseményén, az örkényi Euroringen kapták mikrofonvégre, ahol jövőbeli terveiről kérdezték. „Nekem most jelenleg

egyetlen célom van, hogy a párizsi olimpián tudjak szerepelni, ott a legjobb formát előhúzni.

Igazából engem addig más nagyon nem is érdekel, nem is foglalkoztat. Megpróbálok mindent ez alá berendelni”nyilatkozta Milák Kristóf.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem újdonság, hogy egy klasszis sportoló hullámvölgybe kerül karrierje során. A Mandiner összeszedte, miként tudtak túljutni problémáikon a hazai és külföldi világklasszisok. Összefoglalónkat ide kattintva olvashatják.

Ezt is ajánljuk a témában

Milák korábbi edzője elárulta: nemrég drámai dolog történt Kristóf életében

A Milák Kristófot olimpiai bajnoki címre vezető mesteredző, Selmeci Attila árult el megdöbbentő részleteket lapunknak az úszóval kapcsolatban. Mint mondta, mindenképpen mentális és lelki támogatásra van most szüksége, mert mostanában különösen nehéz pillanatokon megy keresztül.

„Nehéz erről beszélni, és nincs is felhatalmazásom, hogy részletekbe menjek, de drámai dolog történt Kristóf életében. Elvesztette egy nagyon közeli hozzátartozóját a közelmúltban, ami egészen biztos, hogy tovább nehezítette a helyzetét és talán még inkább »becsukta« őt” – fogalmazott Selmeczi.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2023. október 31. 18:15
Hát a Milák agyilag nem egy Cseh Laci. Csak a szemébe kell nézni. Nem 100-as a srác. Békén kell hagyni. El kell fogadni olyannak, amilyen.
Novicsok-5
2023. október 31. 18:13
Ezzel fogják végleg kicsinálni.
Ehetős Odó
2023. október 31. 18:00
Hagyják már békén ezt a fiút. Ha lesz kedve, folytatja, ha nem, akkor is van egy többszörös bajnokunk a magyar dicsőséglistán.
szintetikus
2023. október 31. 17:50
kit izgat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!